Засуджені зверталися до отця ДмитріяДругого грудня 2015 року благочинний Петрівського округу Олександрійської єпархії протоієрей Дмитро Городецький на території Петрівської виправної колонії (№ 49) з благословення Преосвященнійшого єпископа Олександрійського і Світловодського Боголєпа звершив молебень.
У приміщенні православної церкви зібралися засуджені, щоби піднести свої молитви за мир та єдність в Україні, за краще майбутнє нашої держави, за спокій і злагоду на землі. «Війна на східних рубежах України нікого не залишає байдужим, – говорять чоловіки, які відбувають покарання в установі максимального рівня безпеки. – Тож наші молитви – про збереження мирного неба над Україною та за її щасливу долю».
Після спільної молитви отець Дмитрій звернувся до засуджених зі словами духовної настанови, побажавши миру і спокою, терпіння та сил духовних і тілесних, взаєморозуміння та любові до ближніх: «Посилимо свої молитви за мир, злагоду і благополуччя України та її народу! Піднесемо молитви за упокій загиблих воїнів-захисників, які віддали свої життя за нашу Батьківщину. Покаяння і смирення – це шлях до спасіння... Нехай Господь благословить нас миром!»

Засуджені зверталися до отця Дмитрія з особистими питаннями про життя як дар Божий, про Таїнства Хрещення, Сповіді і Святого Причастя, про смертний гріх самогубства, про звернення до Бога й зцілення вірою. Такі співбесіди і духовна підтримка допомагають тим, що оступилися, переосмислити своє життя, намагатися вже надалі жити за Божими Заповідями й зрозуміти, що найбільші скарби – духовні. Адже сказано у Святому Письмі: «Праведний вірою жити буде…»
По закінченні зустрічі отець Дмитрій помазав єлеєм і благословив всіх присутніх засуджених в різдвяний піст.

Катерина Ляшевич, Петрівська виправна колонія управління ДПтС України в Кіровоградській області (№49)