Працівники Кримінальної міліції у справах дітей Петрівського РВ УМВС в школах Петрівського району проводили спортивно-масові заходи за для культурного та фізичного збагачення молоді, пропагування у молоді здорового способу життя, адже масові заходи організовуються не лише для визначення переможців, вони, насамперед, згуртовують, зближують, дають гарний стимул та наснагу до життя.

У ході проведення заходів також було проведено з учнями бесіду щодо потреби займатися спортом, щоб довести, що спортивні змагання - це не боротьба одного дня, до перемоги потрібно йти постійно та поступово, виховувати силу волі та витримку. Спорт - це запорука здоров’я та здорового способу життя, адже заняття спортом корисні для розвитку і зростання дитини, він укріплює кістки, покращує фізичне самопочуття шляхом зміцнення серцево-судинної і легеневої систем, допомагає дитині краще володіти своїм тілом і попереджає надлишкову вагу.

Спорт також прекрасний інструмент соціалізації: він випрацьовує концентрацію, терпіння, дисципліну. Відвідування спортивних пришкільних секцій - це чудовий спосіб завести нових друзів. Нарешті, спорт може позитивно вплинути на характер дитини, бо в командних видах спорту дитина самовиражається, а нервові діти вчаться концентрації в одиночних видах спорту.

Звертаємося до батьків із закликом сприяти, щоб у дитини з’явився потяг до спорту, заохотити дитину до нього, роз’яснити, що спорт - це майбутнє здорове життя, адже всі батьки хотіли б бачити своїх дітей гармонійно розвиненими, сильними та спритними, а головне — здоровими.

Катерина Образок, оперуповноважений КМСД Петрівського РВ