Цими днями, а саме 5 серпня 2015 року, свій дев’яносторічний ювілей відзначила мешканка Олександрівки МАРІЯ ПЕТРІВНА СИМОНЕНКО.

На її долю випало непросте життя, але пройти життєвим шляхом вона зуміла гідно й достойно. Ще дитиною зазнала жорстоких випробувань Голодомором – однією з найбільших трагедій української нації. А вже роки юності та молодості були затьмарені іншою трагедією – жорстокою кровопролитною війною та нестерпно довгими місяцями окупації.

Після звільнення села від окупантів долучилася до відбудови зруйнованого війною господарства. Практично, все життя пропрацювала в сільському господарстві, зокрема до виходу на пенсію трудилася різноробочою в польовій бригаді.

Значну частку свого серця і своєї нереалізованої матеріальної любові вона присвятила вихованню племінника - Валерія Володимировича Комарова, 1960 року народження, який з чотирьох років залишився без батьківської опіки. Валерій виріс також гідною людиною, справжнім громадянином своєї держави, будучи одним з тих, хто став до лав ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, втративши там своє здоров’я, а згодом – і життя.

Але навіть після втрати найдорожчої для неї людини жінка не скорилася долі, а залишається зразком скромної, порядної, доброї господині, хорошої і приязної сусідки, з якою товаришують, яку шанують і поважають односельці.

Тож Петрівська райдержадміністрація, районна рада, управління соціального захисту населення райдержадміністрації та сільський голова Сергій Дяченко висловлюють щиру вдячність Марії Петрівні за чесно пройдений трудовий шлях, уклінно вітають ювілярку з 90-річчям та бажають їй міцного здоров’я, благополуччя, тепла і поваги від оточуючих.