звучить Гімн УкраїниМабуть, не помилюся, якщо скажу, що свято Останнього дзвоника – найприємніша подія як для учнів, так і для вчителів. Минув ще один начальний рік, тож у школярів попереду канікули, а от у випускників – перші кроки в доросле життя.

У багатьох сім’ях жителів Петрового є діти різного віку, тож у початковій школі свято розпочалося на годину раніше, ніж в НВК (гімназії), аби батьки мали змогу побувати і там, і там.

Багато теплих слів і поздоровлень лунало на адресу учнів та вчителів, кращих учнів було відзначено Похвальними листами, Грамотами та іншими відзнаками. Молодші учні вітали випускників з успішним закінченням навчання, випускники, у свою чергу, висловлювали слова найщирішої вдячності рідній школі і вчителям за терпіння, знання і мудрі настанови, які обов’язково згодяться в житті.

Було багато посмішок, пісень, квітів. Хлопці були елегантними і красивими, а дівчатка просто чарівними. Багато дітей одягли вишиванки, або ж прикрасили свої сукні елементами вишивки в національному стилі.

У своєму вітальному слові директор НВК А.Вєтрова зазначила, що Україна сьогодні переживає надзвичайно складний і трагічний період, бо потерпає від агресії Росії, яка збурює протистояння у різних куточках нашої країни, передусім - на Сході, підтримуючи заколотників-сепаратистів. Вже тисячі наших захисників Вітчизни загинули і отримали поранення, тож Алла Степанівна  закликала вшанувати пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

привітання від випускниківІ все ж, життя триває, на школярів після канікул чекатиме новий навчальний рік, а перед випускниками відкриється багато шляхів, тож їхня подальша доля залежить від отриманих знань, наполегливості і, звичайно, ж удачі.

Завершилося свято в Петрівському НВК урочистим спаленням розкладу занять. Виконати цю місію було доручено випускникам Григорію Блазі, Віталію Шпетному, Євгену Гіюку та Вадиму Гребенникову. Ще один також уже традиційний обряд виконали випускниці Ірина Антоненко, Тетяна Карнажук, Вікторія Копань, Есфір Проценко, Сніжана Уланова та Марина Яковенко – на символічному «Зоряному дереві знань» засяяли їхні зірки. Марина Яковенко, разом з ученицею 5-А класу Іриною Калінчук, обійшли шеренгу учнів, востаннє в навчальному році наповнивши шкільне подвір’я сріблястим голосом дзвоника, представники всіх класів випустили в повітря сині і жовті кульки. В небо полинув також великий символічний шкільний дзвоник, зроблений з повітряних кульок, а останнім акордом свята стало коло пошани навколо рідної школи, яким пройшли випускники разом з п’ятикласниками.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

спалення розкладу уроків лунає останній дзвоник

керівник району Сергій Завалій, разом з першим заступником Олександром Лукашовим, побували в гостях в Новостародубській ЗШ І-ІІІ ст., де привітали з закінченням навчального року учнів, учителів та батьків користуючись нагодою, Сергій Завалій також привітав родину Максимових - переможців обласних змагань та призерів Всеукраїнського спортивного фестивалю «Мама, тато і я - спортивна сім’я» та вручив Подяку райдержадміністрації і пам’ятний подарунок.

На знімках: підняття державного прапора України; звучить Гімн України; привітання від випускників; спалення розкладу уроків; лунає останній дзвоник; керівник району Сергій Завалій, разом з першим заступником Олександром Лукашовим, побували в гостях в Новостародубській ЗШ І-ІІІ ст., де привітали з закінченням навчального року учнів, учителів та батьків; користуючись нагодою, Сергій Завалій також привітав родину Максимових - переможців обласних змагань та призерів Всеукраїнського спортивного фестивалю «Мама, тато і я - спортивна сім’я» та вручив Подяку райдержадміністрації і пам’ятний подарунок.