Дорогі земляки!

Сердечно вітаю Вас із нагоди одного з найважливіших свят нашої країни – Дня незалежності України.

Нелегкою була дорога українського народу до власної національної державності. Непросто й у дні прийдешні відстоювати нам суверенітет, цілісність території, інтереси рідної держави. Українці ніколи не позичали мужності, терпимості, героїзму у відкритій боротьбі з тими, хто зазіхає на нашу землю.

Дорогі земляки!

Державний Прапор УкраїниВід імені депутатів обласної ради та себе особисто сердечно вітаю вас із Днем Державного Прапора України - символу свободи і незалежності, слави і відродження нашої держави, найвищої національної святині.

Символічно, що День Державного Прапора України ми святкуємо напередодні Дня Незалежності. Адже саме синьо-жовтий стяг об’єднував під своїми полотнищами захисників та оборонців нашої Батьківщини, а сьогодні кличе нас стати на варту України-неньки, кличе нас взятись до її розбудови, щоб дивлячись, як майорить синьо-жовтий символ нашої держави з гордістю сказати: «Я – українець!».

Представники різних політичних сил, громадських організацій і журналісти зібрались для підписання Декларації про дотримання чесних і демократичних виборів депутатів обласної, районних, міських, сільських, селищних, міських рад, міських, сільських, селищних голів у Кіровоградській області 25 жовтня 2015 року та протидію фальсифікаціям їх результатів.

Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, виступаючи, підтримав колег і наголосив, що Декларацію мають підписувати політичні партії, а громадські організації й журналісти слідкувати за її дотриманням.

голови Петрівської районної ради Кіровоградської області

від 19 серпня 2015 року № 30-р 

Про скликання сорок восьмої сесії районної ради шостого скликання

Відповідно до пункту 1 частини 6, частини 7 статті 55, частини 8 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розділу ІІ, пункту 13.6 розділу ХІІІ Регламенту Петрівської районної ради шостого скликання:

День незалежності України16 липня в 1991 році, уперше було відзначено День Незалежності України. В 1990 році 6 липня - Верховна Рада Української РСР прийняла ухвалу Декларації про державний суверенітет України. Також, в той же день 16 липня 1990 року Верховна Рада Української РСР ухвалила ще один документ - постанову «Про День проголошення незалежності України». У цьому документі зазначено: «Зважаючи на волю українського народу та його одвічне прагнення до незалежності, підтверджуючи історичну вагомість прийняття Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 року.

Інтерв’ю напередодні свята

Сергій ЗавалійВже майже півроку на посаді голови Петрівської РДА перебуває С.Завалій. В щоденному щільному графіку керівника району знайшовся час для інтерв’ю напередодні головного свята держави – Дня Незалежності та Дня Державного Прапора України.

Сьогодні наших співвітчизників хвилюють події на Сході України та безліч інших проблем, з яких складається повсякденне життя. Зокрема, мешканців району турбують соціальні питання, рівень заробітної плати, підготовка соціальної інфраструктури до роботи взимку, бездоріжжя, адміністративна реформа та безліч інших клопотів. Всі ці проблеми, так чи інакше, в полі зору і в межах впливу голови райдержадміністрації та його команди, тож про це наша розмова з Сергієм Володимировичем.

Святковий день - двадцять четверте серпня,

Так хочеться усмішок і пісень.

Віднині Україна незалежна.

Запам’ятайте, люди, світлий день!

 

Ось уже другий рік поспіль найголовніше наше державне свято – День Незалежності України – ми відзначатимемо в обстановці і з настроями, м’яко кажучи, - далекими від святкових. Яка може бути радість, коли щодня гинуть або зазнають каліцтва кращі сини та доньки нашого народу, коли частину нашої країни окуповано і, відверто кажучи, в найближчій перспективі алгоритмів повернення загарбаних територій не простежується, як би хтось там не заявляв про неминучі вже незабаром визвольні марші вулицями Донецька чи Севастополя?

Узагалі я щиро заздрю людям, переконаним у тому, що названі міста колись таки знову стануть українськими, адже й мені також хотілося б бути в цьому упевненим… На жаль, такої певності чомусь не відчуваю, і чим далі – тим більше. Причому сумніви ці виникають не лише через нездатність нашу протистояти загарбницькій експанціоністській політиці значно більшого і потужнішого сусіди, який раптом відчув у собі гостру потребу «подняться с колен» і стати «центром Всесвіту», а ще й через те, що ми не маємо що запропонувати як сильний контраргумент на противагу такій політиці.

Жінки, які цими днями відзначають ювілейні дати, різні, але мають дуже подібні долі. Це прості трудівницї, яких у нашій країні мільйони.

КАТЕРИНА СЕРГІЇВНА ПЕДАН народилася 15 серпня 1925 року в смт Томаківка Дніпропетровської області. Розпочала трудову діяльність у роки війни, працювала на різних роботах в колгоспі «Жовтень» у своєму рідному селищі. У 1954 році переїхала на постійне місце проживання в Петрівський район, де, як і раніше, зрошувала трудовим потом колгоспні ниви. З 1974 року К.Педан перебуває на пенсії.

Протягом січня-липня 2015 року фахівці Держфінінспекції в Кіровоградській області забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму майже 13,8 млн грн, що становить 48,8% від встановлених порушень.

За результатами контрольних заходів органи місцевого самоврядування, керівники підприємств та установ прийняли 69 управлінських рішень.

За наслідками контрольно-ревізійної роботи правоохоронні органи розпочали 16 досудових розслідувань.

За допущені фінансові порушення 104 посадові особи притягнуто до адміністративної відповідальності, 127 – до дисциплінарної та матеріальної відповідальності, 3 особи звільнено із займаних посад.

Прес-служба Державної фінансової інспекції в Кіровоградській області

Запрошуємо вас  взяти участь у районних заходах з нагоди відзначення 24-ї річниці Незалежності України та Дня Державного Прапора України 

До вашої уваги:

22 серпня 

8.30 – хода вишиванок «Відчуй себе українцем! Одягни вишиванку!» та велопробіг «Молодь єднає Україну» (збір біля «Смаку»);

9.00 – урочистості з нагоди Дня Незалежності та відзначення кращих виробників, представників інтелігенції, ветеранів праці, працівників галузей освіти, охорони здоров’я, культури, місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, громадських та релігійних діячів;

 малеча в захваті від конкурсів та ігорВсім дітям на землі – салют!

Нехай же буде мир у світі!

Нехай щасливими ростуть,

Здоровими – всі діти на планеті! 

Розважальні п’ятничні вечори, які в петрівському парку відпочинку стали вже традиційними принесли дітям багато цікавих ігор, конкурсів та розваг. Та одного вечора на них очікувала подорож в захоплюючу країну малюнку. Малеча малювала на плакатах малюнки на тему «Моя Україна», висловлюючи тим самим подяку нашим захисникам, які стоять на сторожі миру і цілісності нашої держави. Також проводився майстер-клас з портрету ученицями Петрівської дитячої музичної школи. Його проводили Ольга Ткаченко та Єлизавета Волошина під професійним керівництвом Людмили Назарчук. Звичайно, не забули цього вечора і про ігри, які для дітей вже встигли стати найулюбленішими: «Сонечко», «Карасі та щука», «Метелики», «Ніч – день», «Естафета з м’ячем». Мальовничий вечір приніс багато щастя, добра та світла не тільки діткам, а й всім присутнім.

Перемогу здобуто, але проходження до наступного кола залишається під питанням

Перемогою з рахунком 2:1 розпочали свій виступ в Кубку України серед аматорів футболісти «Інгульця-2». Нагадаємо, що на цьому етапі жереб звів нашу команду з дублерами першолігівського «Черкаського Дніпра» - командою «Зоря - Черкаський Дніпро-2».

Звітна зустріч залишила по собі неоднозначні враження. Тож спочатку про приємне: незважаючи на те, що «Черкаський Дніпро» змагається в турнірі на ранг сильнішому, ніж «Інгулець», до того ж і перебуває там поки що у верхній частині турнірної таблиці, наші резервісти показали, що абсолютно не поступаються гостям ні за класом, ні за рівнем організації гри. Більше того – перші 10-12 хвилин матчу гості не могли навіть перетнути центральної лінії поля, а якби здійснювався електронний облік статистики володіння м’ячем, то, очевидно, він становив би не менше як 75-80 відсотків на користь нашої команди. Далі гра вже дещо вирівнялася, але все одно впродовж усіх 90 хвилин поєдинку й ігрова, і територіальна перевага залишалася на боці футболістів «Інгульця».

Болгарський перець консервований

5 кг болгарського червоного перцю, 250 г столового 6% оцту, 125 г олії, 1.5 ст.л. цукру, 1.5 ст.л. меду, 1.5 ст.л. солі, лавровий лист, перець горошком, часник, селера.

Спосіб приготування

Перець промити і акуратно видалити серцевину з насінням так, щоб перець при цьому залишився цілим. Потім порціями скласти його в казанок і обсмажити з усіх боків.

В окремий посуд залити всі інгредієнти для маринаду і довести до кипіння.

Петрівський РС У ДСНС в області повідомляє, що з 15 липня по 15 серпня 2015 року було проведено конкурс з питань безпеки життєдіяльності на кращий виріб у техніці квілінгу «Безпечний спосіб життя – це модно». Переможці були нагороджені цінними подарунками.

Андрій Бочаров, провідний інспектор Петрівського РС У ДСНС у області