Міжнародний день пам’яток та визначних історичних місць.

Районна державна адміністрація та районна рада вітають усіх, хто віддає свою енергію, знання, вкладає серце і душу у благородну та надзвичайно відповідальну справу збереження та охорони пам’яток та історичних місць нашого краю.

Унікальні культурні надбання, які тисячі років створювалися на території України попередніми поколіннями, є невід’ємною складовою спадщини всього людства. Зберегти і примножити ці скарби, зробити їх доступними для людей є обов’язком української держави і суспільства.

Переконані, що і надалі ваша невтомність, наполегливість та самовідданість слугуватимуть справі збереження та примноження національного культурного надбання України.

Петрівська районна державна адміністрація

Петрівська районна рада.

Шановні земляки!

Петрівщина багата своїми природними цінностями, краєвиди рідної землі зачаровують красою та неповторністю. Тому кожен житель району повинен відчувати відповідальність за збереження природи, прагнути зберегти багатства рідного краю.

У цей день кожному громадянину нашої держави варто поглянути на оточуюче нас середовище зовсім іншими очима, принаймні раз на рік для того, щоб реально оцінити становище, в якому ми знаходимося. Це момент обдумати всі свої подальші дії та кроки, які варто зробити кожному з нас для збереження та відновлення довкілля. Адже сьогодні ці питання вимагають від нас почуття загальної відповідальності. Не проходьте повз людей, які саме в цей час упорядковують парки, озеленюють сквери – долучіться до збереження довкілля!

Бажаємо усім щастя, здоров’я, миру і добробуту!

Петрівська районна державна адміністрація 

Петрівська районна рада.

на трибуні С.ЗавалійМинулої середи в залі засідань районної ради відбулося офіційне представлення нового очільника району – Сергія Володимировича Завалія. Цю місію виконав голова обласної державної адміністрації С.Кузьменко.

Сергій Анатолійович повідомив, що добре знає С.Завалія і високо цінує його як людину і професіонала, юриста за освітою, тому і запропонував його кандидатуру на посаду голови Петрівської районної державної адміністрації.

С.Кузьменко означив найголовніші завдання, безумовне виконання яких повинен забезпечити новий  керівник. Це, перш за все, заходи, пов’язані з безпекою держави, мобілізація на їх виконання людських ресурсів і техніки, але без шкоди виробництву. Задля цього слід заручитися підтримкою органів місцевого самоврядування, бізнесу, громади району. Слід також дбати про безпеку на мирних територіях, відновити укриття та інші об’єкти цивільної оборони. Це не означає, що ми передбачаємо можливість вторгнення ворога на нашу територію. Однак кожна країна повинна мати надійну систему цивільної оборони, про що впродовж багатьох років жодна попередня влада не дбала. 

робоча зустрічДнями відбулася робоча зустріч начальника Петрівської виправної колонії № 49 управління ДПтС України у Кіровоградській області Едуарда Куща, помічника начальника з працевикористання та трудової адаптації засуджених Сергія Затьянова з ще донедавна головою районної державної адміністрації Олександром Анісімовим, головою районної ради Світланою Тилик та головою спостережної комісії Олегом Гіюком з питання виконання обласної програми щодо створення робочих місць та сприяння суспільно-корисної зайнятості засуджених в установах виконання покарань Кіровоградської області 2012-2015 р.р.

Як відомо, на сьогодні засуджені, які відбувають покарання у Петрівській ВК № 49, мають змогу працевлаштовуватись: виконувати роботи з виготовлення виробів з металу, деревини, обладнання для дитячих майданчиків, садово-паркового устаткування та багато іншого. Працює швацька майстерня, та обсягу замовлень ще замало.

– Сьогодні фінансування установи – мінімальне, тож зароблені засудженими кошти зможуть покращити умови їх перебування за ґратами, – пояснив Едуард Кущ.

Він запропонував внести у план роботи на 2015 рік питання щодо сприяння завантаженості виробничих потужностей майстерні колонії. Тобто – пошук замовлень на швацьку та металообробну продукцію. Наразі ж засуджені забезпечені роботою хіба що на 30-40 %.

Віктор Плечун – головний лікар Петрівської центральної районної лікарні.Згідно з Конституцією України, прийнятою ось уже майже два десятиліття тому, кожен з нас має право на безоплатну медичну допомогу. Яким же є насправді цей один з найважливіших видів соціальних послуг, що надаються нашим громадянам, гадаємо, зайве розповідати не потрібно. Власне, що таке безкоштовна медицина, українці стали забувати ще на момент прийняття зазначеної 49-ї статті Конституції. Однак тоді, у червні 1996 року, багато хто із законодавців-романтиків був переконаний, що держава переживає вже останні скрутні часи, і незабаром у заможній, процвітаючій та соціально орієнтованій Україні якісне і безкоштовне медичне обслуговування стане доступним практично кожному. Чому ці сподівання так і не справдилися, та й взагалі – чи є вони об’єктивно реальними за умов ринкової економіки – це вже тема окремої розмови. А тим часом маємо визнати, що несподівані хвороби чи травми в Україні є серйозною проблемою навіть для родин із середнім достатком. Що вже казати про тих, хто змушений жити, а точніше – виживати на мінімальну заробітну платню (таких, на жаль, в нашій країні переважаюча більшість).

Про це повідомив директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Коренюк. За його словами, аграрії області ранніми зерновими засіяли 60,5 тис. га – а це 74% від запланованих площ.

Разом з тим, чотири райони – Маловисківський, Новомиргородський, Олександрівський та Олександрійський почали посів і цукрових буряків. Посів соняшника та кукурудзи має розпочатися в кінці квітня.

Сергій Коренюк зауважив, що темпи цьогорічної посівної кампанії дещо відстають порівняно із минулим роком, причина цьому – погодні умови.

Говорив він також і про стан озимини. Зокрема, майже 7 тис. га (1,7%) озимого клину втрачено після зими. Але, як наголосив Сергій Коренюк, ця цифра не критична для області, є всі передумови сподіватися на добрий врожай зернових.

Верховна РадаУ емоційному виступі з парламентської трибуни у середу нардеп з «Народного фронту» Антон Геращенко вразив: «припечатав» «Батьківщину» і «Свободу» – вони відіграють роль «п’ятої колони» Путіна. У воєнний час страшнішого звинувачення не буває. У відповідь – недолугі вимоги сатисфакції від Тимошенко і фактична мовчанка Тягнибока.

На жаль, за останній рік з плином часу все більше і більше доказів того, що Юлія Володимирівна втратила зв’язок з реальністю. До неї сміливо можна застосувати слова Талейрана про нащадків Бурбонів, що повернулися до Франції після падіння Наполеона: ці люди нічого не зрозуміли і нічому не навчилися. При всій повазі до випробувань, що їй судила доля, вона не має морального права претендувати на роль ані Мандели, ані Гавела, ані, навіть, Евіти Перон - занадто багато негативу накопичилося в її біографії. Її стійке переконання, що мистецтво по-літики є, переважно, мистецтвом розводки «біомаси» (подейкують, що й застосування цього терміну до народу належить їй), призводить, врешті-решт, до усвідомлення тією ж «біомасою»: за гучною риторикою про «пекучі потреби людей» стоїть байдужість до людей і переслідування власних інтересів.

Валентина Сибіра: Система надання житлових субсидій покликана мінімізувати негативний вплив підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги

Соціальний захист родин у разі підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги забезпечується шляхом надання таким родинам державної соціальної допомоги у вигляді житлових субсидій.

У зв’язку з прийняттям Урядом країни рішення про підвищення соціальних гарантій для сімей по сплаті житлово-комунальні послуги з 1 травня 2015 року житлові субсидії для громадян стануть доступнішими. Запроваджено спрощений порядок надання житлових субсидій.

Субсидії призначаються за наявності різниці між розміром плати за житлово-комунальні послуги, скраплений газ, тверде та рідке пічне побутове паливо у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами з урахуванням пільг, які надаються відповідно до законодавства, і обсягом визначеного Кабінетом Міністрів України обов’язкового відсотка платежу.

ювіляр приймає щирі вітання11 квітня свій дев’яносторічний ювілей відзначив один з найшанованіших у районі іскрівчан Микола Кирилович Кульшенко. Учасник бойових дій у Великій Вітчизняній війні, почесний працівник місцевого колгоспу, в якому, до речі, впродовж своєї трудової біографії займав дуже багато посад і просто чудова людина. З привітаннями та подарунками до нього завітали начальник управління соціального захисту населення Валентина Сибіра та директор територіального центру Інна Лук’янова. Ювіляр дуже зрадів гостям на порозі свого дому, без упину дякував від всієї душі за теплі побажання.

Народився Микола Кирилович 1925 року у Новофедорівці, що на території Іскрівської сільської ради. Дуже нелегкий життєвий шлях чекав на нього попереду, проте він мужньо пройшов усі негаразди. З 1939 року розпочався його трудовий шлях у колгоспі, а в 1942-му - служба в Збройних Силах СРСР та участь в бойових діях Великої Вітчизняної війни. Та все погане рано чи пізно закінчується, тож закінчилась і війна, а Микола Кирилович вийшов з неї абсолютним переможцем. Тепер про ті лихі часи згадує, лише коли дивиться на нагороди: одинадцять медалей та три ордени. Цей чоловік довів, що людина здатна на подвиг: якщо не втрачати сили духу, то можна витримати все. Після війни обіймав багато посад: спочатку працював завідуючим Іскрівським сільським клубом, потім - заступником голови колгоспу, обирався головою Іскрівської сільської ради, також був завідуючим МТФ. Останньою стала робота заступника голови колгоспу по кормовиробництву, а далі вже - заслужений відпочинок.

Себастіан РубайМісяць тому Перший Український Міжнародний Банк, який входить до десятки найбільших фінансових установ України, приєднав до себе банк «Ренесанс Кредит». Вже сьогодні злиття дає перші серйозні результати. Про об’єднання банків нам розповів Себастіан Рубай, заступник голови правління ПУМБ.

- Коли замінять вивіски на відділеннях «Ренесанс Кредит»?

- Відділення приєднаного банку «Ренесанс Кредит» поки що продовжують працювати під колишнім ім’ям. Вивіски «Перший Український» на них з’являться до кінця цього року – об’єднаний банк працюватиме під брендом ПУМБ. Хоча вже зараз усі наші продукти однаково доступні як у відділеннях ПУМБ, так і в «Ренесанс Кредит».

- Які нові продукти з’явилися у ПУМБ?

- Після юридичного злиття ми робимо наступний крок – об’єднуємо кращі продукти кожної з фінустанов. Тепер у відділеннях ПУМБ і «Ренесанс Кредит» клієнт може отримати всю лінійку продуктів для фізичних осіб. Це продукти як для існуючих, так і для нових клієнтів.

Наприклад, у ПУМБ ми тепер пропонуємо кредитну карту ВСЕМОЖУ. Раніше її видавали тільки в «Ренесанс Кредит». Ця кредитка з’явилася наприкінці минулого року і вже отримала звання «Кращої кредитної карти» у Всеукраїнському конкурсі «Банк року 2014». Крім того, у всіх відділеннях об’єднаного банку пропонують платіжні картки для кожного, а також прості й швидкі беззаставні кредити.

Віталій Васильович НеклесаВіталій Васильович Неклеса - людина добре відома в Петровому, та й загалом у районі, адже впродовж усього свого трудового життя працював у такій важливій сфері, як електрозв’язок. Втім, до його трудової біографії ми ще повернемося, почати ж нарис варто зі згадки про молодість.

Народився він 20 квітня 1945 року в Петровому. У 1963 році закінчив Харківський радіотехнікум, тож цілком природно, що військову службу проходив у якості зв’язківця. Під час буремних подій в Чехословаччині (1968 рік), названих пізніше «Празькою весною», йому довелося брати в них участь у складі обмеженого контингенту Збройних Сил СРСР та інших країн Варшавського договору. Становище в Чехословаччині було дуже складним і неоднозначним, нашим хлопцям – солдатам - було нелегко, але вони, завдяки чіткому  виконанню наказів, не допустили військового протистояння, хоча і траплялося чимало провокацій та інших дій, спрямованих проти радянських військовослужбовців (про цю сторінку його біографії ми свого часу писали на сторінках «Трудової слави»). В.Неклеса за зразкове виконання завдання командування щодо забезпечення безперебійного радіозв’язку був нагороджений орденом «Червоної Зірки».

Дорогого чоловіка, батька, дідуся, зятя ВІТАЛІЯ ВАСИЛЬОВИЧА НЕКЛЕСУ з 70-річчям!

Скільки прожито літ - нам не слід рахувать.

Просто хочем тобі від душі побажать – 

Не хворіть, не старіть, без причин не скучать,

І багато ще раз ювілей зустрічать.

З повагою дружина, син, невістка, онучка, теща.

Офіційний сезон розпочато!

Ну ось і дочекалися! Нарешті цього тижня стартує офіційний футбольний сезон: уже сьогодні, 18 квітня, розпочинаються ігри Кубку Кіровоградської області, зокрема в першому матчі наші улюбленці з ФК «Інгулець» у Головківці зустрінуться в чвертьфінальному поєдинку з футболістами місцевого ФК «Головківка». Взагалі-то з жеребом нам відверто не пощастило, і не лише тому, що ФК «Головківка» в даному розіграші є одним з найсильніших колективів, з яким цілком логічно було б зустрітися й у фінальній грі, а, передусім, тому, що як і перший чвертьфінальний поєдинок, так і півфінал відбудуться, на жаль, не на полі нашого рідного стадіону «Інгулець». Тобто у разі, якщо ми «проходимо» «Головківку», наступний поєдинок проводитимемо знову на виїзді - на полі переможця пари « РАО-ТЕС-Промінь» (Новгородка) – «Олімпік» (Кіровоград). Півфінали відбудуться 22 квітня. Фінальний же поєдинок, про місце проведення якого ми повідомимо додатково, заплановано на День Перемоги – 9 травня 2015 року. Хочеться сподіватися, що, незважаючи на несприятливий жереб, ми побачимо у фіналі саме наших улюбленців, принаймні за своїм потенціалом для сьогоднішнього «Інгульця» це завдання є цілком посильним.

Відповідно до законодавства України, мною, Іскрівським сільським головою Платошиним Миколою Борисовичем, подається декларація про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2014 рік.

Згідно з декларацією, загальна сума мого сукупного доходу склала 91202 гри., у тому числі заробітна плата та інші винагороди - 64956 грн., матеріальна допомога - 6945грн., доход від передачі в оренду майна - 8901 грн. та 3400 грн. 

Доходи членів сім’ї - 47958 грн. у тому числі заробітна плата - 32484 грн., матеріальна допомога - 3356 грн., доход від передачі в оренду майна - 12118 грн.

Я володію автомобілем «Москвич 412» 1971 р. в. (об’єм двигуна 1480 куб. см.).

Члени сім’ї володіють автомобілем Рено «Логан 90 Л» 2011 р. в. (об’єм двигуна - 1 390 куб см.).

Я є власником житлового будинку площею 91,8 кв. м., володію земельними ділянками - 4200кв.м., 71 900кв.м. та 50500кв.м.

Члени сім’ї володіють земельними ділянками -71900 кв.м. 

Сума коштів на моєму рахунку у банках - 3841 грн., номінальна вартість цінних паперів - 226 грн., розмір внесків до статутного (складеного) капіталу підприємств  - 1 3220 грн.

Вклади в банках членів сім’ї - 8 грн., номінальна вартість цінних паперів - 226 грн.

Витрати сім”ї на добровільне страхування склали - 207 грн.

Саме під цим гаслом щороку, з 1 по 30 квітня, проводиться Всеукраїнський місячник ”Спорт для всіх - спільна турбота”.

Під час місячника понад 1 мільйон активістів і небайдужих людей всієї України об’єднаються однією ідеєю - ремонтом та благоустроєм спортивних майданчиків за місцем проживання та у місцях масового відпочинку.

Головне завдання місячника – проведення благоустрою діючих майданчиків. Для цієї роботи не потрібно значних коштів. Необхідно, щоб кожен проявив бажання та ініціативу. 

Закликаємо до цієї роботи підключитися всі трудові, учнівські колективи, фахівців, які проводять фізкультурно-оздоровчу роботу, та всіх тих, для кого спорт не є «просто пустим словом». Навіть незначна фінансова підтримка з Вашого боку стане відчутною при фарбуванні футбольних воріт, облаштуванні спортивних майданчиків.

Місячник під гаслом “Спорт для всіх – спільна турбота” передбачає залучення усіх верств населення до піклування про підростаюче покоління шляхом наведення порядку на спортивних об’єктах, а також в місцях масового відпочинку населення, де влітку можна позмагатись в рухливих та спортивних іграх на свіжому повітрі.

Пропонуємо усім активно і дружно долучитися до проведення місячника “Спорт для всіх – спільна турбота” та зробити свій вклад у здорове майбутнє всієї України та нашого району, і нехай спорт буде завжди нашою спільною турботою.

Графік проведення консультацій з питань призначення житлових субсидій

Дата проведенняЗаходи
18.04.2015

Опубліковано в гзеті статтю "Нове у надвнні субсидії"

Виступ по районному радіомовленню "Нове у надвнні субсидії"

23.04.2015 Виїзд "Мобільного соціального офісу" до Петрівської сільської ради
25.04.2015

Опубліковано в гзеті статтю "Житлові субсидії - допомога тим, хто її потребує"

Виступ по районному радіомовленню  "Житлові субсидії - допомога тим, хто її потребує"

30.04.2015 Виїзд "Мобільного соціального офісу" до Іванівської сільської ради