на трибуні С.ЗавалійМинулої середи в залі засідань районної ради відбулося офіційне представлення нового очільника району – Сергія Володимировича Завалія. Цю місію виконав голова обласної державної адміністрації С.Кузьменко.

Сергій Анатолійович повідомив, що добре знає С.Завалія і високо цінує його як людину і професіонала, юриста за освітою, тому і запропонував його кандидатуру на посаду голови Петрівської районної державної адміністрації.

С.Кузьменко означив найголовніші завдання, безумовне виконання яких повинен забезпечити новий  керівник. Це, перш за все, заходи, пов’язані з безпекою держави, мобілізація на їх виконання людських ресурсів і техніки, але без шкоди виробництву. Задля цього слід заручитися підтримкою органів місцевого самоврядування, бізнесу, громади району. Слід також дбати про безпеку на мирних територіях, відновити укриття та інші об’єкти цивільної оборони. Це не означає, що ми передбачаємо можливість вторгнення ворога на нашу територію. Однак кожна країна повинна мати надійну систему цивільної оборони, про що впродовж багатьох років жодна попередня влада не дбала. 

Звернув увагу С.Кузьменко і на завдання в галузі економіки, збереження існуючих та створення нових робочих місць, підвищення заробітної плати. Підвищити зарплату на рівні держави буде можливість аж наприкінці року, тож в нашомуільськогосподарському регіоні слід буде подбати про це з огляду на перспективу непоганого врожаю. Важливим фактором економічного розвитку є підтримка ініціативи громадян. Кожен, хто має бажання займатися підприємницькою діяльністю, повинен отримати всебічну підтримку. Слід також провести широку роз’яснювальну роботу щодо оформлення субсидій для населення, аби звести до мінімуму негативні наслідки від підвищення тарифів і інфляції.

Важлива ділянка роботи – турбота про воїнів, які повертаються додому з фронту. Вони повинні мати роботу, соціальний захист, увагу з боку влади і суспільства. Також слід активно залучати демобілізованих воїнів до патріотично-виховної роботи з молоддю.

Дороги на Петрівщині в жахливому стані, тож слід впритул зайнятися і цим. 

- Я сподіваюся, що коли наступного разу їхатиму в Петрове, то вже бачитиму відремонтовані дороги з приведеними у належний стан узбіччями та лісосмугами, – зауважив С.Кузьменко.

Наостанок очільник області висловив упевненість, що ми спільними зусиллями обов’язково подолаємо всі труднощі і наведемо лад як загалом в державі, так і в кожному районі і населеному пункті зокрема, побажав новопризначеному голові райдержадміністрації успіхів у його діяльності на цій посаді.

Затим С.Завалія привітали з призначенням та побажали наснаги у нелегкій роботі голова районної ради С.Тилик і колишній вже голова райдержадміністрації О.Анісімов. Він, зокрема, висловив вдячність за те, що, перебуваючи на посаді голови райдержадміністрації, відчував підтримку як працівників управлінських структур і депутатського корпусу, так і бізнесу, громадськості району. Тому вдавалося успішно вирішувати всі питання і проблеми.

- Я переконаний, що через кілька років Петрове помітно зміниться на краще, адже, якщо братися за роботу всім разом, то можна подолати всі труднощі. Ми всі цього прагнемо, бо всі ми земляки, як у масштабах регіону, так і у масштабі України. Слава Україні! – такими словами завершив свій виступ Олександр Іванович.

Вийшов на трибуну і С.Завалій. Він висловив вдячність голові обласної державної адміністрації та Президенту України за високу довіру, яку зобов’язався повною мірою виправдати. 

- Я готовий до співпраці з усіма – депутатами районної і місцевих рад, представниками бізнесу, партійних і громадських організацій, жителями району. Прості, партнерські, прозорі і зрозумілі правила гри – запорука успіху. Я відкритий для засобів масової інформації і представників громадянського суспільства, з якими будемо завжди радитися щодо вирішення усіх важливих проблем життєдіяльності району. Вважаю, що спільна робота єдиною командою дасть змогу перетворити Петрівський район на один з кращих в області, – сказав Сергій Володимирович.

Дружні оплески присутніх стали свідченням того, що ці сподівання взаємні, а плани цілком реалістичні.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімку: на трибуні С.Завалій.