В облдержадміністрації продовжується активна робота над формуванням проектних ідей до Плану заходів з реалізації Стратегії-2020

В обласній державній адміністрації відбувся семінар-нарада з керівниками структурних підрозділівВ обласній державній адміністрації відбувся семінар-нарада з керівниками структурних підрозділів, окремих територіальних органів міністерств та відомств України в області, експертами та фахівцями галузей стосовно формування проектних ідей до Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку Кіровоградської області до 2020 року. Стратегією розвитку до 2020 року мають стати визначені загальні пріоритети та завдання регіонального розвитку, а також індикатори, які потрібно досягнути на кінець звітного періоду. Загалом стратегія розробляється на підставі Закону України «Про засади державної регіональної політики» та відповідної постанови Уряду якими визначено, що регіональний розвиток має базуватися на відпрацьованому плані заходів, який, у свою чергу, складається із проектів. По своїй суті ці проекти мають вирішувати системні проблеми як у галузевій, так і по територіальній ознаці. Європейський Союз посилає нам чіткі і зрозумілі сигнали: кошти потрібно вкладати у проекти, які стосуватимуться розвитку регіону, а не підтримки наявної інфраструктури. Вкладені кошти повинні сприяти розвитку бізнесу, створенню нових робочих місць тощо. Необхідно відійти від практики, коли переважна більшість коштів місцевих бюджетів фінансується виключно на капітальні ремонти чи реконструкцію соціальних об’єктів.

У Кіровограді відбулася науково-практична конференція про засади топонімічних перейменувань відповідно до закону про декомунізацію.

Серед іншого представники наукової спільноти з усієї України зустрілись із журналістами.

У спілкуванні зі ЗМІ вчені загострили увагу на потребі перейменування обласного центру.

«Часто виникає питання, чи треба було приймати закони про декомунізацію саме зараз. Як на мене ці закони запізнилися уже найменш як на 24 роки. Можливо, якби цей закон був прийнятий тоді, то не було б цієї війни на Сході», - зазначає директор Інституту історичної пам’яті Володимир В’ятрович.

урочисте перерізання стрічки- Важко передати словами, як створювалася уся та краса, що ми сьогодні бачимо в цьому чарівному куточку на берегах нашого мальовничого Інгульця. Я не можу також висловити, як сильно моя душа прагнула зробити якийсь корисний подарунок моїм дорогим землякам. І мої зусилля, напевне, були б марними, якби не підтримка тих людей, які стояли поруч зі мною з першого до останнього дня.

Передусім хочу звернутися зі словами великої подяки до компанії «Метінвест», яка запропонувала нашому району участь в конкурсі проектів «Місто нашими руками». Хочу також висловити подяку генеральному директору ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» О.Поворознюку, бо він першим підтримав мене і простягнув руку допомоги, керівникам сільгосппідприємств В.Деркачу, Л.Назаруку, А.Давидовському, В.Кузнєцову, Г.Огиру, В.Осовському за те, що теж повірили і підтримали. За значний вклад керівникам і колективам, які вони очолюють - І.Дементьєву, О.Тилику, В.Писаренку, В.Малюті. Особлива подяка народному депутату України А.Кузьменку...

Світлана ТИЛИК, голова районної ради.

(З виступу на урочистій церемонії відкриття реконструйованих парку відпочинку та «Набережної закоханих»).

Наприкінці минулого тижня в Петровому нарешті відбулася довгоочікувана подія – урочисте відкриття оновлених набережної та парку відпочинку. До неї готувалися вже давно, аж до останнього дня тут працювали люди, завершуючи впорядкування території, аби не залишилося ані найменших недоліків та недоробок.

У середу, 17 червня, у районному Будинку культури відбудеться урочиста зустріч з черговою партією демобілізованих бійців 34-го батальйону територіальної оборони, які брали активну участь у збройній боротьбі в зоні АТО за свободу, незалежність та єдність і непорушність кордонів нашої Української держави.

Запрошуємо усіх жителів району доєднатися до урочистого зібрання і висловити щиру вдячність нашим землякам за їх мужність, хоробрість і патріотизм.

Початок зустрічі об 11 год. 00 хв.

Оргкомітет.

Сергій Завалій та його перший заступник Олександр Лукашов провели зустріч із керівниками базових сільгосппідприємств району.Днями голова райдержадміністрації Сергій Завалій та його перший заступник Олександр Лукашов провели зустріч із керівниками базових сільгосппідприємств району.

Розпочинаючи зустріч, Сергій Володимирович, зокрема, зазначив:

- Як керівників базових підприємств району я багатьох із вас особисто знаю, особисто зустрічався: ви успішно працюєте на землі, допомагаєте району, допомагаєте сільським радам вирішувати соціальні питання. Наші зустрічі продовжуватимуться, я відкритий для спілкування, чекаю зворотної реакції і від вас, як керівників, щоб не припинялася корисна взаємодія між вами та владою на користь району. Наші з вами взаємини абсолютно прозорі, партнерські, абсолютно зрозумілі.

Ідеї є, - зазначив очільник району, - а тому нам потрібно налагоджувати діалог, щоб зробити наш район ще кращим, більш комфортнішим для його жителів. Хотів би почути ваше бачення проблем, які вас хвилюють, проблемні питання для району, шляхи їх вирішення, а головне - почути, як разом все це будемо втілювати в життя – працювати єдиною командою на користь Петрівського краю.

Між керівником району та сільгоспкерівниками відбулася предметна та результативна розмова щодо підвищення рівня заробітної плати в галузі сільського господарства, проведення збиральної кампанії 2015 року та інших актуальних питань. Результатом спілкування стане ще тісніша співпраця у вирішенні соціально-економічних проблем району між соціально-відповідальним бізнесом та владою.

Фото Сергія АНДРУСЕНКА 

Державна служба зайнятості готова вам допомогти!

У центрах зайнятості вам допоможуть:

- знайти роботу – постійну або тимчасову;

- взяти участь у громадських або інших роботах тимчасового характеру;

- пройти професійну підготовку, перепідготовку або підвищити свою кваліфікацію;

- отримати статус безробітного та матеріальну допомогу на випадок безробіття.

У центрах зайнятості єдина база вакансій по всій Україні. 

Усі вакансії – у вільному доступі

Навіть, якщо у вас немає документів, в центрах зайнятості ви можете безоплатно отримати:

інформацію про вакансії, навчальні заклади, підприємства, установи, організації, з якими співпрацює служба зайнятості;

консультації та правову допомогу з питань працевлаштування або звільнення з роботи, отримання статусу безробітного, допомоги по безробіттю, інших послуг державної служби зайнятості;

рекомендації відносно вибору чи зміни професії, послуги з професійної орієнтації.

У районі відбувся традиційний туристичний зліт працівників освіти

перехідним кубком нагороджено команду Новостародубської ЗШ - І-ІІІ ст;Із метою популяризації спортивного туризму, як найбільш масового і доступного виду спорту, пропаганди здорового способу життя серед освітян району, минулого тижня у мальовничому куточку, що на території Малинівської сільської ради, був проведений традиційний районний туристичний зліт серед працівників закладів освіти.

Цього року у туристичному зльоті взяли участь команди Чечеліївської, Новостародубської, Балахівської, Петрівської, Володимирівської, Червонокостянтинівської, Іскрівської, Ганнівської ЗШ І-ІІІ ступенів,  Богданівської ЗШ І-ІІ ступенів, Петрівської І ступеня та Петрівського НВК.

Після першого кола – в ранзі одноосібних лідерів!

Отож перше коло чемпіонату Кіровоградської області завершилося. І приємно відзначити, що наші земляки-футболісти ФК «Інгулець» за підсумками першого кола перебувають на одноосібному першому місці. Хоча шлях до лідерства виявився дещо складнішим, ніж торік, коли наша команда від самого початку чемпіонату і до його кінця не залишила своїм суперникам жодних шансів. У нинішньому ж чемпіонаті «Інгулець» для усіх своїх опонентів виглядав уже досить серйозним подразником, тож і на боротьбу з ним усі команди, задіяні в чемпіонаті, налаштовувалися майже так, як команди Прем’єр-ліги на поєдинки з “Шахтарем» чи київським «Динамо». Тож невипадково ще до п’ятого туру групу лідерів становили одразу три клуби, а затим до останнього кола за першу сходинку змагалися два колективи: гідну конкуренцію нашому «Інгульцю» намагалися створити сусіди з ФК «Головківка». Більше того – за різницею забитих і пропущених м’ячів головківці дещо випереджали наших футболістів. Тож останній сьомий тур першого кола виявився для нас особливо вдалим: «Інгулець» цілком прогнозовано не залишив жодного шансу футболістам з ФК «Долинська», здолавши суперників з розгромним рахунком 10:0, тоді як головківці у Знам’янці не змогли переграти футболістів “Старту», розійшовшись з господарями «сухою» нічиєю 0:0. Таким чином втрата головківцями двох очок вивела нашу команду на «чисте» перше місце.

Пригадується, ще зі шкільних років Люда відрізнялася від більшості своїх однолітків натхненною цілеспрямованістю, відповідальним ставленням до навчання та зразковою поведінкою. А ще – непересічним авторитетом у класі, а звідси – й великою кількістю щирих та відданих друзів. Серед цих її друзів був і мій син – Валентин.

Разом вони часто ходили до школи, в кіно, мріяли про майбутнє… На те, що пліч-о-пліч пройдуть по життю, тоді, здавалося, ще й не сподівалися. Та якось так сама собою щира дружба переросла в палке кохання. Після закінчення середньої школи Люда вступила на заочне відділення до Дніпропетровського сільськогосподарського інституту і влаштувалася працювати в конторі колгоспу «Дружба». Щоранку, коли вона йшла на роботу повз наш будинок, я, бувало, подовгу дивилася їй услід, потайки собі мріючи: «Отаку б мені невістку: приязну білолицю красуню, працьовиту, з щирою приємною посмішкою..» І, мабуть, Господь таки почув мої мрії і здійснив моє бажання. Валентин тоді навчався в Кіровоградському технікумі механізації сільського господарства. Навчати його було нелегко, адже піднімала я його сама – з батьком Валентина наші шляхи розійшлися ще коли хлопчику було чотири роки. І ось вже ось на третьому курсі син заявив, що вони з Людою вирішили одружитися, оскільки вже не уявляють собі подальшого життя одне без одного. Ледве переконала, щоб спочатку вже закінчив технікум, а потім…

Ця рання осінь…

Я давно слідкую за творчістю самобутнього поета, нашого земляка Григорія Ліщенюка. І хоча народився він на Тернопільщині, на хуторі поблизу селища Вишнівець, та, проживши більшу частину життя на Петрівщині, приріс душею до цієї землі, де замість лісів і гір – безмежні золоті поля. 

У його творчості час від часу відчувається щем за краєм, де народився, але душа його належить всій Україні. Її він оспівує, її славним минулим пишається, її нинішніми болями і проблемами переймається. 

Та головною темою творчості поета є лірика. Як пейзажна, так і інтимна, присвячена найвеличнішому почуттю – коханню. Особливістю творчої манери Г.Ліщенюка є лаконічність. Більшість віршів невеликі за обсягом, але надзвичайно глибокі за змістом, а ще – надзвичайно образні.