спеціально розроблені райдержадміністрацією брошури для бійців22 липня у приміщенні районного центру зайнятості пройшов семінар, головною метою якого була організація власного бізнесу. На семінар були запрошені всі учасники бойових дій, що повернулися з зони АТО. Завдяки спільним зусиллям райдержадміністрації та районного центру зайнятості зустріч пройшла на найвищому рівні. На ній також були присутні голова райдержадміністрації Сергій Завалій, заступник голови Тетяна Панета, директор центру зайнятості Ольга Павлюк, начальник управління соціального захисту населення Валентина Сибіра, начальник відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Тетяна Волощенко та спеціаліст центру зайнятості Тетяна Біденко.

Розпочав семінар Сергій Завалій, запропонувавши вирішити питання допомоги бійцям, з якими він до речі встиг поспілкуватися раніше, у працевлаштуванні та відкритті власної справи. Він чітко охарактеризував перспективи започаткування власного бізнесу та виявив надію, що кожен зможе почерпнути з цієї зустрічі, щось важливе для себе. І не одноразово наголосив про підтримку з його боку. Дійсно в районі є вільні робочі вакансії, проте попитом зараз користуються більше лікарі, а для наших бійців відкриття своєї справи стало б найкращим видом заробітку. Задля допомоги у цьому завданні райдержадміністрація розробила для них спеціальні брошури, з корисною інформацією про права та гарантії учасників АТО. Презентувала брошури Тетяна Панета, яка також закликала всіх вшанувати пам’ять загиблих бійців АТО хвилиною мовчання! Адже пам’ять про наших воїнів буде жити вічно.

 

Тетяна Біденко пояснює хлопцям основні засади створення справиВ ході семінару Ольга Павлюк та Тетяна Біденко детально пояснили присутнім саму ідею започаткування бізнесу та його поступове створення. Наголосили, що в центрі зайнятості діє консультаційний пункт, де кожен зможе отримати допомогу в створенні бізнес-плану і також за всіма іншими питаннями, які виникнуть під час роботи. Було показано декілька відео про наших земляків, які вже встигли доволі вдало себе зарекомендувати і самі започаткували свою справу. Одним з них є Олександр Чалапчій з Ульянівського району, який організував підприємство по виготовленню альтернативних видів палива. Не могло не піднятися питання ризику, що в бізнесі виникає постійно. Проте всі хвилювання з цього приводу чудово розвіяла Тетяна Біденко, пояснивши, як саме треба оперувати своєю справою. А Валентина Сибіра доречно нагадала про один з головних аспектів хорошої роботи, про легалізацію праці та заробітної плати. А також про оздоровлення бійців, а саме відпочинок, в який вони можуть вирушити разом з сім’єю. Хоча раніше це питання вже не одноразово було обговорено, проте хвилювання про здоров’я хлопців завжди важливе.

семінар в самому розпалі, пропозиції та запитання виникають одне за однимЗустріч пройшла дуже жваво та насичено. Бійці одразу зацікавилися організацією власного бізнесу, задавали масу питань, що їх тривожили та здебільшого всі вони стосувалися податкової та ризику в цій справі. В кінці вони щиро подякували за допомогу та підтримку, яку зараз отримують від цих організацій. Чудово, що керівництво району та інші організації не забувають про наших мужніх воїнів і намагаються допомагати їм в усьому. Тож тепер будемо чекати чергових бізнес зрушень і сподіватимемось, що у хлопців все вийде якнайкраще.

Вікторія Махнюк

На знімках: спеціально розроблені райдержадміністрацією брошури для бійців; Тетяна Біденко пояснює хлопцям основні засади створення справи; семінар в самому розпалі, пропозиції та запитання виникають одне за одним.

Фото автора.