Шановні земляки!

Всесвітній день охорони навколишнього природного середовища ще раз переконує: основною рушійною силою зміни підходів до природоохоронних питань є громади. Тому всі ми маємо усвідомити, що велика й відповідальна справа охорони навколишнього середовища, раціонального використання природних ресурсів – це наша спільна турбота і наше спільне майбутнє.

Це свято покликане привернути нашу до проблем довкілля. Кожен повинен пам’ятати, що ми всі живемо на одній планеті, і забруднюючи природу ми шкодимо у першу чергу самим собі та своїм нащадкам. Тому саме в цей день у нас є прекрасна можливість зробити хоча б один крок на покращення стану довкілля, разом ми зробимо навколишнє середовище кращим.

Саме від нас залежить наше майбутнє!

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

нагородиЗ метою виховання у школярів культури сумлінного платника податків, зборів, платежів та ознайомлення їх з професією фахівця податкової та митної справи Державна фіскальна служба України в 2015 році проводить у три етапи конкурс дитячої творчості «Майбутнє країни – у мріях дитини» у двох вікових категоріях (І категорія 9-11 років, ІІ категорія 12-15 років) за напрямами: 1. Художні твори; 2. Комп’ютерна графіка (анімація); 3. Літературні твори.

У роботах діти розкрили своє бачення, роздуми та міркування щодо визначеної тематики.

Перший етап (на районному рівні) розпочався у січні і закінчився у квітні поточного року. Участь у ньому взяли учні з різних шкіл району, зокрема з Володимирівської ЗШ І-ІІІ ступенів Дарина Цендра та Оксана Дарчук; з Водянського НВК Олександр Міщенко; з Чечеліївської ЗОШ І-ІІІ ступенів Дарина Трипадуш та Вероніка Лінтур; з Петрівської ЗШ І ступеня Валерія Лебідь, Сабріна Мерва, Артем Пушка, Уляна Стець, Олена Басараб, Данило Антоненко та Станіслав Кудрявцев, з Петрівського комунального закладу НВК (загальноосвітня школа II-III ступенівь - гімназія) Єлизавета Волошина, Валерія Коновалова, Інга Рєзнікова, Марина Сонник, Євгеній Ромадін та Василь Калініченко.

звучить Гімн УкраїниМабуть, не помилюся, якщо скажу, що свято Останнього дзвоника – найприємніша подія як для учнів, так і для вчителів. Минув ще один начальний рік, тож у школярів попереду канікули, а от у випускників – перші кроки в доросле життя.

У багатьох сім’ях жителів Петрового є діти різного віку, тож у початковій школі свято розпочалося на годину раніше, ніж в НВК (гімназії), аби батьки мали змогу побувати і там, і там.

Багато теплих слів і поздоровлень лунало на адресу учнів та вчителів, кращих учнів було відзначено Похвальними листами, Грамотами та іншими відзнаками. Молодші учні вітали випускників з успішним закінченням навчання, випускники, у свою чергу, висловлювали слова найщирішої вдячності рідній школі і вчителям за терпіння, знання і мудрі настанови, які обов’язково згодяться в житті.

Було багато посмішок, пісень, квітів. Хлопці були елегантними і красивими, а дівчатка просто чарівними. Багато дітей одягли вишиванки, або ж прикрасили свої сукні елементами вишивки в національному стилі.

учні школи успіху вітають дорогих гостейЗагальновідомо, що без грунтовних знань практично неможливо добитися успіху в житті. Не випадково ж всі заможні люди прагнуть направляти своїх дітей в найпрестижніші навчальні заклади України, Європи та США. І все ж, щоб стати успішним, не обов’язково бути багатим, але обов’язково потрібно мати гарну освіту, основи якої можна здобути і в звичайній сільській школі. Саме це доводить робота педагогів Петрівської ЗШ І-ІІІ ступенів, яка недаремно носить звання «Школа успіху».

Підтвердженням високого статусу школи стало те, що вона обрана для участі в програмі Американського Комітету допомоги українським сиротам і дітям без батьківської опіки.

Засновником і головою Комітету є українець, професор Джон (Іван) Карк з Каліфорнії. Сам круглий сирота, він потрапив за кордон, де, завдяки наполегливості і працьовитості, здобув освіту, став науковцем (він доктор історичних наук, крім того, захистив магістерські дипломи по суспільному праву та менеджменту) і меценатом. Виконавчим директором Комітету в Україні є Галина Юрченко.

члени громадської ради під час семінару (слово має А Рекун)В останні роки існування Радянського Союзу, який вже конав у болісних, а часом і кривавих конвульсіях, запорізький композитор і співак Анатолій Сердюк написав пісню на слова Дмитра Павличка «Вставай, Україно!», яка стала тоді дуже популярною. Виконавши її, він став переможцем першого Всеукраїнського фестивалю «Червона рута». У пісні були слова: «Вставай, Україно, вставай, виходь на дорогу свободи, де грає могутній Дунай, де ждуть європейські народи».

Впродовж всіх років існування України, як незалежної держави, ми мріяли про Європу, про Європейський вектор розвитку говорили всі керманичі держави. Членами Європейської спільноти стали вже практично всі країни – колишні сателіти Радянського Союзу, які на момент його розвалу були значно відсталішими від України в економічному плані, а у нас далі розмов справа так і не зрушила, Європа не поспішає розкривати перед нами свої обійми. Причому, сьогодні ми ще далі від Європи, ніж навіть  рік тому, після перемоги Майдану Гідності.

 С.Завалій спілкується з Л.ГорбанецьПідтверджуючи власне бачення про роботу керівника району – не сидіти в кабінетах, а йти до людей – Сергій Завалій виконав днями приємну благодійну місію.

А ось передісторія цієї справи: нещодавно до райдержадміністрації за допомогою звернулася жителька Петрового зі своєю бідою. В оселі Любові Горбанець через коротке замикання сталася пожежа, яка знищила частину будівлі, завдавши сім”ї чималих збитків. Звичайно, на допомогу прийшли родичі, сусіди, друзі, знайомі, яким Любов Горбанець безмірно вдячна за турботу, та все ж на відновлення всього знищеного і пошкодженого полум’ям потрібні доволі значні кошти.

Тож голова райдержадміністрації Сергій Завалій, разом зі своїм заступником Тетяною Панетою, відвідали постраждалу, оглянули пошкоджений будинок. Сергій Володимирович запевнив, що районна влада не залишить її з бідою наодинці.

Днями на базі Петрівського ДНЗ «Рудана» пройшов районний конкурс наймолодших талантів Петрівщини «Дошкільня року – 2015». В ньому взяли участь малята з Петрового, Богданівки, Балахівки, Володимирівки, Ганнівки, Малинівки, Іванівки, Зеленого та Луганки, які змагалися в чотирьох номінаціях: «Малювання», «Хореографія», «Художнє читання» та «Вокал».

Перші кроки на районній сцені для учасників виявилися вдалими. Були, звичайно, визначені переможці у кожній з номінацій, хоча насправді для дітей це було не змаганням, а скоріше грою, веселою розвагою. Вони із задоволенням співали, декламували віршики, танцювали, малювали, радіючи, що їх слухають та нагороджують оплесками.

Управління соціального захисту населення Петрівської районної державної адміністрації оголошує конкурс на заміщення вакантних посад державних службовців: заступник начальника управління соціального захисту населення; завідувач сектору з питань постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС (тимчасово вакантна посада); начальник відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій населення (тимчасово вакантна посада); начальник відділу з питань праці та соціально-трудових відносин; провідний спеціаліст відділу виплат державних соціальних допомог і компенсацій; спеціаліст І категорії сектору з кадрової та організаційної роботи; головний спеціаліст сектору нагляду за правильністю призначення і виплати пенсій та взаємодії з соціальними фондами, громадськими організаціями і засобами масової інформації (тимчасово вакантна посада); головний спеціаліст відділу бухгалтерського обліку та звітності; спеціаліст І категорії відділу прийому громадян.

Як джури у футбол грали

Ігровий моментНеблизька до Хортиці дорога,

Неблизька й від Січі у віки…

Заїжджали до Володимирівки

Жовтоводські браві козаки.

А у Володимирівці

Хата гостям рада,

Не журися – веселися

Козацька громада.

14 травня до джур загону ім. І. Сірка Володимирівської ЗШ І – ІІІ ступенів завітали в гості їх побратими – джури загону ім. Б. Хмельницького Жовтоводської ЗШ № 8. За сприяння Жовтоводського осередку Українського козацького товариства на тренувальному футбольному полі ФК «Інгулець», що на базі ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська», відбувся товариський футбольний матч.

Незалежним суддею матчу став гравець ФК «Інгулець» - Максим Корж.

Задзвеніли дзвіночки,

пролилися струмочки -

це із далеку до нас весна прийшла,

подарунки щедрі для всіх принесла.

А за нею слідом птахи прилетіли. Птахи – це такі створіння, які завжди надихали людину на поезію, художнє мистецтво, високі почуття любові.

Так почався виховний захід для учнів 2-х класів Петрівської ЗШ І ступеня «Свято зустрічі птахів». Учні поповнили знання про роль птахів в природі і житті людини; ознайомилися із заходами по охороні довкілля, що здійснюються у нас в районі; виявили бажання допомагати в охороні природи, зокрема, ставитися до пернатих друзів бережливо.

На святі почули багато цікавої інформації, а також красивих віршів і висловів про птахів. Птахи завжди були не тільки об’єктами вивчення на природознавстві, а й з давніх-давен про них співали пісні, складали легенди, прислів’я, приказки.