Верховною Радою України 17 вересня поточного року схвалено проект Закону України “Про внесення змін до Закону України „Про Державний бюджет країни на 2015 рік”.
Зазначеним законопроектом передбачено збільшення прожиткового мінімуму з 01 вересня 2015 року.

 З січняЗ вересня

Прожитковий мінімум на одну особу з розрахунку на місяць

1176 1330

Прожитковий мінімум для дітей віком до 6 років

1032 1167

Прожитковий мінімум для дітей віком від 6 до 18 років

1286 1455

Прожитковий мінімум для працездатних осіб

1218 1378

Прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність

949 1074

Дорогі земляки!

У часи, коли так звана «братня» держава зазіхнула на територію незалежної України, неможливо відзначати День захисника за військово-історичним календарем агресора. Щоб шанувати захисників своєї Батьківщини, а не чужої, Указом Президента України 14 жовтня визначено Днем захисника України. Не випадково в цей день ми також відзначаємо свято Покрови Пресвятої Богородиці, яка захищає всіх, хто потребує порятунку, та День Українського козацтва, внесок якого в утвердження української державності неоціненний.

Цей день - свято українських чоловіків. Тих, що пройшли справжню війну, і тих, хто стоїть на варті країни. Це свято не лише для людей у погонах, але й захисників у повсякденному житті. Адже мужність, відвага, сила волі потрібні людині щодня для підтвердження свого статусу Справжнього Чоловіка, кожен день доводиться піклуватися про свою малу батьківщину – свою сім’ю, бути для неї непорушною опорою і підмогою.

З нагоди свята від імені депутатського корпусу обласної ради вітаю всіх, хто носить високе звання захисника України, та бажаю рішучості тим, у кого іспит на мужність іще попереду.

З повагою Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

Шановні земляки!

Доба козацтва – одна з найяскравіших сторінок нашої історії, символ свободи, людської й національної гідності.

Сьогодні ми повинні активно сприяти відродженню історичних, патріотичних, культурних та духовних традицій українського козацтва, яке зробило суттєвий внесок у процес державотворення.

Тож нехай сила духу, честь, гідність, наснага, почуття відповідальності, що завжди були притаманні славним козакам, допомагатимуть нам невтомно працювати на благо і добро народу, задля миру, громадянської злагоди, єдності суспільства!

Миру вам і щастя!

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Жителі України в середу, 14 жовтня 2015 р., отримають додатковий вихідний день у зв’язку з святкуванням Дня захисника України. Відповідна норма міститься в законі «Про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України (щодо встановлення святкового дня - День захисника України».

День захисника України є новим святом для нашої країни, який відзначається тільки з 2014 р.

Вперше з ініціативою скасувати святкування «радянського» Дня захисника Вітчизни 23 лютого Президент України Петро Порошенко виступив під час своєї промови на День Незалежності України в 2014 р.

Сьогодні дата в нас така:
Чоловіків красиве свято!
Святкують
“День захисника”,
Всі будуть воїнів вітати.
Сьогодні йде у нас війна,
Гинуть в боях справжні
мужчини.
Життю в боях мала ціна -
Бійцю відомо стало нині.
На Сході створено заслін:
Зась ворогам наша держава!
За це солдату наш уклін,
І навіки їм буде слава.
Ми славимо своїх дідів

Сергій Завалій веде прийомДнями голова райдержадміністрації Завалій Сергій Володимирович провів особистий прийом громадян.

На прийом звернулися дев’ять громадян, якими були порушені земельні, житлові, соціальні питання та питання комунального господарства.

Питання, порушені громадянами на особистому прийомі голови райдержадміністрації, були уважно розглянуті та надано відповідні доручення щодо їх вирішення.

 

 

 

 

від 25 вересня 2015 року № 690

Про затвердження технічної документації по нормативній грошовій оцінці земельної ділянки, наданої в оренду громадянину Дерев’янку Володимиру Павловичу

Розглянувши пропозицію голови Петрівської районної ради від 17 вересня 2015 року № 01-13/236/1, заяву громадянина Дерев’янка В. П. від 20.08.2015 року та технічну документацію по нормативній грошовій оцінці земельної ділянки, загальною площею 10.60 га, яка надана в оренду громадянину Дерев’янку Володимиру Павловичу для рибогосподарських потреб на території Петрівської селищної ради Петрівського району Кіровоградської області (за межами населених пунктів), розроблену Державним підприємством «Кіровоградський науково - дослідний та проектний інститут землеустрою», висновок державної експертизи землевпорядної документації Головного управління Держземагентства у Кіровоградській області від 15 липня 2015 року № 179, відповідно до статті 23 Закону України «Про оцінку земель», статті 9 Закону України «Про державну експертизу землевпорядної документації», статті 43, 47 частини 5 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи висновки та рекомендації спільного засідання постійних комісій ра-йонної ради від 25 вересня 2015 року, районна рада ВИРІШИЛА:

Безпосередньо свято Покрови Пресвятої Богородиці в Київській Русі було встановлене в 1164 році Андрієм Боголюбським.

За легендою, це свято почали відзначати на честь подій, що відбулися цього дня у Візантії в Х столітті. Під час облоги Константинополя, у 910 році військами персів, святий подвижник Андрій Юродивий побачив у небі над містом Матір Божу із сонмом святих. Пресвята Богородиця з’явилася мешканцям міста та опустила додолу омофор (покривало, у вигляді шарфа, який був накинутий кругом шиї Богородиці), прийнявши саме місто і його жителів під свій захист. Після цього військо противника відступило, не завдавши місту ніякої шкоди.

У багатьох країнах світу сміттям вважають лише те, що не підлягає подальшій переробці, а все інше відноситься до вторинної сировини. В Україні ж, яка є досить незаможною державою, до подібного бізнесу ставляться скептично. А даремно! Адже в Європі, на яку Україна взяла курс, питання побутових відходів вже давно вирішили з користю для довкілля та суспільства, тому біля кожного будинку стоїть по кілька контейнерів, а господині кладуть до них вже розсортовані відходи.

Законом України від 17 вересня 2015 року № 704 “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2015 рік” з 1 вересня 2015 року збільшено розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (із 949 грн. до 1074 грн.).

Управлінням Пенсійного фонду України в Петрівському районі проведено перерахунок пенсій з урахуванням нового розміру прожиткового мінімуму.
Перераховано мінімальні розміри пенсій, призначені відповідно до статті 28 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.
Мінімальний розмір пенсії за віком при наявності у чоловіків 25, у жінок – 20 років страхового стажу (якщо пенсія призначена до 01.10.2011 р.), та мінімальний розмір пенсії при наявності у чоловіків 35, у жінок – 30 років страхового стажу (якщо пенсія призначена після 01.10.2011 р.) встановлюється на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

гості на святіНа початку жовтня привітно відкрила для гостей свої двері Новостародубська ЗШ І-ІІІ ступенів. Відкрила, аби зустріти випускників, вчителів, усіх земляків, які прийшли привітати її з півстолітнім ювілеєм.

Смачним короваєм, силою земною
Ми вітаємо гостей, просимо до хати.
Нехай гарна хмара плине стороною,
Хай не заважає гостей зустрічати,
Хай ніколи біда не ввійде у ваш дім,
Здоров’я і щастя бажаємо всім.

Такими словами під мелодію пісні «Зеленеє жито, зелене» та з короваєм зустріла школа поважних відвідувачів. А гостей цього дня й справді було багато. Це випускники різних років (близько 500), вчителі-ветерани, які вже на заслуженому відпочинку, та вчителі, які в різні роки працювали в школі, директори, які очолювали школу з 1965 року, обслуговуючий персонал, без якого також неможливий навчально-виховний процес, керівники районної державної адміністрації, відділу освіти, спонсори – всі ті, хто і сьогодні не стоїть осторонь шкільного життя.
Школа – це колиска, гавань, рідний дім великої дружньої сім’ї. Це дух , пам’ять, традиції, наступність поколінь.

Видовищна гра й чудовий результат

Минулої суботи уболівальники Петрівщини отримали від футболу справжнє задоволення: як моральне, так і естетичне, адже наші улюбленці з ФК «Інгулець» нарешті знову потішили нас чудовою грою: результативною, а головне – видовищною, завдяки якій багато хто з нас і полюбив футбол.

Грізний колись «старожил» Прем’єр-ліги «Арсенал-Київ» до Петрового приїздить вже не вперше: трохи більше року тому жереб звів нас із канонірами на відбірковій стадії Кубку України серед аматорів. Тоді, нагадаємо, за сумою двох матчів до наступного кола розіграшу Кубку пробилися саме наші хлопці (на той час ще ФК «Агрофірма «П’ятихатська»), уже тоді довівши, що ми не маємо жодного «трепету» перед авторитетними опонентами. Сьогодні склад киян суттєво оновився: якщо минулого сезону тон в «Арсеналі» задавали переважно молоді гравці, то вже нинішній підбір виконавців скомпоновано таким чином, аби в усіх лініях кістяк команди «цементували» по одному-двоє гравців з досвідом виступів на найвищому рівні. Заміна відбулася й на тренерському містку: якщо минулого року своїх гравців до Петрового привозив колишній київський динамівець Андрій Анненков, то зараз «Арсенал» очолив болгарський спе-ціаліст Ангел Червенков, який має у своєму послужному списку досвід тренерської роботи не лише в рідній Болгарії, а й в Шотландії, Литві і ось тепер в Україні.

Працівники Кримінальної міліції у справах дітей Петрівського РВ УМВС в школах Петрівського району проводили спортивно-масові заходи за для культурного та фізичного збагачення молоді, пропагування у молоді здорового способу життя, адже масові заходи організовуються не лише для визначення переможців, вони, насамперед, згуртовують, зближують, дають гарний стимул та наснагу до життя.

У ході проведення заходів також було проведено з учнями бесіду щодо потреби займатися спортом, щоб довести, що спортивні змагання - це не боротьба одного дня, до перемоги потрібно йти постійно та поступово, виховувати силу волі та витримку. Спорт - це запорука здоров’я та здорового способу життя, адже заняття спортом корисні для розвитку і зростання дитини, він укріплює кістки, покращує фізичне самопочуття шляхом зміцнення серцево-судинної і легеневої систем, допомагає дитині краще володіти своїм тілом і попереджає надлишкову вагу.

До уваги випускників шкіл 2016 року

Розпочато відбір кандидатів на навчання до ВНЗ ДСНС України.

Для всіх, хто серцем і душею обрав для себе професію мужніх та відважних людей, які твердо вирішили присвятити своє життя нелегкій, але почесній службі в ім’я життя і спокою людей, навчальні заклади ДСНС України – це саме ті навчальні заклади, які перетворять ваші мрії в реальність.

На даний час підготовку фахівців оперативно-рятувального профілю в Україні здійснюють такі вищі навчальні заклади: Національний університет цивільного захисту України (м. Харків, вул. Чернишевського, 94), Черкаський інститут пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту (м. Черкаси, вул. Онопрієнка, 8). Львівський державний університет безпеки життєдіяльності (м. Львів, вул. Клепарівська,35).

Для вступу до зазначених навчальних закладів потрібно здати ЗНО з таких предметів:
- Математика
- Українська мова та література
- Фізика або хімія (на вибір)

Наголошуємо, що документи для вступу до ВНЗ подаються до 30 травня поточного року.

За детальнішою інформацією звертайтеся до 32-ої Державної пожежно-рятувальної частини за адресою: вул. Філатова, 31 або за телефонами: 9-73-02 та 101 чи особисто до заступника начальника ДПРЧ-32 У ДСНС України у Кіровоградській області Юрія Вікторовича Побігушка за тел.: 096-83-54-600.

Тут буде встановлений сучасний діагностичний томограф. Як повідомила начальник управління охорони здоров’я міської ради Оксана Макарук, відповідні домовленості щодо поставки і монтажу центру діагностики досягнуті із інвестором.

У закладі охорони здоров’я активно ведуться будівельні роботи. Для розміщення нової апаратури зводиться окреме приміщення. Сьогодні, 3 вересня, хід будівництва перевірили секретар міської ради Іван Марковський та профільний заступник міського голови Сергій Колодяжний.

Організація у лікарні швидкої медичної допомоги сучасного центру діагностики з електронним томографом є надзвичайно важливою саме для цього закладу, - наголосила Оксана Макарук. – Наразі подібна медична техніка діє тільки в обласних закладах охорони здоров’я: обласній лікарні та онкодиспансері, і пройти обстеження оперативно не завжди є можливим. Проте дуже часто на рятування хворого відводится надзвичайно мало часу, тож новітня апаратура допоможе лікарям швидко і безпомилково встановлювати діагноз.

Руслан Данилюк, позаштатний кор.