Офіційний сезон розпочато!

Ну ось і дочекалися! Нарешті цього тижня стартує офіційний футбольний сезон: уже сьогодні, 18 квітня, розпочинаються ігри Кубку Кіровоградської області, зокрема в першому матчі наші улюбленці з ФК «Інгулець» у Головківці зустрінуться в чвертьфінальному поєдинку з футболістами місцевого ФК «Головківка». Взагалі-то з жеребом нам відверто не пощастило, і не лише тому, що ФК «Головківка» в даному розіграші є одним з найсильніших колективів, з яким цілком логічно було б зустрітися й у фінальній грі, а, передусім, тому, що як і перший чвертьфінальний поєдинок, так і півфінал відбудуться, на жаль, не на полі нашого рідного стадіону «Інгулець». Тобто у разі, якщо ми «проходимо» «Головківку», наступний поєдинок проводитимемо знову на виїзді - на полі переможця пари « РАО-ТЕС-Промінь» (Новгородка) – «Олімпік» (Кіровоград). Півфінали відбудуться 22 квітня. Фінальний же поєдинок, про місце проведення якого ми повідомимо додатково, заплановано на День Перемоги – 9 травня 2015 року. Хочеться сподіватися, що, незважаючи на несприятливий жереб, ми побачимо у фіналі саме наших улюбленців, принаймні за своїм потенціалом для сьогоднішнього «Інгульця» це завдання є цілком посильним.

Тепер кілька слів про останні новини з табору нашої команди. Отож перед суботнім чвертьфіналом на минулому тижні футболісти «Інгульця» провели ще три товариських матчі: перший спаринг відбувся у Кривому Розі на базі ФК «Гірник», де суперниками наших гравців стали футболісти першолігівської «Зірки» з Кіровограда. «Зірка» була представлена не найсильнішим своїм складом, проте й «Інгулець» у звітній грі дав пограти майже усім своїм новачкам. Дещо несподіваним фактом для футболістів з обласного центру стало те, що інгульчани заволоділи ініціативою, більше контролюючи м’яч та створюючи низку небезпечних моментів. І уже на 20-й хвилині ця перевага втілилася в забитий м’яч: за знесення в карному майданчику нашого півзахисника Богдана Скоцького арбітр, не вагаючись, вказав на одинадцятиметрову позначку. Суддівський присуд впевнено реалізував сам потерпілий. А вже в другій половині гри кіровоградцям вдалося відновити рівновагу, тож зустріч так і завершилася з рахунком 1:1. Інший спаринг було зіграно якраз з найближчим суперником по чвертьфіналу Кубку області - ФК «Головківкою». Щоправда, гравці обох команд дізналися про те, що жереб звів їх і в офіційному поєдинку, буквально за кілька годин до початку звітної зустрічі. Отож спаринг перетворився, фактично, в генеральну репетицію чвертьфіналу. Власне, підсумки цієї «репетиції» для нас є втішними: «Інгулець» володів явною перевагою упродовж усіх 90 хвилин. Було створено чимало моментів біля воріт суперника, однак відзначитися вдалося лише одного разу: після виходу Ярослава Поплавки сам на сам з голкіпером його було зупинено недозволеним прийомом, тож пенальті реалізував Олександр Бриль. В підсумку – перемога з рахунком 1:0, яка, втім, не повинна заспокоїти наших футболістів. Очевидно, їм ще доведеться добре попрацювати над питанням реалізації створених моментів. А також слід дуже серйозно налаштуватися на гру, адже й ФК «Головківка» в офіційному поєдинку битимемося вже зовсім не так, як в товариському спарингу. Недарма ж бо одна з найвідоміших футбольних приказок говорить: «поле рівне, м’яч круглий…». Це значить, що у футболі нерідко трапляються приклади, коли нібито й слабші за рівнем команди, як мовиться, на морально-вольових якостях виривають перемогу, особливо, якщо вони до неї ще й краще мотивовані.

Що ж, стосовно мотивації, то, хочеться сподіватися, що і в наших гравців тут питань виникнути не повинно. Втім, як воно буде насправді – дізнаємося вже сьогодні.

Останнім же спарингом, який, певне,  став заключною «пробою сил» перед сьогоднішнім кубковим поєдинком, стала виїзна зустріч з командою «Агро-Лідер», що захищає кольори сусіднього П’ятихатського району Дніпропетровської області, підсиленою кількома гравцями з Жовтих Вод. Перемогу в цій зустрічі з рахунком 4:2 здобули наші футболісти, хоча по ходу гри  пропустили першими швидкий м’яч, і, фактично, майже увесь перший тайм намагалися відігратися. Втім остаточно розставити усе по місцях їм вдалося уже в другій половині гри.

Отож цикл підготовки до офіційного футбольного сезону завершений. Наскільки він виявився вдалим і продуктивним – зможемо оцінити вже незабаром.

Володимир КІФЕНКО.