До уваги випускників шкіл 2016 року

Розпочато відбір кандидатів на навчання до ВНЗ ДСНС України.

Для всіх, хто серцем і душею обрав для себе професію мужніх та відважних людей, які твердо вирішили присвятити своє життя нелегкій, але почесній службі в ім’я життя і спокою людей, навчальні заклади ДСНС України – це саме ті навчальні заклади, які перетворять ваші мрії в реальність.

На даний час підготовку фахівців оперативно-рятувального профілю в Україні здійснюють такі вищі навчальні заклади: Національний університет цивільного захисту України (м. Харків, вул. Чернишевського, 94), Черкаський інститут пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту (м. Черкаси, вул. Онопрієнка, 8). Львівський державний університет безпеки життєдіяльності (м. Львів, вул. Клепарівська,35).

Для вступу до зазначених навчальних закладів потрібно здати ЗНО з таких предметів:
- Математика
- Українська мова та література
- Фізика або хімія (на вибір)

Наголошуємо, що документи для вступу до ВНЗ подаються до 30 травня поточного року.

За детальнішою інформацією звертайтеся до 32-ої Державної пожежно-рятувальної частини за адресою: вул. Філатова, 31 або за телефонами: 9-73-02 та 101 чи особисто до заступника начальника ДПРЧ-32 У ДСНС України у Кіровоградській області Юрія Вікторовича Побігушка за тел.: 096-83-54-600.

***

Шановні жителі району!

Районний сектор У ДСНС України у Кіровоградській області нагадує, що працює «телефон довіри» 9-73-02. У разі виникнення будь-яких проблемних питань, телефонуйте за вищевказаним номером телефону.

Правила пожежної безпеки при користуванні пічним опаленням та електронагрівальними приладами

Рятувальники ДСНС нагадують основні правила та вимоги:
- Повітронагрівальні й опалювальні прилади повинні розміщуватися так, щоб до них був вільний доступ для огляду й очищення.
- Печі та інші опалювальні прилади повинні мати протипожежні розділки (відступки) від горючих конструкцій, що відповідають вимогам будівельних норм.
- Підлога з горючих матеріалів повинна захищатися під топковими дверцятами (топковим отвором) металевим листом розміром 0,7 * 0,5 м , що розташовується своїм довгим боком уздовж печі.

Температура зовнішньої поверхні електронагрівальних приладів у найбільш нагрітому місці в нормальному режимі роботи не повинна перевищувати 850 С.

Для опалення невеликих приміщень, у тому числі підприємств торгівлі (кіоски, ларьки), пересувних побутових приміщень для будівельників можуть застосовуватись масляні радіатори та нагрівальні електропанелі типу РБЕ - 1, ЕК - 2, із закритими нагрівальними елементами.

У випадку виникнення пожежі телефонуйте 101.

Якщо знайдено незнайомий предмет

Під час осінньо-польових робіт збільшується небезпека знаходження боєприпасів .Тож потрібно знати, що робити в таких випадках:
- при виявленні невідомого предмета – не чіпайте його;
- не кидайте в такий предмет камінням, не бийте різними речами;
- помітьте місце знаходження такого предмета будь-яким чином: палицею, клаптиком паперу тощо;
- про виявлення невідомого предмета повідомте в місцеві органи самоврядування, міліцію або службу порятунку «101»

Дотримання цих нехитрих правил дозволить уникнути надзвичайних ситуацій.

***

9 жовтня 2015 року в Новостародубській ЗШ І - ІІІ ступенів проходила акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти.»

В програму дня входило:
- показові виступи рятувальників ДПРЧ – 32;
- демонстрація аварійно-рятувального автомобіля;
- естафети дитячих команд;

Переможці за підсумками змагань отримали цінні подарунки, а головне - ще раз згадали правила поведінки під час різних надзвичайних ситуаціях.

Андрій Бочаров, провідний інспектор Петрівського РС У ДСНС у Кіровоградській області