Шановні хлібороби Петрівщини!

Прийміть щирі вітання з нагоди успішного збору врожаю 2015 року. Завдяки впровадженню сучасних технологій ви своєчасно та якісно завершили жнива. Неможливо оцінити значення вкладу аграріїв в розвиток Петрівського району. Завдяки вашій натхненній праці і дбайливій турботі про землю ви змогли досягти високих врожаїв, чим внесли свою вагому частку в скарбницю продовольчої безпеки Кіровоградщини. За оперативними даними ранніх зернових та зернобобових зібрано на площі 33,2 тис. га, середня врожайність склала - 34,2 ц/га. Вал по району склав майже 111 тис. тонн.

Всі ми пам’ятаємо, які несприятливі погодні умови були на початку жнив. І все ж, незважаючи на це, середня врожайність та вал досить непогані. Якщо порівнювати з минулим роком, то врожайність і вал збільшилися на 1,8 ц/га та 40 тис. тонн відповідно.

На цьогорічних жнивах було задіяно 143 зернозбиральних комбайни, навантаження на один агрегат складало 223 га.

Шановні земляки, воїни-зв’язківці!

Від щирого серця вітаю особовий складЗнак військ зв’язку з професійним святом!

Завдання, які ставляться перед військами зв’язку сьогодні, відповідальні та складні, і вимагають від особового складу високого професіоналізму, організованості та дисципліни. Тому бойова готовність з’єднань, частин та установ зв’язку повинна бути на порядок вище готовності військ, які вони забезпечують. Сьогодні ваша служба і бойові вміння надзвичайно важливі, адже від них залежить спокій і безпека українських сімей.

У цей святковий день бажаю насамперед миру, міцного здоров’я, професійної досконалості та воєнної витримки. Нехай завжди поруч із вами буде вдача та підтримка оточуючих, адже ви виконуєте непросту, але надзвичайно важливу функцію обороноздатності нашої держави. Від імені депутатського корпусу обласної ради і від себе особисто щиро дякую за те, що ви робите для України та для кожного її мирного жителя.

З повагою голова обласної ради Олександр Чорноіваненко


Військовий зв’язок - це невід’ємна складова управління Збройними Силами, його технічна основа.

Війська зв’язку Збройних Сил України беруть свій початок від військ зв’язку армії Радянського Союзу. У січні 1992 року було створено Головне управління зв’язку Збройних Сил України, яке розпочало формування військ зв’язку незалежної держави. За час існування Збройних Сил України з розрізнених систем зв’язку була створена єдина система, здатна забезпечити надійне управління Збройними Силами в будь-якій обстановці.

 У цей день районна державна адміністрація та районна рада приєднуються до привітань і поздоровлень на адресу наших зв’язківців, бажаючи їм міцного здоров’я, щастя, добробуту та благополуччя!

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Шановні працівники ветеринарної медицини!

Районна державна адміністрація та районна рада сердечно вітають вас з нагоди професійного свята – Дня працівників ветеринарної медицини.

Ваша праця сприяє ветеринарній та санітарній безпеці продуктів тваринництва, охорони навколишнього середовища, забезпечує стабільну епізоотичну ситуацію.

Бажаємо всім вам щастя, здоров’я, творчого натхнення у здійсненні планів на майбутнє, і нехай удача частіше посміхається вам.

Сергій Завалій,  голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК,  голова районної ради

Шановні будівельники Кіровоградщини!

Від щирого серця прийміть вітання з нагоди вашого професійного свята.

Саме завдяки вам отримують нове життя архітектурні шедеври, стають кращими і ошатнішими рідні вулиці і площі. Завдяки вашій наполегливій праці наша область стає красивішою та затишнішою, а життя наших людей комфортнішим. Жителі нашої області високо цінують ваш внесок у розвиток рідного краю.

Сподіваюсь, що війна на сході країни скоро закінчиться, і тоді ваш професіоналізм буде особливо затребуваний. Переконаний, попереду у вас велика робота.

Нехай ваша наполеглива праця приносить вам радість і достаток, людям – затишок зручних осель, а Україні - процвітання. Хай це свято надихає вас на нові професійні звершення.

З повагою, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

Шановні будівельники!

Районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають вас із професійним святом!

Будівельна галузь є важливою складовою соціально-економічного розвитку району. Своїми руками ви створюєте затишок та зручності для проживання, споруджуєте важливі промислові та соціальні об’єкти.

Прийміть глибоку вдячність і найкращі побажання подальших успіхів у вашій нелегкій, але вкрай потрібній людству праці, міцного здоров’я, щастя, енергії та наснаги.

Сергій Завалій,  голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК,  голова районної ради

 

 

Олександр ЧорноіваненкоГолова обласної ради Олександр Чорноіваненко ще від початку перебування на посаді неодноразово наголошував, що ремонт дитячої обласної лікарні – пріоритет обласної влади. Ще минулого літа він власним коштом відремонтував одну з палат у відділенні для лікування новонароджених і недоношених дітей лікарні, а під час прийняття обласного бюджету на 2015 рік особисто наполягав, аби в ньому було закладено кошти на ремонт закладу, як результат, у цьогорічному бюджеті закладено більш ніж 7.5 мільйонів гривень із бюджету розвитку з тим, щоб розпочати реконструкцію дитячого лікувального закладу.

3 серпня під час апаратної наради з керівниками структурних підрозділів обласної державної адміністрації, територіальних органів міністерств і відомств України в області Олександр Чорноіваненко повідомив, що з Державного фонду регіонального розвитку буде виділено більше 31 мільйона гривень на ремонт дитячої обласної лікарні і більше 7 мільйонів гривень на ремонт обласної лікарні. Голова обласної ради подякував начальнику управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури обласної державної адміністрації Вікторії Куліковій за підготовку проектів, а також звернувся до будівельників із проханням забезпечити використання коштів до кінця року. – 30 липня прийнято розпорядження Кабінету Міністрів України, яким розподілено 2.5 мільярди гривень на реалізацію проектів. Усі об’єкти, які подавала наша область, буде профінансовано. Потрібно негайно готуватися до проведення тендерів. Наші пріоритети – це більш ніж 31 мільйон гривень на дитячу обласну лікарню та більш ніж 7 мільйонів гривень на обласну лікарню, і ми повинні до кінця року використати всі кошти, - наголосив голова обласної ради.

«За останніми даними намолочено понад 30,1 млн. тонн зернових, а це майже 50% від прогнозу збору зернових нового врожаю» - повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко на прес-конференції в Будинку Уряду.

Станом на 3серпня 2015 року ранні зернові та зернобобові культури обмолочено на площі 8,7 млн. га (85% прогнозу). Урожайність – 34,6 ц/га (на рівні 2014 року).

 роботи з реконструкції спортивного майданчика розпочалисяМинулої суботи, під час церемонії урочистого відкриття головної спортивної арени району – стадіону «Інгулець», президент однойменного футбольного клубу, генеральний директор ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська», депутат районної ради Олександр Поворознюк заявив, що на досягнутому зупинятися не збирається, а продовжить свою діяльність по розвитку і удосконаленню спортивної інфраструктури району. Зокрема, Олександр Григорович пообіцяв, що вже до кінця поточного року буде кардинально реконструйовано одне з найпопулярніших місць активного дозвілля петрівських школярів та молоді – футбольний міні-майданчик зі штучним покриттям, що був споруджений близько десяти років тому поряд з колишнім гуртожитком «ЦГЗК», а нині житловим будинком з квартирами так званого малосімейного типу.

І ось, ще не встигли вщухнути емоції від суботнього свята, а робота з реконструкції вже розпочалася. Зокрема, працівники ремонтної бригади демонтують і очищають старе покриття, після чого перейдуть до наступного етапу реконструкції – підготовки основи для укладання оновленого газону. А взагалі, знаючи, з якою ґрунтовністю і вимогливістю Олександр Григорович підходить до здійснення робіт на подібних об’єктах, можна не сумніватися, що вже невдовзі юні футболісти отримають у своє розпорядження майданчик, яким матимуть змогу гордитися не менше, аніж їх старші колеги стадіоном «Інгулець».

Протягом 2014 року на підприємствах району сталося  2 нещасних випадки, а 1 нещасний випадок стався в установі у І півріччі поточного року (усі - без смертельних наслідків). Основними причинами виробничого травматизму були і залишаються особиста необережність потерпілих та невиконання вимог інструкцій з охорони праці.

З метою зменшення виробничого травматизму, створення безпечних умов праці, профілактики виробничого травматизму та професійних захворювань, управління агропромислового розвитку райдержадміністрації звертається до керівників підприємств та установ району із закликом провести позапланові інструктажі з усіма працівниками, звернувши особливу увагу на правила безпечного поводження на території підприємств та на Правила охорони праці на автомобільному транспорті. Крім того, настійливо закликаємо забезпечити працівників спецодягом, іншими засобами індивідуального захисту, мийними та знешкоджувальними засобами.

Важливо пам’ятати, що дотримання вимог правил безпеки та охорони праці є запорукою збереження здоров’я та життя працівників підприємств, установ та організацій району.

Ігор ДЕМЕНТЬЄВ, начальник управління агропромислового розвитку районної державної адміністрації 

В умовах суттєвого підвищення температурного режиму та зростання обсягів перевезень сільськогосподарської продукції, сировини з родовищ корисних копалин та інших великовагових вантажів, з метою утримання в належному стані дорожнього покриття автомобільних доріг загального користування шляхом зменшення негативного впливу та збереження його від руйнування за рахунок обмеження руху великовагового автотранспорту з 1 червня 2015 року Укравтодором заборонено рух великовагового автомобільного транспорту загальною масою понад 24 тонни і навантаженням більше ніж 7 тонн на вісь за температури повітря вище + 280 С.

У зв’язку з цим Петрівська районна державна адміністрація звертає увагу керівників підприємств, вантажних автоперевізників, вантажовідправників і вантажоодержувачів щодо необхідності заборони навантаження транспортних засобів понад встановлених законодавством норм і параметрів.

Відповідно до внесених змін у постанову Кабінету Міністрів України від 15 червня 2015 року № 427 “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 01 жовтня 2014 року №505”, публічне акціонерне товариство “Державний ощадний банк України” визначено уповноваженим банком, який відкриває та обслуговує поточні рахунки, на які зараховується грошова допомога, а також який приймає документи, необхідні для призначення грошової допомоги у разі відкриття поточного рахунка (у тому числі у разі призначення грошової допомоги на наступний шестимісячний строк, якщо виплата грошової допомоги раніше не здійснювалася через установи уповноваженого банку).

Згідно зі змінами зазначено, що грошова допомога виплачується шляхом перерахування на поточний рахунок, відкритий відповідно до Порядку надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України, районів проведення антитерористичної операції та населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення, для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, що затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 01жовтня 2014 року №505, безоплатно в установі уповноваженого банку.

майстер-клас по плетінню із гумок зацікавив малечу не на жартЯк завжди, вечір п’ятниці скликав в парк відпочинку всю малечу разом з батьками. Та цього разу все навкруги було не тільки радісним і прекрасним, але й загадковим. Чарівна ведуча вечора розваг Ольга Коваль розповіла дітям, що на плошадці є її маленька помічниця Настуня, яка проводить мастер клас по плетінню їз гумок, тож бажаючі можуть приєднатися до неї і сплести якусь гарну річ.

І ось підійшов час оприлюднити програму вечора, тож таємничість розкрилася. На дітей очікував загадковий вечір: загадки, різноманітні ігри і, як завжди - запальна дискотека. Тож цього вечора був і сміх, і роздуми, бо відгадувати загадки - нелегке завдання. Зрештою, всі учасники були нагороджені солодкими призами. З самого свого початку дискотека об’єднала в танці і батьків, і дітей, що вже встигло стати доброю традицією цих вечорів. Чудове прощання з липнем відбулося, тож з нетерпінням чекатимемо нових зустрічей з нашою малечею!

Петрівська районна державна адміністрація доводить до відома суб’єктів підприємницької діяльності інформацію щодо можливості отримання кредитів у рамках спільної із Європейським інвестиційним банком Програми кредитування малих і середніх підприємств та установ із середньою капіталізацією через філії ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України».

Детальніше ознайомитися з інформацією можна на офіційному веб-сайті Петрівської районної державної адміністрації  в розділі «Економіка», підрозділ «Оголошення».

З метою підвищення у молоді та підростаючого покоління патріотизму та любові до рідного краю, а також в рамках відзначення 24-ї річниці незалежності України, яке відбудеться 22 серпня 2015 року у парку відпочинку, відділом молоді та спорту районної державної адміністрації, спільно з молодіжними громадськими організаціями району, планується проведення молодіжної акції з велопробігу «Молодь єднає Україну!» (під час проведення концертної програми велопробіг здійснюватиметься вулицями смт. Петрового за наступним маршрутом: вул. Ілліча - вул. Кірова - вул. Комінтерна –  вул. Жовтнева – вул. Ілліча).

Запрошуємо всіх бажаючих узяти участь в акції!

За інформацією звертатися по телефону: 9-62-63, або 068-349-61-16

Анастасія Дуда та Дарія Семенко з працівниками відділу соціального захисту населенняУ рамках реалізації обласних заходів щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків за ініціативи відділу сім’ї та оздоровлення дітей Департаменту  Кіровоградської обласної державної адміністрації проведено конкурс дитячих творів на тему «Батько й мати в моєму житті». Учасники були розподілені за віковими категоріями: від 9 до 12 та від 12 до 16 років. У районному конкурсі у своїх вікових категоріях перемогли  – учениці Петрівського НВК. Їхні твори були направлені до Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації і, разом з творами решти переможців районних конкурсів, увійшли до збірочки дитячих оповідань «Батько й мати у моєму житті», яка вийшла друком у видавництві «Імекс – ЛТД» (м.Кіровоград).

З цієї нагоди дівчаток запросили до районної державної адміністрації, де їх щиро привітали з вагомим здобутком заступник голови райдержадміністрації Т.Панета та начальник управління соціального захисту населення В.Сибіра. Вони поздоровили конкурсанток з перемогою, побажали подальших успіхів у навчанні, розвитку творчих здібностей, вручили їм грамоти і солодкі подарунки.

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ПРОФЕСОР ЗАЛМЕН ФІЛЕР ПРО ВПЛИВ СОНЯЧНОГО ОПРОМІНЕННЯ НА СОЦІАЛЬНО-ПОЛІТИЧНІ ПРОЦЕСИ

Професор Філер сідає за ноутбук і фіксує зміни графіка сонячної активності, звіряючи свої позначки з сайтом Національного управління з повітроплавання і дослідження космічного простору США. Цю процедуру 82-річний кіровоградський вчений виконує щодня більше трьох десятиріч, займаючись дослідженням впливу випромінювань Сонця на життя людини. Правда, в кінці 70-х в СРСР не було ні комп’ютерів, ні Інтернету, а з наукової літератури - лише рідкісні архівні рукописи та невелика книжечка «Фізичні фактори історичного процесу». Її автор - видатний вчений Олександр Леонідович Чижевський, який висунув гіпотезу про зв’язок соціальних катаклізмів і циклів сонячної активності в 1915 році. У нинішньому році дивовижному відкриттю, що проливає світло на природу воєн, повстань та революцій, виповнюється сто років.

- Аналізуючи і зіставляючи ці дані, можна не тільки пояснити, але і передбачати можливість державних переворотів та інших соціальних негараздів, - переконаний Залмен Філер, професор кафедри прикладної математики, статистики та економіки Кіровоградського педуніверситету імені Винниченка. - Можна також обґрунтовувати прогнози щодо майбутніх врожаїв, які безпосередньо пов’язані з числовим показником сонячних плям (або, кажучи по-науковому, числом Вольфа). Ці графіки є покажчиками небезпек, що зачаїлися. Наприклад, Велика французька революція, загибель «Титаніка», аварія на Чорнобильській АЕС та інші знакові події відбувалися тоді, коли активність Сонця досягала апогею. Навіть події, які відбулися на Майдані, в Мукачевому і тривають на сході України, цілком зрозумілі з точки зору геліосоціологіі.

Цими днями, а саме 5 серпня 2015 року, свій дев’яносторічний ювілей відзначила мешканка Олександрівки МАРІЯ ПЕТРІВНА СИМОНЕНКО.

На її долю випало непросте життя, але пройти життєвим шляхом вона зуміла гідно й достойно. Ще дитиною зазнала жорстоких випробувань Голодомором – однією з найбільших трагедій української нації. А вже роки юності та молодості були затьмарені іншою трагедією – жорстокою кровопролитною війною та нестерпно довгими місяцями окупації.

Після звільнення села від окупантів долучилася до відбудови зруйнованого війною господарства. Практично, все життя пропрацювала в сільському господарстві, зокрема до виходу на пенсію трудилася різноробочою в польовій бригаді.

Шановні петрівчани та гості нашого району!

Петрівський РС УДСНС України у Кіровоградській області закликає вас дотримуватися елементарних правил відпочинку поблизу водойм!

Досить часто громадяни нехтують елементарними правилами безпеки, що стає причиною трагічних наслідків.

З початку цього року кількість загиблих на водоймах України вже сягає 576 людей, 364 осіб врятовано. Трапилося 2 нещасних випадки і на водоймах району.

Саме тому закликаємо вас під час відпочинку біля водойм дотримуватися елементарних правил безпеки, а також проводити профілактично-роз’яснювальну роботу зі своїми дітьми.

Ти уже далеко,  

вже тебе нема.

Як боляче усе це розуміти.

Але повір: в наших серцях

ти будеш вічно жити.

 

Чоловік, діти, онуки, правнуки.