урочисте перерізання стрічки- Важко передати словами, як створювалася уся та краса, що ми сьогодні бачимо в цьому чарівному куточку на берегах нашого мальовничого Інгульця. Я не можу також висловити, як сильно моя душа прагнула зробити якийсь корисний подарунок моїм дорогим землякам. І мої зусилля, напевне, були б марними, якби не підтримка тих людей, які стояли поруч зі мною з першого до останнього дня.

Передусім хочу звернутися зі словами великої подяки до компанії «Метінвест», яка запропонувала нашому району участь в конкурсі проектів «Місто нашими руками». Хочу також висловити подяку генеральному директору ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» О.Поворознюку, бо він першим підтримав мене і простягнув руку допомоги, керівникам сільгосппідприємств В.Деркачу, Л.Назаруку, А.Давидовському, В.Кузнєцову, Г.Огиру, В.Осовському за те, що теж повірили і підтримали. За значний вклад керівникам і колективам, які вони очолюють - І.Дементьєву, О.Тилику, В.Писаренку, В.Малюті. Особлива подяка народному депутату України А.Кузьменку...

Світлана ТИЛИК, голова районної ради.

(З виступу на урочистій церемонії відкриття реконструйованих парку відпочинку та «Набережної закоханих»).

Наприкінці минулого тижня в Петровому нарешті відбулася довгоочікувана подія – урочисте відкриття оновлених набережної та парку відпочинку. До неї готувалися вже давно, аж до останнього дня тут працювали люди, завершуючи впорядкування території, аби не залишилося ані найменших недоліків та недоробок.

І ось на свято прибули почесні гості – народний депутат України А.Кузьменко, виконуючий обов’язки генерального директора ПАТ «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат» О.Федотов та заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації С.Коваленко. Були присутні також керівники і представники трудових колективів підприємств, установ, організацій, територіальних громад, багато жителів райцентру.

виступає О.ФедотовТериторія набережної та парку були з самого ранку прикрашені яскравими арками, квітами та гірляндами з різнокольорових кульок, святкового настрою додавали й мелодії у виконанні духового оркестру.

Після того, як почесні гості та голови райдержадміністрації С.Завалій і районної ради С.Тилик перерізали символічні стрічки - спочатку біля входу на набережну, а невдовзі і в парк, вони здійснили невелику екскурсію, оглянувши оновлені і турботливо впорядковані об’єкти відпочинку петрівчан.

Під час офіційної частини лунали слова вітань від почесних гостей та керівників району з приводу того, що в Петровому стало комфортніше проводити хвилини дозвілля, селище стало затиш-нішим. Виступаючі говорили, що турбота про людей, створення умов не тільки для праці, а й відпочинку – одне з найважливіших завдань сьогодення. Його вирішення стає можливим завдяки ефективній співпраці влади, громади і бізнесу, а відновлення об’єктів відпочинку в райцентрі і є наочним підтвердженням цього.

Як зазначив О.Федотов, керівництво ПАТ «ЦГЗК» завжди відповідально ставиться до питання забезпечення працівникам підприємства і жителям комфортних умов для проживання і відпочинку. Співпраця з громадою Петрівщини – не разова акція, ця робота  триватиме постійно.

Це підтвердила і С.Тилик, повідомивши, що район виграв ще кілька грантів, заснованих компанією «Метінвест», що дозволить продовжити роботи по благоустрою Петрового і, таким чином, зробити селище ще впорядкованішим.

Офіційна частина заходу закінчилася врученням нагород людям, від яких залежало успішне завершення реконструкції парку і набережної.

Передусім Почесною грамотою Кіровоградської обласної державної адміністрації було нагороджено саму Світлану Тилик - головного ініціатора і натхненника цих змін, що перетворюють поступово наше селище в привабливий для життя оазис.

нагороду отримує депутат районної ради Т.СакараТакими ж грамотами нагородили Світлану Заєць - начальника відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та цивільного захисту населення райдержадміністрації, а також Олексія Федотова - виконуючого обов”язки генерального директора приватного акціонерного товариства «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат». Вручив нагороди заступник голови Кіровоградкої обласної державної адміністрації Сергій Коваленко. А даліПодякою Петрівської районної державної адміністрації та районної ради нагороджено: А.І.Кузьменка - народного депутата України; згадуваного вже О.Е.Федотова; З.В.Пожарську - менеджера з регіонального розвитку ТОВ «МЕТІНВЕСТ ХОЛДИНГ»; О.Г.Поворознюка - генерального директора ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська»; Т.В.Сакару - депутата районної ради; В.Г.Деркача - голову сільського фермерського господарства «СВС»; А.М.Давидовського - генерального директора приватного сільськогосподарського підприємства «Зарічне»; В.І.Волкова - керівника приватного підприємства «Дружба»; Л.І. Назарука - генерального директора ТОВ «Агрофірма Фортуна»; В.П.Кузнецова - директора ТОВ «Агрофірма Маяк»; О.В. Тилика та колектив Петрівського кар’єру приватного акціонерного товариства «ЦГЗК»; В.Л.Писаренка та колектив Петрівського району електричних мереж приватного акціонерного товариства «Кіровоградобленерго»; О.Л.Шитова та колектив ГТЦ 2 приватного акціонерного товариства «ЦГЗК».

Почесною грамотою Петрівської районної ради та Петрівської районної державної адміністрації нагороджено: І.Г.Дементьєва - начальника управління агропромислового розвитку Петрівської районної державної адміністрації.

Грамотою Петрівської районної ради нагороджено: І.В.Педана - Петрівського селищного голову.

Подякою Петрівської районної державної адміністрації та районної ради нагороджено: Г.І.Огира - керівника приватного сільськогосподарського підприємства «Водянське»; В.О.Рябця - голову фермерського господарства «ДБВ Софія»; А.М.Нероду - керівника приватного сільськогосподарського підприємства «Богнер»; М.А.Дулю - голову сільського фермерського господарства «Малина»; В.В.Сидоренка - голову сільського фермерського господарства «Обрій»; Г.М.Сидоренка - голову сільського фермерського господарства «Вершино-Власівське» М.С.Чепурова - голову сільського фермерського господарства «Михайло»; М.С.Філіпенка - голову сільського фермерського господарства «Землероб - 2»; В.М.Осовського - голову сільського фермерського господарства «Верес»; Н.Г.Маломуж - голову сільського фермерського господарства «Мрія-Акорд»; М.Д.Головіна - приватного підприємця; Е.М. Куща - начальника Петрівської виправної колонії №49; З.С.Кобилянську - приватного підприємця; В.В.Малюту та колектив районного сектору управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області; О.П.Смірнова та колектив комунального підприємства «Капітального будівництва»; колектив Петрівського комбінату комунальних підприємств; колектив філії «Петрівський райавтодор» державного підприємства «Кіровоградоблавтодор».

Призом «Золота Лопата» зі словами вдячності нагороджено: О.О.Захарова - працівника районного Будинку культури; В.В.Руденка - заступника голови районної ради; П.В.Тищенка - водія районної ради; М.Ф.Посвистака - заступника начальника управління соціального захисту населення Петрівської районної державної адміністрації; М.Я.Михальчука - головного спеціаліста відділу з питань праці та трудових відносин управління соціального захисту населення Петрівської районної державної адміністрації; П.М.Сергатого - працівника з благоустрою Петрівської селищної ради; С.І.Романова - водія відділу освіти райдержадміністрації.

Зі словами подяки за добру справу до почесних гостей і керівництва району звернулася від імені громади селища директор Петрівського НВК А.С.Вєтрова.

Після офіційної частини учасники свята переглянули концерт кращих самодіяльних артистів району, а увечері для молоді було організовано безкоштовну дискотеку.

Наостанок хотілося б нагадати, що це вже не вперше в Петровому облаштовуються і набережна, і парк відпочинку. Свого часу в парку уже був чудовий дитячий ігровий майданчик з міні-потягом, оглядовим колесом, багатьма іншими атракціонами, про які нині можна тільки мріяти, набережна буяла чудовими квітниками, ввечері освітлювалася красивими кольоровими ліхтарями, була обладнана зручними лавочками, а колодязь, який і зараз ще має непоганий вигляд, був справжнім казковим витвором мистецтва.

Та недовго простояла ця краса - все було по-варварському знищене. І зробили це не приблудні хулігани, а наші місцеві «недорослі». Сьогодні вже для їхніх дітей створені умови для відпочинку і розваг. Тож хочеться сподіватися, що вони нарешті набралися розуму і вже своїх дітей  виховуватимуть кращими, ніж колись були самі, навчать їх поважати чужу працю, любити свою малу батьківщину. Та й кожен житель селища повинен дбати про збереження побудованого, створення ще кращих умов для проживання та відпочинку.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімках: урочисте перерізання стрічки; виступає О.Федотов; нагороду отримує депутат районної ради Т.Сакара.