ювіляр приймає щирі вітання11 квітня свій дев’яносторічний ювілей відзначив один з найшанованіших у районі іскрівчан Микола Кирилович Кульшенко. Учасник бойових дій у Великій Вітчизняній війні, почесний працівник місцевого колгоспу, в якому, до речі, впродовж своєї трудової біографії займав дуже багато посад і просто чудова людина. З привітаннями та подарунками до нього завітали начальник управління соціального захисту населення Валентина Сибіра та директор територіального центру Інна Лук’янова. Ювіляр дуже зрадів гостям на порозі свого дому, без упину дякував від всієї душі за теплі побажання.

Народився Микола Кирилович 1925 року у Новофедорівці, що на території Іскрівської сільської ради. Дуже нелегкий життєвий шлях чекав на нього попереду, проте він мужньо пройшов усі негаразди. З 1939 року розпочався його трудовий шлях у колгоспі, а в 1942-му - служба в Збройних Силах СРСР та участь в бойових діях Великої Вітчизняної війни. Та все погане рано чи пізно закінчується, тож закінчилась і війна, а Микола Кирилович вийшов з неї абсолютним переможцем. Тепер про ті лихі часи згадує, лише коли дивиться на нагороди: одинадцять медалей та три ордени. Цей чоловік довів, що людина здатна на подвиг: якщо не втрачати сили духу, то можна витримати все. Після війни обіймав багато посад: спочатку працював завідуючим Іскрівським сільським клубом, потім - заступником голови колгоспу, обирався головою Іскрівської сільської ради, також був завідуючим МТФ. Останньою стала робота заступника голови колгоспу по кормовиробництву, а далі вже - заслужений відпочинок.

Хоча наш ювіляр і сильний духом, та все ж, коли розмова заходить про ситуацію в країні сьогодні, не може стримати сліз, бо єдине його бажання, аби якнайшвидше настав мир і перестали гинути молоді й духовно світлі люди. Розчулившись, Микола Кирилович поділився з нами, що щоденно молиться з надією на те, що хоч так підтримає наших воїнів, та ще сподівається, що скоро таки настане день, коли мирне небо розкриє свої блакитні обійми на всю Україну. Нечасто можна зустріти таких щирих, мужніх і дуже добрих людей. Цей чоловік - хороший приклад для підростаючого покоління, приклад незламності, віри і сподівання, приклад перемоги, панування доба і щирості, приклад беззастережної віри в те, що колись таки обов’язково настане день, коли все для нас зміниться на краще.

Вікторія Махнюк

На знімку: ювіляр приймає щирі вітання.