Дорогі земляки!

У часи, коли так звана «братня» держава зазіхнула на територію незалежної України, неможливо відзначати День захисника за військово-історичним календарем агресора. Щоб шанувати захисників своєї Батьківщини, а не чужої, Указом Президента України 14 жовтня визначено Днем захисника України. Не випадково в цей день ми також відзначаємо свято Покрови Пресвятої Богородиці, яка захищає всіх, хто потребує порятунку, та День Українського козацтва, внесок якого в утвердження української державності неоціненний.

Цей день - свято українських чоловіків. Тих, що пройшли справжню війну, і тих, хто стоїть на варті країни. Це свято не лише для людей у погонах, але й захисників у повсякденному житті. Адже мужність, відвага, сила волі потрібні людині щодня для підтвердження свого статусу Справжнього Чоловіка, кожен день доводиться піклуватися про свою малу батьківщину – свою сім’ю, бути для неї непорушною опорою і підмогою.

З нагоди свята від імені депутатського корпусу обласної ради вітаю всіх, хто носить високе звання захисника України, та бажаю рішучості тим, у кого іспит на мужність іще попереду.

З повагою Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

***

Захист своєї Вітчизни від зазіхань з боку тих, хто час від часу намагається загрожувати державним засадам будь-якої країни - свята справа. Вона вимагає від людей сміливості, честі та відваги, дуже часто величезної самопожертви і колосальної самовіддачі.

Однак останні події початку 2014-го року і неоголошена війна Росії проти України змусили переглянути багато поглядів українського суспільства

Відповідно до Указу Президента України № 806/2014 від 14-го жовтня 2014-го року в Україні, з метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій та перемог українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві і на підтримку ініціативи громадськості, встановлено нове свято - «День захисника України», яке тепер відзначається щорічно 14-го жовтня, в день одного з великих православних свят запорізьких козаків - «Козацька Покрова» («Покров Пресвятої Богородиці»).

У цей День районна державна адміністрація та районна рада вітають всіх захисників нашої Вітчизни!

Бажаємо їм благополуччя і сил, здоров’я і щастя! Мирного неба і смачного хліба!

Зі святом Вас, дорогі наші захисники!

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

***

Дорогі наші герої-захисники! Шановні ветерани!

Війна, як не прикро, не оминула нашу державу. Тисячі наших земляків з Кіровоградщини взяли до рук зброю, щоб захистити східний кордон України, її незалежність та територіальну цілісність. На превеликий жаль, є й ті, хто віддав за свою державу найдорожче – життя.

Сьогодні, у День захисника України, я вкотре подякую вам – солдатам регулярної армії та добровольчих загонів, за подвиг, доблесть і самопожертву. За мир та спокій у наших домівках. І я вклоняюся світлій пам’яті воїнів, які загинули в боях.

Висловлюю вдячність і вам, ветерани старших поколінь, які свого часу визволили нашу землю від окупантів. Перед вами ми схиляємося, у вас вчимося любити Батьківщину.

Наш обов’язок – підтримувати вас, допомагати вашим сім’ям, пам’ятати ваш подвиг.

Бажаю усім нашим захисникам на Сході якнайшвидше повертатись додому живими та з перемогою! Миру вам, здоров’я і довголіття, радості і добра!

Голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко

***
Дорогі захисники Української землі! Дорогі земляки!

Сердечно вітаю Вас з Днем Захисника України – святом, яке увібрало в себе славні традиції, уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі в усі часи її історії.

Сьогодні українська армія, призначення якої захищати суверенітет та незалежність держави від зазіхань зовнішніх агресорів, проходить складний етап становлення. Я вірю в те, що наша армія стане національною гордістю, гарантом стабільності та безпеки країни.

Щиро бажаю усім незламної волі у подоланні труднощів військового буття, надійного родинного тилу, богатирського здоров’я та впевненого розвитку нашої держави.

З днем Покрови Пресвятої Богородиці! З Днем Українського козацтва! З Днем захисника України!

З повагою народний депутат Анатолій Кузьменко