всі учасники заходуЗ нагоди 1027-ї річниці Хрещення Київської Русі та 1000-річчя пам’яті Рівноапостольного князя Володимира відбулася зустріч голови райдержадміністрації С.Завалія і голови районної ради С.Тилик з керівниками релігійних організацій району. В заході взяли участь протоієрей Дмитро Городецький - благочинний Петрівського району Олександрійської єпархії, настоятель Свято-Покровського храму смт Петрове, протоієрей Сергій Тітов - настоятель Свято-Миколаївської церкви с. Володимирівка, протоієрей Микола Бойко - настоятель Свято-Покровської церкви с. Чечеліївка, ієрей Михайло Царук - настоятель Свято-Вознесенської церкви смт Петрове, Анатолій Мовчан - пастор релігійної громади Божої Церкви християн віри євангельської України «Життя Ісуса», Богдан Проценко - священнослужитель релігійної громади Церкви Божої Ісуса Христа смт Петрове, с. Зелене, с. Рядове, Т.Волощенко - завідувач сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадські, верхній хор Свято-Покровської церкви смт Петрове, представники християнської молоді Петрового.

Наказом Міністра внутрішніх справ України від 20 липня начальником Управління МВС України в Кіровоградській області призначено підполковника міліції Сергія Григоровича Кондрашенка.

Сергій Григорович родом з Кіровоградщини. Службу в ОВС проходив у підрозділах карного розшуку. До вересня 2014 року підполковник Кондрашенко обіймав посаду заступника начальника УКР УМВС України в Кіровоградській області. Після чого був переведений для подальшого несення служби до Донеччини. Із січня 2015 року і до теперішнього часу очолював Краматорський МВ ГУМВС України в Донецькій області.

21 липня заступник Міністра внутрішніх справ України генерал-майор міліції Олексій Руденко представив особовому складу кіровоградської міліції нового керівника відомства.

Присутній на представленні голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко наголосив на необхідності продовження співпраці між правоохоронними органами, представниками місцевої влади та самоврядування і громадськістю щодо підтримання правопорядку на території регіону.

Заступник Міністра Олексій Руденко подякував за роботу Миколі Павленку, який до того виконував обов’язки керівника УМВС, та побажав новопризначеному начальнику міліції області Сергію Кондрашенку успіхів у службі.

СЗГ УМВС України в Кіровоградській області

О.Лукашов і Т.Панета з підприємцями та іншими учасниками заходуГрупа підприємців – фізичних осіб з нагоди їхнього професійного свята – Дня працівників торгівлі була запрошена в районну державну адміністрацію, де їх щиро привітали перший заступник голови райдержадміністрації О.Лукашов і заступник голови РДА Т.Панета.

О.Лукашов передав підприємцям вітання і найкращі побажання від очільника району С.Завалія.

- Всі ви чимало робите для формування економічного потенціалу району, налагодження та ефективного функціонування сучасної системи торгівлі. Хоча фінансова криза і дещо загальмувала розвиток вітчизняної торгівлі, у більшості випадків вдалося зберегти мережу торгівлі, закладів ресторанного господарства, відкрити нові підприємства, поліпшуючи рівень обслуговування населення.

Торгівля була і є дзеркалом економіки, тому ви виконуєте важливу місію, сприяючи підвищенню економічного потенціалу як району, так і держави в цілому – сказав Олександр Сергійович.

В Україні почала діяти так звана «будівельна амністія». Це доступний та швидкий спосіб легалізувати самочинні будівництва, якщо будівельні роботи відбувалися в період з 5 серпня 1992 по 12 березня 2011 року і не порушують державних будівельних норм щодо розміщення об’єкту.

Досить складна дозвільна система, яка існувала до 2011 року, завадила багатьом людям будувати легально. Саме для того, щоб врегулювати цю ситуацію і запроваджена будівельна амністія.

Державна архітектурно-будівельна інспекція України інформує, що згідно із Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо прийняття в експлуатацію об’єктів будівництва, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт» від 13 січня 2015 року № 92-VIII та Порядку дії цього Закону, затвердженого наказом Мінрегіону № 79 під будівельну амністію підпадають такі об’єкти:

спеціально розроблені райдержадміністрацією брошури для бійців22 липня у приміщенні районного центру зайнятості пройшов семінар, головною метою якого була організація власного бізнесу. На семінар були запрошені всі учасники бойових дій, що повернулися з зони АТО. Завдяки спільним зусиллям райдержадміністрації та районного центру зайнятості зустріч пройшла на найвищому рівні. На ній також були присутні голова райдержадміністрації Сергій Завалій, заступник голови Тетяна Панета, директор центру зайнятості Ольга Павлюк, начальник управління соціального захисту населення Валентина Сибіра, начальник відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Тетяна Волощенко та спеціаліст центру зайнятості Тетяна Біденко.

Розпочав семінар Сергій Завалій, запропонувавши вирішити питання допомоги бійцям, з якими він до речі встиг поспілкуватися раніше, у працевлаштуванні та відкритті власної справи. Він чітко охарактеризував перспективи започаткування власного бізнесу та виявив надію, що кожен зможе почерпнути з цієї зустрічі, щось важливе для себе. І не одноразово наголосив про підтримку з його боку. Дійсно в районі є вільні робочі вакансії, проте попитом зараз користуються більше лікарі, а для наших бійців відкриття своєї справи стало б найкращим видом заробітку. Задля допомоги у цьому завданні райдержадміністрація розробила для них спеціальні брошури, з корисною інформацією про права та гарантії учасників АТО. Презентувала брошури Тетяна Панета, яка також закликала всіх вшанувати пам’ять загиблих бійців АТО хвилиною мовчання! Адже пам’ять про наших воїнів буде жити вічно.

 

У зв’язку з чисельними зверненнями громадян на Урядову гарячу лінію Кіровоградської обласної державної  адміністрації щодо права отримання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, управління соціального захисту населення районної державної адміністрації надає роз’яснення.

Державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям (далі - соціальна допомога) призначається і виплачується у грошовій формі малозабезпеченим сім’ям, які постійно проживають на території України, мають середньомісячний сукупний дохід, нижчий від прожиткового мінімуму для сім’ї.

Американський білий метелик багатоїдний карантинний шкідник. Пошкоджує понад 300 видів різних трав’янистих, кущових та деревних культур. Найулюбленішими культурами є шовковиця, клен американський, бузина, волоський горіх, хміль, вишня, слива, яблуня, айва та інші плодові культури.

Американський білий метелик - білосніжний, із шовковистим відливом. Іноді зустрічається з темними або жовто-коричневими цяточками на крилах. 

Метелик розвивається у двох генераціях. Літ метеликів другого покоління починається у другій половині липня.

На уражених деревах видаляють мертву кору, стовбури обмазують вапном. На присадибних ділянках застосовують ловильні пояси із картону чи гофрованого паперу, який перед заляльковуванням гусені знімають і спалюють. Винищувальні методи: 2–3-кратна обробка гусені 1–2-х поколінь інсектицидами з інтервалом 7–10 днів препаратами Карате, 5% к. е. (0,2–0,4 л/га); Дімілін, 25% с. п. (0,1–0,2 кг/га); Фосбецид, 50% к. е. (0,5–1,5 л/га) тощо. 

Геніальний син свого народу

Володимир Винниченко26 липня цього року виповнилася 135-та річниця з дня народження великого українця та нашого земляка Володимира Винниченка. Володимир Кирилович народився у Єлисаветграді (тепер Кіровоград) у 1880 році в сім’ї простого селянина та міщанки. З дитинства він проявляв неабиякі здібності: ще в народній школі вчителька оцінила його рівень розвитку та порекомендувала батькам продовжити навчання сина в Єлисаветградській гімназії. Там молодий Винниченко створював разючий контраст зі своїми однолітками-багатіями, переважно росіянами або зрусифікованими українцями, адже в самому Володимирі неважко вгадувалось його українське пролетарське походження: бідно вдягнений хлопчик переважно говорив лише українською мовою, а коли говорив російською – видавав яскравий український акцент. Ще в старших класах він долучився до діяльності революціонерів, написав революційну поему. Реакція керівництва гімназії була миттєвою – його виключили з навчального закладу та відправили у карцер. Однак Володимир не збирався покидати навчання: здавши екстерном екзамени у Златопільській гімназії, він отримав диплом та пішов навчатись на юридичний факультет Київського університету. В Києві розпочинається широка політична та суспільна діяльність Винниченка: він створив таємне революційне студентське товариство, вступив до однієї з опозиційних партій, проводив масштабну агітаційну роботу серед селян та робітників. У 1903 році за цю свою активність його виключили з університету та посадили до Лук’янівської в’язниці, звідки він пізніше успішно втік. Потім знову підпільна революційна діяльність, написання творів, заборонених жорсткою царською цензурою – і знову арешти, в’язниці, дисциплінарні табори. Врешті, переховуючись від рук антигуманного російського правосуддя, Володимир емігрував за кордон. Повернувся вже з початком жовтневої революції у 1917, що поклала кінець російській монархії. Під час буремних подій в Україні він став членом уряду Української Народної Республіки, першим головою Генерального секретаріату та основним автором майже всіх декларацій та законодавчих актів нової держави. Винниченко став одним з тих, хто заклав фундамент  сучасної української держави, стояв біля витоків української державної свідомості, адже де-факто теперішня Україна – це правонаступниця УНР, основного державоутворення в новітній українській історії.

всі учасники турніру в запеклій шаховій боротьбіУ 1966 році вперше відзначали Міжнародний день шахів. І досі його щорічно святкують 20 липня. Засновником цього свята стала Всесвітня шахова федерація. Вона з’явилася в 1924 році. А самі шахи вигадали в Індії. Саме з перської мови походить назва гри — «шах мат», що в перекладі означає «володар помер». Попередницею шахів була гра чатуранга, яка з’явилася в V столітті. На Русі в шахи почали грати приблизно в ІХ-Х столітті. З тих пір гра набула величезної популярності. Вважається, що в неї грають інтелектуально високорозвинені люди. Класичні шахи — це настільна гра, яка грається на 64 клітинах спеціальної дошки. Гра ведеться 32 фігурами: по 16 білих і чорних. Для поєдинку в шахи потрібні два гравці, кожен з них намагається поставити мат королю опонента. Сьогодні Міжнародний день шахів є дійсно загальнопланетарним святом, оскільки в шахи грають практично скрізь. У багатьох містах засновані шахові клуби, в яких збираються справжні шанувальники цієї стародавньої гри. Традиційно у цей день проводяться турніри між членами таких клубів.

Запрошення до участі у конкурсі

1. Організація громади «Надія плюс 2020» та Програма розвитку ООН (Проект «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду») цим оголошенням запрошують ліцензованих підрядників з доброю репутацією надати запечатані цінові пропозиції для виконання таких видів робіт у межах Мікропроекту «Інноваційні енергоефективні заходи в ФАПІ с. Чечеліївка. Капітальний ремонт системи опалення з встановленням піролізпого котла», що знаходиться за адресою вул. Косолапова 22, с. Чечеліївка, Петрівський район. Роботи передбачають заміну системи опалення з встановленням піролізного котла, заміну покрівлі шиферної на профнастил оцинкований, заміну дерев’яних вікон та дверей на металопластикові, теплоізоляцію стін пінопластом, ремонт підлоги.

Підрядники повинні мати досвід проведення ремонтно-будівельних робіт на об’єктах подібного або вищого рівня складності.

У другій лізі стартували з перемоги

Стартовий поєдинок нашої команди у Другій лізі футбольної першості України ще до свого початку змусив уболівальників затамувати подих в передчутті певної інтриги. Річ у тім, що за кілька днів до початку першості на одному зі футбольних сайтів з’явилося інтерв’ю з президентом клубу ФК «Мир» з Горностаївки Іваном Доценком, де той заявив, що «Мир» налаштований здобути в поточному чемпіонаті лише перше місце. Разом з тим ми знаємо, що таке ж завдання поставив перед своїми підопічними і президент «Інгульця» Олександр Поворознюк. Тож дебютний поєдинок в чемпіонаті мав визначити, хто з цих двох колективів більше готовий до того, щоб впоратися з поставленим завданням. До речі, ще більше згадану інтригу посилював упевнений виступ обох команд у відбірковому циклі Кубку України, в якому обидва колективи пробилися до наступного раунду змагання. Особливо вражаючим виявився виступ горностаївців, які на своєму полі розбили вщент ще один колектив з другої ліги – сумську Барсу – з розгромленим рахунком 6:0. Причому вже в першому таймі футболісти «Миру» забили у ворота опонентів п’ять «сухих» м’ячів. Тож не дивно, що, вирушаючи до Горностаївки, наші гравці налаштовувалися на серйозний і запеклий двобій.

Наближається найбільше свято мисливців — 1-го серпня відбудеться довгоочікуване відкриття полювання на пернату дичину. Вже в котрий раз перевірено і перепровірено рушницю і набої, дещо закуплено для «тормозка». Справжні мисливці з нетерпінням очікують отой час “Ч”, коли з’явиться можливість з рушницею вийти в степ чи на водойму і добути перепілочку, чи качку.

Жене туди мисливця не бажання наживи, а сам процес полювання. Особливо красиве, захоплююче полювання з мисливською собачкою. Ось вона знаходить перепілоньку, стала в стійку в напрямі до того місця, де сидить дичина. Мисливець приготувався до пострілу - і ось тоді собачка піднімає дичину, лунає постріл, і є трофей, який вам підносить чотирилапий друг. А яка краса відкривається перед вашими очима вранішньою порою в степу! Цього не опишеш пером, потрібно побачити самому. Або ж коли ви виходите до степового ставочка чи Інгульця. Вранішня прохолода дає можливість вільно вдихнути на повні груди. Сивий туман залишає по вашому сліду росяну доріжку, де роси - ніби розсипи діамантів. І ось на горизонті з’являється сонце, перші промінчики якого ніби бризнули на вас, посрібливши вранішню росу. Вас зачарує ця краса. Підійшовши до водойми, ви побачите, як випливає сімейка качок. Лунає постріл - і ви тримаєте в руках красеня крижня. Оце і є — справжнє мисливське щастя. Отак до вечора ви ходите полями і долинами, шукаючи голуба чи перепілочку, милуєтеся красою наших степів. Вже зайшло сонечко, вечоріє і ви насилу приносите свої ноги додому. І якщо щось застрелили, то вся сім’я втішається вашим трофеєм, а ви щасливий розповідаєте, як це трапилось. Коли ж відкриття полювання на пернату проводиться колективно, то обов’язково вариться юшка, і за чарчиною пригадуються усі мисливські пригоди чи небилиці. Ці розмови затягуються далеко за північ. Ось таке воно, мисливське щастя.

Якщо ви стали свідком виявленої мужності і героїзму або безпосереднім учасником рятування людей, ліквідації пожежі, аварії чи стихійного лиха, просимо надавати інформацію про це за телефонами: (022) 22-15-42, 22-09-90 або за адресою: відділ роботи із ЗМІ та громадськістю У ДСНС України у Кіровоградській області, вул. Пашутінська, 1, м. Кіровоград, 25015.

Підсумки підбиваються напередодні Дня рятівника. Учасники, які стають лауреатами, нагороджуються державною службою з надзвичайних ситуацій відзнакою “Герой-рятувальник року”.

Чекаємо ваших листів і повідомлень!