С.Завалій спілкується з Л.ГорбанецьПідтверджуючи власне бачення про роботу керівника району – не сидіти в кабінетах, а йти до людей – Сергій Завалій виконав днями приємну благодійну місію.

А ось передісторія цієї справи: нещодавно до райдержадміністрації за допомогою звернулася жителька Петрового зі своєю бідою. В оселі Любові Горбанець через коротке замикання сталася пожежа, яка знищила частину будівлі, завдавши сім”ї чималих збитків. Звичайно, на допомогу прийшли родичі, сусіди, друзі, знайомі, яким Любов Горбанець безмірно вдячна за турботу, та все ж на відновлення всього знищеного і пошкодженого полум’ям потрібні доволі значні кошти.

Тож голова райдержадміністрації Сергій Завалій, разом зі своїм заступником Тетяною Панетою, відвідали постраждалу, оглянули пошкоджений будинок. Сергій Володимирович запевнив, що районна влада не залишить її з бідою наодинці.

І вже невдовзі Сергій Завалій передав Любові Горбанець вагому матеріальну допомогу на відновлення житла, яку вдалося віднайти з допомогою народного депутата України Анатолія Кузьменка.

- За один день неможливо, звичайно, вирішити всі проблеми, але будемо робити все, що зможемо, аби мінімізувати витрати на ремонт будинку, – запевнив Сергій Володимирович.

М. Кривда та діти Саша, Володя і Світлана з гостями.Любов Юріївна не могла стримати сліз, висловлюючи щиру вдячність за турботу.

А далі цього дня голова райдержадміністрації та його заступник завітали ще до однієї родини. Це – сім’я Марини та Василя Кривди з с. Іванівки, які, маючи двох власних дітей, нещодавно взяли на виховання ще трьох прийомних. Але допоки триває процедура оформлення прийомної сім’ї, виплата коштів на утримання дітей не передбачена. А вони вже сьогодні потрібні на одяг, взуття, та головне – на лікування найменшої 9-місячної Світланки. 

Голова РДА Сергій Завалій, за сприяння народного депутата України Анатолія Кузьменка, надав сім’ї матеріальну допомогу на вирішення нагальних проблем, а саме – на придбання малюкам літнього одягу та взуття.

Крім того, Сергій Володимирович та Тетяна Григорівна привезли дітям гостинець – чималий пакунок фруктів.

Під час знайомства з малечею гості, яких супроводжувала Іванівський сільський голова Людмила Коломієць, залишилися у захваті від розумниці-щебетушки - чотирирічної Саші. Вона розповіла про своїх друзів, про те, які має платтячка, чим займаються в дитячому садку, що в садочку маму (яка там працює вихователем) називає, як і годиться, Мариною Миколаївною.

Марина Кривда була дуже схвильована увагою до неї з боку районної влади і народного депутата, тож висловила щиру подяку Сергію Володимировичу, Тетяні Григорівні та сільському голові Людмилі Коломієць за допомогу. Гості ж пересвідчилися, що діти потрапили до дуже гарної сім’ї, де вже відчули себе рідними і щасливими.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімках: С.Завалій спілкується з Л.Горбанець; М. Кривда та діти Саша, Володя і Світлана з гостями.