У другій лізі стартували з перемоги

Стартовий поєдинок нашої команди у Другій лізі футбольної першості України ще до свого початку змусив уболівальників затамувати подих в передчутті певної інтриги. Річ у тім, що за кілька днів до початку першості на одному зі футбольних сайтів з’явилося інтерв’ю з президентом клубу ФК «Мир» з Горностаївки Іваном Доценком, де той заявив, що «Мир» налаштований здобути в поточному чемпіонаті лише перше місце. Разом з тим ми знаємо, що таке ж завдання поставив перед своїми підопічними і президент «Інгульця» Олександр Поворознюк. Тож дебютний поєдинок в чемпіонаті мав визначити, хто з цих двох колективів більше готовий до того, щоб впоратися з поставленим завданням. До речі, ще більше згадану інтригу посилював упевнений виступ обох команд у відбірковому циклі Кубку України, в якому обидва колективи пробилися до наступного раунду змагання. Особливо вражаючим виявився виступ горностаївців, які на своєму полі розбили вщент ще один колектив з другої ліги – сумську Барсу – з розгромленим рахунком 6:0. Причому вже в першому таймі футболісти «Миру» забили у ворота опонентів п’ять «сухих» м’ячів. Тож не дивно, що, вирушаючи до Горностаївки, наші гравці налаштовувалися на серйозний і запеклий двобій.

Власне, початок гри, особливо перші двадцять хвилин, горностаївці провели в потужних атаках: кілька загрозливих епізодів біля воріт «Інгульця» ліквідували наші захисники, а пару разів упевненими сейвами відверто виручив воротар Денис Бобров. Надалі гра дещо вирівнялася, але все ж наприкінці першого тайму удача таки посміхнулася господарям – вони, забивши, як мовиться, гол «в роздягальню», повели в рахунку. У свою чергу, перед цим майже стовідсоткову нагоду для взяття воріт втратив Віталій Колесников, вийшовши сам на сам з голкіпером господарів, але пробивши не лише повз нього, а й повз ворота також.

До честі наших футболістів, пропустивши гол, вони не знітилися, а перейшли до більш системних атакувальних дій. І вже на 62-й хвилині матчу той же Віталій Колесніков влучним ударом зрівнює рахунок. Втім на цьому футболісти «Інгульця» не заспокоїлися, а продовжили тиснути на ворота господарів, що вже за кілька хвилин ще раз принесло втішний для усіх нас результат: намагаючись перехопити фланговий простріл, захисник «Миру» зрізав м’яч у сітку власних воріт – 1:2. А переможну крапку в протистоянні наприкінці гри поставив той же Віталій Колесников. Отож підсумковий рахунок 1:3 на користь футболістів «Інгульця», а разом з тим і друге поки що місце в турнірній таблиці, де першу сходинку посів одеський «Реал-Фарма», який свою першу перемогу здобув з рахунком 3:0. Втім робити якісь турнірні висновки на підставі зіграного першого туру, звичайно, ще передчасно. Разом з тим, як зазначив президент «Інгульця» Олександр Поворознюк, він дуже втішений тим, що його підопічні зробили перший крок до виконання поставленої мети. Разом з тим Олександр Григорович визнає, що пройти усю дистанцію без очкових втрат буде дуже і дуже складно. Звітний матч засвідчив, що легких прогулянок на футбольному полі, як це часом траплялося в аматорській першості, тут вже не буде. Тож уболівальникам доведеться забувати про «хокейні» рахунки, коли, бувало, «Інгулець» трощив своїх візаві і по 7:0, і по 10:0. Натомість тепер кожен поєдинок буде позначений справжньою інтригою, коли, часом, переможця визначатимуть останні секунди поєдинку.

До речі, вже наступна гра, яка відбудеться цієї суботи на нашому стадіоні «Інгулець», також позначена відчутною інтригою, оскільки в гості до Петрового приїдуть футболісти рівненського «Вереса», котрі сьогодні також перебувають в групі лідерів, адже свою першу гру в чемпіонаті і теж на виїзді вони відзначили перемогою.

Відтак пропонуємо до уваги уболівальників результати усіх матчів першого туру:

«Мир» (Горностаївка) – «Інгулець» - 1:3; 

«Барса» (Суми) – «Арсенал»  (Київ) – 1:0; 

«Кремінь» (Кременчуг) – «Енергія» (Нова Каховка) – 0:0; 

«Кристал» (Херсон) – «Буковина» (Чернівці) – 2:1;

«Колос» (Ковалівка) – «Арсенал-Київщина» (Біла Церква) – 0:0;

«Реал-Фарма» - «Нікополь НПГУ» (Нікополь) – 3:0; 

Скала» (Стрий) – «Верес» (Рівне) – 0:1.

Володимир Кіфенко.