Як джури у футбол грали

Ігровий моментНеблизька до Хортиці дорога,

Неблизька й від Січі у віки…

Заїжджали до Володимирівки

Жовтоводські браві козаки.

А у Володимирівці

Хата гостям рада,

Не журися – веселися

Козацька громада.

14 травня до джур загону ім. І. Сірка Володимирівської ЗШ І – ІІІ ступенів завітали в гості їх побратими – джури загону ім. Б. Хмельницького Жовтоводської ЗШ № 8. За сприяння Жовтоводського осередку Українського козацького товариства на тренувальному футбольному полі ФК «Інгулець», що на базі ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська», відбувся товариський футбольний матч.

Незалежним суддею матчу став гравець ФК «Інгулець» - Максим Корж.

Отож запеклі баталії розгорнулися з перших хвилин гри. «Господарі» взяли ініціативу у свої руки… і результат не змусив довго на себе чекати. Перший гол у ворота суперників забив отаман школи – Руслан Семенчук. З кожною хвилиною боротьба ставала ще запеклішою і, в основному, точилася біля воріт гостей…

фото на згадкуЛише після пропущеного шостого голу жовтоводці дещо мобілізувалися і забили свій перший і єдиний гол престижу в цьому матчі.

Кумиром вболівальників даної зустрічі став Олександр Новенко (8 клас), що відправив у ворота противника 4 м’ячі. Три голи команді приніс Роман Семенчук (8 клас), а його брат – Руслан (8 клас) поповнив рахунок команди ще на два м’ячі, крім того один гол забив Дмитро Маніло (7 клас).

Та улюбленцем публіки в цей день став воротар збірної команди «Володимирівських джур» - Олександр Ткач (5 клас). Цей маленький, але надзвичайно моторний і кмітливий хлопчина неодноразово рятував команду від загрози, що час від часу виникала біля наших воріт.

Отож зустріч закінчилася із чудовим  для нас рахунком - 10:1 на користь володимирівських джур. Гарна і надійна футбольна зміна підростає в стінах нашої школи.

Незважаючи на поразку, гості поїхали додому задоволеними. За їхніми словами, їм «вдалося пограти у футбол на справжньому футбольному полі». Такі зустрічі у товариському колі вирішено було зробити традиційними.

Нашої заслуги в тім не бачу, 

Нашої не знаю в тім вини, 

Що козацьку бунтівливу вдачу 

Нам лишили предки з давнини.

Неля Дудник, керівник гуртка «Джура»