Дорогі земляки!

Великдень - це свято-символ торжества добра над злом, яке дає нам надію, що будь-які труднощі, які випали на долю нашого народу, можна подолати. Це весняне свято дарує нам віру в кращий завтрашній день!

У такі свята ми спільно молимо Бога наповнити серця всіх конфліктуючих сторін благословенням і радістю, просимо Всевишнього захистити Україну та дарувати всім українцям мир, злагоду і щасливе європейське майбутнє!

Давайте спрямуємо наші зусилля на добрі справи, світлі помисли, відродження та уславлення нашої України і Кіровоградщини зокрема. Давайте почнемо змінювати Україну кожен з себе особисто.

Зі святом!

Христос воскрес! Воістину воскрес!

З повагою голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

доллариВже кілька місяців в країні не вщухають корупційні скандали — представників старої влади, які вдало замаскувались під прихильників Майдану, виводять на чисту воду. А коли нова влада хапає їх за руку, відсторонює і звільняє з посад, злочинці починають кричати, що це вони — «нещасні і невинні жертви переслідувань». Так було з керівництвом податкової і митної служб, служби з надзвичайних ситуацій, Укрзалізниці… 

А в деяких загнаних в кут корупціонерів через страх втратити нажиті неправедним шляхом багатства так розвивається фантазія, що вони розповідають несусвітні небилиці, аби лишень відвести увагу від власних злодіянь.

Вже колишній голова Державної фінансової інспекції Микола Гордієнко звинуватив у корупції… самого прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка. Та ще й приписав голові Кабміну втрату державою 7,6 млрд. грн. — неймовірної суми грошей! Ці небилиці миттю підхопили проросійські телеканали і газети, Гордієнко став просто «телезіркою». Не секрет, що Кремль і Путін бачать своїм основним ворогом в Україні саме Арсенія Яценюка.

Надання житлових субсидій 

у зв’язку з підвищенням цін і тарифів на природний газ та електроенергію

Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2015 року № 106 „Про удосконалення порядку надання житлових субсидій”, якою з 01 травня 2015 року суттєво спрощено порядок призначення житлових субсидій.

Постановою передбачено наступне.

Для призначення субсидії необхідно подати лише два документи – заяву про призначення житлової субсидії (далі – Заява) та декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії (далі – Декларація). Не подаються довідки про доходи зареєстрованих осіб, відповідна інформація лише зазначається у Декларації.

Особам, які отримували житлову субсидію протягом опалювального періоду 2014/2015 років, субсидія на наступний період призначатиметься на підставі раніше поданих документів, без необхідності надання Заяви і Декларації.

Субсидія призначатиметься на 12 місяців на підставі відомостей про доходи, які зазначено у Декларації, а на наступний період – без звернення, на підставі отриманої інформації про доходи від Державної фіскальної служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування, вищих навчальних закладів. При цьому у разі, коли оплата послуг з централізованого опалення проводиться лише в опалювальний період або за двоставковим тарифом, або для індивідуального опалення використовується природний газ (електроенергія), розмір субсидії розраховується окремо на опалювальний і неопалювальний періоди.

Для призначення субсидії враховуватимуться доходи без податку з доходів фізичних осіб за попередній календарний рік. Якщо субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається у I кварталі року, середньомісячний сукупний дохід визначається за перші три квартали попереднього року. У разі, коли доход заявника зменшився порівняно з попереднім календарним роком, житлова субсидія може бути призначена на підставі доходів за останні шість місяців за умови надання довідки до органу соціального захисту населення про доходи таких осіб за цей період.

Районна державна адміністрація, районна рада та управління соціального захисту населення райдержадміністрації щиро привітали Тамару Родіонівну Шульженко з дев’яносторічним ювілеєм! Побажали міцного здоров’я, пронизаних щастям миттєвостей, поваги від оточуючих, усмішок та вдачі кожного дня, а найголовніше - любові та підтримки близьких і рідних людей.

Тамара Родіонівна народилася 1925 року в селі Кавказ Баштанського району, що на Миколаївщині. Після закінчення школи та відповідних професійних курсів почала працювати трактористкою в колгоспі у рідному селі, після чого, пропрацювавши там дев’ять років, влаштувалася вантажницею залізничного транспорту Державного союзного тресту «Дзержинскстрой». Останнім місцем роботи став овочевий цех Херсонського консервного заводу, де вона вже пропрацювала аж до виходу на пенсію.

Завжди на життєвому шляху виникають перешкоди, не стала винятком і доля Тамари Родіонівни, та сильна духом жінка зберегла в серці ту несамовиту іскру, непереможну наснагу до життя, на яку можна лише рівнятися.

Щиру вдячність за доброту, підтримку і небайдужість, за надану можливість для проживання та лікування медичному персоналу Петрівської центральної лікарні, а окремо – Миколі Миколайовичу Яновському, Віталію Миколайовичу Динді, Катерині Іванівні Мерві, Т.В. Вахрушевій, Н.О. Висоцькій, Т.А. Кординській, К.Г. Петренко, Н.В.Філіпенко та усім працівникам харчоблоку, а також протоієрею Дмитру Городецькому висловлює переселенка з зони АТО (м. Макіївка Донецької області), інвалід ІІІ групи, член сім’ї учасника бойових дій у Великій Вітчизняній війні Лідія Михайлівна Бурко.

Також теплі слова подяки висловлюю сімейному лікарю Любові Миколаївні Фандєєвій, яка сердечно поставилася до сім”ї  Ганни Дмитрівни Кущак та її сина чорнобильця ІІ категорії Олександра Володимировича Тараненка.

Нехай береже Вас Господь, дорогі мої, нехай на вашій землі завжди панують мир і злагода, бажаю здоров’я, удачі, вдячності від пацієнтів та прихожан, усього самого найкращого!

Л.М. Бурко, переселенка з м. Макіївки Донецької області.

Відділ культури і туризму Петрівської райдержадміністрації висловлює щиру вдячність керівникам СФГ «Роксолана» Больботу Віктору Івановичу та Больботу Юрію Івановичу за допомогу у придбанні сценічного взуття для учнів хореографічного відділення Петрівської дитячої музичної школи. Вдячні вам за небайдужість до естетичного виховання дітей нашого району.

З повагою начальник відділу культури і туризму Наталія Подкопаєва.

17 квітня 2015 року з 10.00 до 11.30 год. відбудеться «пряма телефонна лінія» з начальником Петрівського РС У ДСНС України у Кіровоградській області, підполковником служби цивільного захисту Малютою Володимиром Васильовичем. Телефонуйте за  № 9-73-02

Андрій Бочаров,  провідний інспектор Петрівського РС У ДСНС в області

 

«кулінарний взвод» чаклує над вареникамиВже завтра ми відзначатимемо одне з найбільших релігійних свят – світлий день Великодня. З огляду на цю подію кожен з нас готується зустріти його в особливо піднесеній, святковій атмосфері.

А група петрівчанок-волонтерок докладають максимум зусиль, аби тепло і затишок рідної оселі в ці радісні  дні Світлого Христового Воскресіння відчули і наші воїни-земляки, ті, кому доведеться цьогорічні Великодні свята відзначати на блок-постах в суворому й непривітному Донецькому краї.

Вже з початку тижня руками цих ентузіасток зліплено, зварено і заморожено близько трьох з половиною тисяч вареників з потрібкою, картоплею, сиром, капустою. В окремі «щасливі» вареники вкладено невеличкі записочки зі святковими побажаннями, на кшталт таких, як «Щасливого Великодня!», «Повертайтеся живими!» або просто «Ми вас любимо, дорогі наші!»

полеУ цьому році посівна компанія почалась трохи раніше, ніж зазвичай, і йтиме вона під гаслом «Аж занадто дорого». Цьому посприяли ціни на паливо та мастила, на пестициди, гербіциди, мінеральні добрива та на закупівлю самого насіння. Враховуючи всі ці фактори, звичайно ж, в кінці травня ми отримаємо далеко не дешеві продукти харчування. Проте в цій ситуації треба зрозуміти і сільськогосподарських виробників, які не мають певного рішення проблеми. Вони можуть залишити найкращі землі відпочивати до наступного року з надією, що тоді розпоряджатимуться ними більш раціонально, можуть також засадити їх різними зерновими культурами, але, щоб взяти хороший врожай, це мають бути рослини, що погано впливають на землю, наприклад, соняшник. Деяким взагалі доведеться вести своє господарство в борг, та в цьому випадку є дуже великий ризик втратити все.

Про скорочення своїх планів щодо посівної вже відверто заявляють фермери Волинської, Запорізької, Миколаївської та інших областей. Пояснюють вони це нелегке рішення тим, що навіть великі аграрні підприємства не в змозі встояти перед підвищенням цін. Лише деякі аграрії не оминули скористатися нагодою запастися паливом заздалегідь, щоб не відчувати невпинного росту цін, вони закупили паливо ще до Нового року, коли ціни на нього були більш-менш прийнятні. Ті, хто кинувся купувати паливо в останній момент, вже зіткнулися з ціною 21-23 гривні за літр. А далі рахуйте самі: щоб придбати тонну палива треба продати 16 тонн картоплі, тож більшість фермерів вирішило скоротитися, вважаючи цю ситуацію повністю втраченою логіки.

О.Радул проводить семінар.Цей вислів є девізом проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Громади нашого району беруть участь вже у третьому етапі Проекту. Люди переконалися, що ця співпраця дійсно дієва, дає можливість втілити в життя те, що місцевим громадам самотужки зробити було б не під силу.

Цього разу право участі в Проекті вибороли чотири громадські організації з Петрового, Чечеліївки, Іскрівки та Нового Стародуба.

Днями пройшов семінар-тренінг по підготовці мікропроектних пропозицій з керівниками територіальних громад і членами громадських організацій, які беруть участь в Проекті. Семінар провела координатор обласного підрозділу впровадження Проекту Олена Радул.

Олена Миколаївна нагадала, що в громадських організаціях повинно бути не менше, ніж по 60 – 80 чоловік, а запропоновані проекти бажано, щоб підтримували більшість жителів. Мікропроектна пропозиція – це заявка на грант, який становить $10000. Пріоритетні напрямки – охорона здоров’я (крім проектів, що стосуються районних лікарень), звичайне (традиційне) і інноваційне енергозбереження, охорона навколишнього середовища, водопостачання та водовідведення. Причому, мікропроект повинен передбачати закінчений цикл робіт.

Дорогі друзі! Схоже, ближчими днями на нас із вами чекає чергове «покращення», згідно з яким тепер про своєчасність та оперативність новин, які висвітлюються «Трудовою славою», залишається тільки мріяти. Принаймні це витікає з офіційного листа Кіровоградської дирекції «Укрпошти», який надійшов днями на адресу редакції, де говориться, що періодичні видання в межах області перевозитимуться лише двічі на тиждень (копію листа ми також публікуємо). Власне, для нашої газети, що теж виходить двічі на тиждень, така періодичність начебто була б і прийнятною, аби не дивний інтервал між днями доставки: четвер та субота.

З новим головним тренером – до нових здобутків!

Отож зіграно останній поєдинок в Кубку пам’яті Миколи Кудрицького, і ми маємо нагоду привітати ФК «Інгулець» з завойованими на цьому турнірі бронзовими нагородами. Успіх? Безперечно, з огляду на представницький і кількісний перелік команд, що взяли участь в турнірі, такий результат можна віднести в актив. Однак, зважаючи на реальний потенціал сьогоднішнього «Інгульця», а також на те, що майже впродовж усього турніру він впевнено і, як здавалося, надійно посідав першу сходинку, тепер такий успіх має відчутний присмак гірчинки.

Отже, як уже, мабуть, здогадалися наші читачі, в останньому своєму поєдинку на турнірі з далеко не найсильнішою командою «Альфа і Омега», що захищає кольори дніпропетровського молодіжного християнського центру, в якому нашим футболістам для здобуття Кубку потрібна була лише перемога, вони з поставленим завданням не впоралися. Більше того – зазнали першої і єдиної в цьому турнірі поразки з рахунком 0:1, не зумівши вирвати навіть нічиєї.

Катерина Григорівна ЧУПРИНАУпала твоя зірка, та для нас вона горить.

Тебе не видно, а душа твоя 

нас боронить.

Сумуєм за тобою ми всі, хто знав,

Ти з нами просто поруч бути 

перестала.

Земля тобі хай буде пухом 

і Вічне Царство в Небесах

 

Діти та онуки.