Шановні земляки!

Районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають вас з родинним святом – Днем сім’ї!

День сім’ї – це свято, що народилося з безмежної любові і вдячності до тих, хто дав нам життя і виводить на самостійну дорогу. Українці завжди шанували сім’ю і родинні зв’язки як найбільше багатство. Від батька до сина, від бабусі до внучки передаються духовні цінності і культурні традиції українців, увібравши історичний досвід попередніх поколінь. Весь світ знає, якою талановитою, працелюбною і духовно багатою є українська нація. І саме в сім’ї закладаються ці високі людські якості.

У цей святковий день бажаємо вciм здоров’я, радості, життєвого оптимізму і невичерпної енергії у сімейних справах! Нехай ваші сім’ї будуть міцними і щасливими, а в оселях панують мир, злагода і добробут!

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

спільне фото на згадку – ветерани Другої світової, учасники гібридної війни на Донбасі та ветерани-«афганці» разом з керівниками районуІ знову, як і десять років тому, цьогорічний ювілей Великої Перемоги зібрав на вулицях наших  міст, сіл і селищ таку кількість людей, якої, здається, не здатне зібрати жодне інше свято. Зокрема, центральні вулиці Петрового просто вразили своїм велелюддям, незважаючи на те, що погода цього дня виявилася не по-травневому холодною і незатишною.

Обличчя петрівчан цього дня також, здебільшого, були урочисто зосередженими, дещо схвильованими, особливо, коли святковою колоною проїздили ветерани. Мабуть, це вже останній ювілей, в якому ми ще можемо бачити безпосередніх учасників тієї страхітливої війни, яку ще донедавна звикли називати Великою Вітчизняною. І хоч зараз акцент робиться на дещо інших чинниках, що зумовили її початок і перебіг, а відтак тепер її офіційна назва – Друга світова, однак, як би не називалася ця найчорніша сторінка в літописі не лише нашої країни, а й людства загалом, зрозуміло, що йдеться про величезну трагедію в історії нашого народу, трагедію, яка залишила свій скорботний відбиток в долі буквально кожної української родини.

 Іскрівський сільський голова М.Платошин вітає О.ПутьЦими чудовими травневими днями, коли все довкола квітує, ми відзначаємо два найпрекрасніших родинних свята – День матері та Міжнародний день сім’ї. Такий гармонійний збіг є глибоко символічним.

Найніжніші, найсокровеніші, найкращі слова ми бережемо в своїй душі для мам. І все прекрасне в людині — від променів сонця і від молока матері. Бо немає любові, сильнішої від материнської, немає ніжності, ніжнішої від ласки і клопотів материнських, немає тривоги, тривожнішої, ніж безсонні мамині ночі.

Українських жінок, недарма вважають героїнями, адже вони вдало поєднують трудову діяльність та материнство, досягаючи неабияких результатів у праці, активно займаються громадською діяльністю, стають мудрими наставницями для власних дітей і онуків та щиро вірять у їх щасливе майбутнє, залишаючись дбайливими берегинями домашнього вогнища.

Ясен

На межі двох садиб у нашій Ганнівці росте невеликий ясенок. Здавалось би, звичайнісіньке деревце, вірніше пагони від старезного пня. А для господарів цих садиб воно незвичайне. Розповідають, що це дерево посадив молодий господар Іван Васильович Коваленко, коли йшов на строкову службу ще далекого 1940 року. Це підтверджує і його вже вісімдесятилітня донька Зінаїда. Неймовірно, але, як кажуть, - ні в казці розказати, ані пером описати.

Більше сімдесяти п’яти років його пагони ніби з попелища виростають, хоч їх стинали вже не один раз. Який же сильний його початок, який же сильний  корінь! Люди кажуть, що то Іван, господар його, з небуття виростає, продовжує жити в ньому. А про господаря цієї садиби і його диво-дерево у «Книзі пам’яті» читаємо такі офіційні скупі рядки: «Іван Васильович Коваленко 1914 року народження, село Ганнівка, українець. Призваний 1940 році, рядовий, зниклий без вісти у лютому 1944 року».

ці милі маленькі ганнівчанки теж завітали привітати дідусяЦі пісенні рядки на протязі усього життя залишаються найулюбленішими для Віктора Івановича Бабенка. Ось і зараз, святкуючи свої дев’яносто років, цього дня він співав її зі сльозами на очах - пісню, котра стала до болю рідною. А підспівували йому всі гості, які завітали до хати. До речі, їх до ювіляра приїхало чимало, і серед них, зокрема, Валентина Сибіра - начальник управління соціального захисту населення, Ніна Цапенко - Ганнівський сільський голова зі своєю  сім’єю, Валерія Пилипенко - завідуюча Ганнівським Будинком культури, сільський аматорський співочий колектив «Журавель», а також малеча і односельці, які добре знають дідуся. Валентина Сибіра також передала щирі привітання  від Сергія Завалія - голови Петрівської райдержадміністрації, який вибачався, що через службові справи не може бути присутнім особисто, але обіцяв обов’язково завітати пізніше. Справжнє свято влаштували ювіляру односельці. Лилися рікою слова вітань, подарунки, вірші та пісні.

Підвищення тарифів: як захиститися?

Соціальний захист родин у разі підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги забезпечується шляхом надання таким родинам державної соціальної допомоги у вигляді житлових субсидій.

У зв’язку з прийняттям Урядом країни рішення про підвищення соціальних гарантій для сімей по сплаті за житлово-комунальні послуги з 01 травня 2015 року, житлові субсидії для громадян стануть доступнішими. Запроваджено спрощений порядок надання житлових субсидій.

Особам, які отримували житлову субсидію протягом опалювального періоду 2014/2015 років, субсидія з травня 2015 року призначатиметься без звернення на підставі раніше поданих документів, без необхідності надання Заяви і Декларації

(Поч. у № 33-34).

ці зерносховища вже готові прийняти на зберігання зерно майбутнього врожаюТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» - господарство багатопрофільне. Всупереч прогнозам окремих недоброзичливців, тут не відмовилися від розвитку тваринницької галузі, хіба що поступово замінили малопродуктивне стадо на племінних елітних «голдштинів», завдяки чому за показниками надоїв на одну тварину «П’ятихатська» серед беззаперечних лідерів не тільки в районі, але й в області.

Взагалі ж філософією управлінської діяльності Олександра Поворознюка є намагання створити якомога ширший комплекс підприємств з переробки сільгосппродукції по замкненому циклу. Уже стали до дії олійниця, цех з виробництва круп (виробляються, до речі, усі з наявних у торговельній мережі, за винятком хіба що рису), закінчуються роботи по монтажу обладнання в макаронному цеху. Причому коштів на якісне обладнання тут не шкодують, адже кожен товар, випущений під брендом «П’ятихатської», має бути найкращої якості, інакше нема чого й потикатися з ним на ринок, переконаний Олександр Григорович.

Питання про реванш поки що відтерміновується

фрагмент однієї з атак «Інгульця» в грі з «Головківкою».Отже позаминулої суботи футбольні уболівальники Петрівщини нарешті дочекалися цієї давно очікуваної події: вперше в нинішньому сезоні команда ФК «Інгулець» провела офіційний матч (в даному випадку це був матч другого туру першості області) на домашньому стадіоні «Інгулець». Особливої інтриги додавав той факт, що гостями петрівчан стали наші недавні кривдники – футболісти з ФК «Головківка», котрі цього року вже на першому етапі розіграшу Кубка області несподівано вибили інгульчан з турніру, перемігши з рахунком 1:0. Тож, говоритимемо відверто, цього дня більшість із нас чекали не лише красивої і видовищної гри, а й сатисфакції за завдану поразку. Втім, забігаючи наперед, зазначимо, що ці очікування справдилися лише наполовину. Тобто красиву й видовищну гру ми справді побачили, причому у виконанні обох команд, а от мрії про реванш доведеться трохи відкласти.

Кубок співдружності

володарі Кубку Співдружності - юні футболісти ДЮСШ «Олімп»Нещодавно на спортивній базі футбольного клубу «Інгулець» в с. Володимірівці було розіграно Кубок Співдружності між командами футболістів ДЮСШ нашого Петрівського району та П’ятихатського району сусідньої Дніпропетровської області. У змаганнях взяли участь збірні команди ДЮСШ: «Олімп» (Петрове), «Юніор-1»(П’ятихатки), «Юніор-2» (Вишневе) та ФК «Володимирівка».

Хід командної першості:

1 місце - збірна команда ДЮСШ «Олімп» (9 очок)

2 місце - «Юніор-2» с. Вишневе (6 очок)

3 місце - ФК «Володими-рівка» (3 очки)

4 місце - «Юніор-1» смт П’ятихатки (0 очок)

Команди переможці нагороджені Кубком та Дипломами за 1-3 місце.

У зв’язку з підвищенням температури та настанням весняної пори, люди почали прибирати садибні ділянки, угіддя та спалювати суху минулорічну траву. Їхня недбалість та необережність під час випалювання сухостою можуть стати причиною масштабних пожеж.

Управління агропромислового розвитку Петрівської райдержадміністрації закликає громадян дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів, на відкритих територіях та під час прибирання присадибних ділянок. 

Не випалюйте суху траву, не розводьте багаття в лісі, не створюйте смітники в лісі та на прилеглих територіях, тим більше - не підпалюйте їх. Адже це призводить до масштабних пожеж та трагічних наслідків.

Геннадій БІЛАШ, заступник начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації