Після першого кола – в ранзі одноосібних лідерів!

Отож перше коло чемпіонату Кіровоградської області завершилося. І приємно відзначити, що наші земляки-футболісти ФК «Інгулець» за підсумками першого кола перебувають на одноосібному першому місці. Хоча шлях до лідерства виявився дещо складнішим, ніж торік, коли наша команда від самого початку чемпіонату і до його кінця не залишила своїм суперникам жодних шансів. У нинішньому ж чемпіонаті «Інгулець» для усіх своїх опонентів виглядав уже досить серйозним подразником, тож і на боротьбу з ним усі команди, задіяні в чемпіонаті, налаштовувалися майже так, як команди Прем’єр-ліги на поєдинки з “Шахтарем» чи київським «Динамо». Тож невипадково ще до п’ятого туру групу лідерів становили одразу три клуби, а затим до останнього кола за першу сходинку змагалися два колективи: гідну конкуренцію нашому «Інгульцю» намагалися створити сусіди з ФК «Головківка». Більше того – за різницею забитих і пропущених м’ячів головківці дещо випереджали наших футболістів. Тож останній сьомий тур першого кола виявився для нас особливо вдалим: «Інгулець» цілком прогнозовано не залишив жодного шансу футболістам з ФК «Долинська», здолавши суперників з розгромним рахунком 10:0, тоді як головківці у Знам’янці не змогли переграти футболістів “Старту», розійшовшись з господарями «сухою» нічиєю 0:0. Таким чином втрата головківцями двох очок вивела нашу команду на «чисте» перше місце.

Тож в чемпіонаті області настає перерва, яка продовжиться аж до середини серпня. Однак петрівські уболівальники без якісного футбольного дійства не залишаться. Зокрема керівництвом клубу в особі президента Олександра Поворознюка прийнято рішення про продовження виступів у другому груповому турнірі першості України серед аматорів. Як відомо, наша команда завоювала таке право, впевнено виступивши в іграх першого групового турніру. Щоправда, деякий час вагалися – чи слід продовжувати виступи в першості й надалі, чи зосередитися виключно на процесі підготовки до початку чемпіонату України серед професіоналів у другій лізі. Зрештою було вирішено поборотися одразу «на всіх фронтах», тож уже наприкінці червня «Інгулець» продовжить виступи в чемпіонаті серед аматорів виїзною грою в Одесі з місцевими «Балканами».

А найближчою грою на нашому стадіоні має стати перенесена зустріч першого туру з горностаївським «Миром», яку заплановано на суботу, 4-го липня. Втім, конкретніше про її початок, як і про результати виїзних поєдинків «Інгульця» ми розповімо в наступних номерах районки.

Володимир Кіфенко.

Чемпіонат області з футболу сезону 2015 Схід

МКомандаІВНПЗМПМРО
1 Інгулець (Петрове) 7 6 1 0 38 2 +36 19
2 ФК Головківка (Олекс-й р-н) 7 5 2 0 35 7 +26 17
3 Старт (Іванківці) 7 4 2 1 22 9 +13 14
4 Гідросила (Кіровоград) 7 2 3 2 7 12 -5 9
5 Новатор (Бобринець) 7 3 0 4 11 21 -10 9
6 РАО-ТЕС-Промінь (Новгородка) 7 2 1 4 12 28 -16 7
7 Буревісник (Богданівка Знам. р-н.) 7 1 1 5 7 23 -16 4
8 ФК Долинська 7 0 0 7 8 39 -31 0

 

Олександр Поворознюк: Маємо виграти другу лігу

Президент ФК «Інгулець» Олександр Поворознюк в інтерв’ю клубній прес-службі поділився своїми враженнями від виступів команди в першому колі чемпіонату області та першому груповому етапі чемпіонату України серед аматорів, а також розповів про поставлені завдання в дебютному професійному сезоні у другій лізі.

- Як оціните проведене командою перше коло чемпіонату Кіровоградської області і чемпіонату України серед аматорів?

- Завдання, які були поставлені перед командою, виконані. Ми вийшли до другого групового етапу аматорського чемпіонату України і після першого кола в чемпіонаті області посідаємо перше місце. Згідно формату, хоча і виграли групу на першому груповому етапі чемпіонату України, до наступної стадії вийшли з другого місця. Причиною цьому є і матч з «Колосом», у якому було в наші ворота призначено два пенальті і помилково вилучено Вадима Антіпова. У другій половині поточного року на аматорському рівні команда гратиме вже другим складом під назвою «Інгулець-2», перед якою однак все одно ставляться найвищі завдання: виграти чемпіонат області, стати чемпіоном України серед аматорів та вдруге завоювати аматорський Кубок України.

- Хто очолить команду «Інгулець-2»?

- Стане відомо пізніше.

- Які плани підготовки команди «Інгулець» до виступів у другій лізі?

- 17 червня о 12.00 збираємося на клубній базі в селі Володимирівка Петрівського району Кіровоградської області. Тож запрошую до нас на перегляд футболістів з досвідом виступів в командах Прем’єр-ліги, першої та другої ліг. Буде проведено три збори по 12 днів. Хто стане спаринг-партнерами в товариських матчах - повідомлятимемо по мірі домовленості з ними. З нинішнього складу команди близько 10-ти футболістів виступатимуть за «Інгулець» в другій лізі. Інші футболісти команди в конкуренції з потенційними новобранцями, які прибудуть до нас на перегляд, матимуть шанс довести свій рівень і поборотися за можливість теж грати на професійному рівні.

- Які завдання ставитимуться перед командою «Інгулець» в другій лізі у професійний дебютний сезон?

- Найвище завдання: виграти другу лігу й вийти до першої.

З Інтернет-сайту ФК «Інгулець».