Іскрівський сільський голова М.Платошин вітає О.ПутьЦими чудовими травневими днями, коли все довкола квітує, ми відзначаємо два найпрекрасніших родинних свята – День матері та Міжнародний день сім’ї. Такий гармонійний збіг є глибоко символічним.

Найніжніші, найсокровеніші, найкращі слова ми бережемо в своїй душі для мам. І все прекрасне в людині — від променів сонця і від молока матері. Бо немає любові, сильнішої від материнської, немає ніжності, ніжнішої від ласки і клопотів материнських, немає тривоги, тривожнішої, ніж безсонні мамині ночі.

Українських жінок, недарма вважають героїнями, адже вони вдало поєднують трудову діяльність та материнство, досягаючи неабияких результатів у праці, активно займаються громадською діяльністю, стають мудрими наставницями для власних дітей і онуків та щиро вірять у їх щасливе майбутнє, залишаючись дбайливими берегинями домашнього вогнища.

Справжній героїзм жінки полягає у самовідданості, у тому, що все краще вона віддає дітям, які виростають достойними громадянами. Саме таких жінок запросили на захід з нагоди Дня матері, який пройшов 6 травня у сесійній залі районної ради. Всі вони відомі та шановані члени своїх громад, бо є прикладом у ставленні до праці, їхніх дітей пам’ятають учителі як старанних і працьовитих школярів, ставши дорослими, ніхто з них не осоромив свою родину і свою малу батьківщину, вони будують і власні родини так схожі на материнські.

С.Завалій і С.Тилик з нагородженими мамами та сільськими головами представлених ними територіальних громад.Указом Президента України від 06 березня 2015 року № 134/2015 за материнську самовідданість, народження і зразкове виховання дітей, забезпечення умов для всебічного їх розвитку почесне звання «Мати-героїня» присвоєно:

Грищенко Тетяні Віталіївні – мешканці села Зелене, багатодітній матері, яка народила та виховала восьмеро дітей. Тетяна Віталіївна народилася 11 грудня 1957 року в селі Мар’янівка П’ятихатського району Дніпропетровської області. Трудову діяльність розпочала в 1975 році, працювала на різних посадах в дитячому садочку та на тракторній бригаді колгоспу “За мир” П’ятихатського району. З 1987 року проживає в Зеленому. За час проживання на території Зеленської сільської ради зарекомендувала себе позитивно: прекрасний працівник, дбайлива мати,  турботлива бабуся, хороша сусідка;

Путь Олені Леонідівні – мешканці села Іскрівка, багатодітній матері, яка народила та виховала п’ятеро дітей. Олена Леонідівна народилася 7 серпня 1975 року в Малинівці. Свою трудову діяльність розпочала в 1996 році. Працювала в Іскрівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів, Іскрівському дошкільному навчальному закладі на різних посадах: прибиральницею службових приміщень, помічником вихователя, продавцем. Олена Леонідівна нагороджена дипломами та подяками відділу освіти Петрівської районної державної адміністрації та дирекції школи за активну участь в житті школи та участь в родинних фестивалях;

Рудській Домні Петрівні – мешканці селища Петрове, багатодітній матері, яка народила та виховала п’ятеро дітей. Домна Петрівна народилася 8 червня 1947 року в селі Погорілівка Заставнівського району Чернівецької області. Свою трудову діяльність розпочала з 17 років. З 1964 року по 1997 рік працювала в колгоспі “Дружба” нашого району на різних посадах: оператором машинного доїння, обліковцем, комірником, кухарем, свинаркою та різноробочою.

Указом Президії Верховної Ради Української РСР від 17 червня 1981 року Домна Петрівна нагороджена медаллю ”Медаль материнства ІІ ступеня”. Вона добра, лагідна бабуся, користується повагою односельчан;

Томаг Мотроні Опанасівні – мешканці села Червонокостянтинівка, багатодітній матері, яка народила та виховала п’ятеро дітей. Мотрона Опанасівна народилася 8 жовтня 1961 року в селі Глушиця Сарненського району Рівненської області. У 1980 році розпочала свою трудову діяльність провідником на залізниці. З 1994 року по 2003 рік працювала в колгоспі “Росія” Петрівського району дояркою. Мотрона Опанасівна брала активну участь у громадському житті підприємства. Неодноразово була відзначена грамотами та цінними подарунками за сумлінну працю.

За дорученням Президента України та відповідно до Положення про нагороди державні нагороди вручив голова райдержадміністрації С.Завалій. Разом з ним жінок вітала і голова районної ради С.Тилик.

С.Завалій, звертаючись до нагороджених, сказав, що слово «мама» - найніжніше і найчарівніше.

- Схиляю голову перед вами з вдячністю за те, що ви віддали надзвичайно багато сил, щоб ваші діти виросли достойними людьми, що ви, крім материнських обов’язків, які виконували зразково, так же зразково і самовіддано працювали. Зі святом вас, шановні, бажаю вам добра, здоров’я і звичайного жіночого щастя! – сказав він.

С.Тилик також побажала матерям-героїням, щоб їхні діти росли в мирній державі, бо не для війни вони їх народжували, а також здоров’я і благополуччя.

До слів керівників району приєдналися й керівники місцевих громад Петрового, Іскрівки, Зеленого та Червонокостянтинівки і вручили жінкам подарунки. На завершення заходу на честь учасниць торжеств відбувся невеликий концерт, який підготували вихованці Петрівської дитячої музичної школи.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімках: Іскрівський сільський голова М.Платошин вітає О.Путь; С.Завалій і С.Тилик з нагородженими мамами та сільськими головами представлених ними територіальних громад.