маленька патріоткаЗ метою популяризації патріотичної пісні, виявлення талановитої та обдарованої молоді, сприяння подальшому творчому розвитку особистості, формування розвитку національної культури та громадянської свідомості, 5 грудня у районному Будинку культури було проведено фестиваль-конкурс патріотичної пісні серед учнівської молоді: «У піснях мого народу – доля України», організаторами якого стали відділ освіти РДА і Центр дитячої та юнацької творчості.

У конкурсі взяли участь 12 загальноосвітніх шкіл району, які виступили з українськими патріотичними піснями.

В Україні є такий звичай - все починати з добра. Наш конкурс не став вийнятком, і його було розпочато «Доброю піснею» у виконанні Валерії Антипенко, учениці Балахівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Україна – це безкраї простори добра та любові. Це щирі люди, чисте повітря та безмежні поля. Україна – це могутні родючі землі… Саме про українські простори та їх красу співали наступні учасники: гурт «Барбарис» та хоровий колектив «Горошок» Петрівського НВК «загальноосвітня школа ІІ-ІІІ ступенів – гімназія», Аліна Пономарь та Ольга Бардіна, учениці Ганнівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, дует «Україночки» Балахівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, Денис Магльований, учень Луганської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та ін.

учасники фестивалюНаш народ багато століть боровся за своє самостійне життя. Нині знову прийшов такий час для України. Так, у 2014 році на Майдані з’явилась Небесна Сотня. Кожен із загиблих якої заплатив за свої переконання найвищу ціну – життя. Ці герої назавжди залишаться у наших серцях, їх увічнено у віршах та оспівано у піснях. Пісню «Небесна сотня» виконали Дарина Трипадуш та Анна Пупченко, учениці Чечеліївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, а про тяжку долю матерів, які чекають та які не дочекались своїх синів з війни, заспівала Елеонора Костюк, учениця Новостародубської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Не оминули наші учасники увагою і українські народні символи. З піснею «Вишиванка» виступила вокальна група «Гармонія» Володимирівської загальноосвітньої школи, а про наших пращурів - козаків, заспівав Андрій Сторожук, учень Балахівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, виконавши пісню «Ми нащадки козаків».

загальне фотоУкраїна – країна трагедій і краси, країна, де найбільше люблять волю і де найменше знали її, країна гарячої любові до народу і чорної йому зради, довгої вікової героїчної боротьби за волю і бажання українців жити у вільній квітучій країні. Саме про такі почуття заспівали гурти «Мелодія» Зеленської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та «Надія» Новостародубської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Розмаїття українських пісень вражає. Жодна країна світу не має такого великого скарбу, як український народ. Радісні, сумні, жартівливі, героїчні – всі вони прекрасні. Такі мелодійні пісні лунали у виконанні ансамблю «Калинонька» Іскрівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, Олесі Глазачевої та Ольги Лебідь, учениць Петрівської загальноосвітньої школи І ступеня; учениць Червонокостянтинівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, хорового колективу «Палітра», Петрівського НВК та Марини Поліщук, учениці Петрівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Усі виступи учасників справді виявилися гарні і колоритні. Але все ж таки це був фестиваль-конкурс, тож довелося  обирати кращих з кращих. Грамотами відділу освіти Петрівської районної державної адміністрації нагороджено: Валерію Антипенко, ученицю Балахівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, Марину Поліщук, ученицю Петрівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів; вокальну групу «Гармонія» Володимирівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів; Анну Стожкову та Ірину Пилипчук, учениць Червонокостянтинівської   загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів; Елеонору Костюк і тріо «Надія», учасників Новостародубської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів; хорові колективи Петрівського НВК: «Горошок» та «Палітра».

Всіх інших учасників нагороджено Дипломами Центру дитячої та юнацької творчості у різних номінаціях.

Прес-служба райдержадміністрації.

На знімках: фрагменти фестивального дійства.