Дорогі друзі! Схоже, ближчими днями на нас із вами чекає чергове «покращення», згідно з яким тепер про своєчасність та оперативність новин, які висвітлюються «Трудовою славою», залишається тільки мріяти. Принаймні це витікає з офіційного листа Кіровоградської дирекції «Укрпошти», який надійшов днями на адресу редакції, де говориться, що періодичні видання в межах області перевозитимуться лише двічі на тиждень (копію листа ми також публікуємо). Власне, для нашої газети, що теж виходить двічі на тиждень, така періодичність начебто була б і прийнятною, аби не дивний інтервал між днями доставки: четвер та субота.

Виходить, що номер нашої газети, який друкуватиметься у вівторок, а рознесений передплатникам має бути в середу, тепер, в кращому випадку, приходитиме в четвер або й п’ятницю. А ось суботній номер читачі отримуватимуть не раніше четверга наступного тижня. Як з цим бути? Щоправда, для передплатників райцентру схема доставки може залишитися незмінною, адже до Петрівського відділення поштового зв’язку газету доставляє редакція. Але як бути з нашими сільськими читачами? Поки що ми, як говориться, в роздумах і в пошуках оптимальних варіантів. Разом з тим серед таких варіантів розглядаємо й можливість повернення до випуску один раз на тиждень (у двічі збільшеному об’ємі), як це ми вже деякий час практикували у 2005 році. Звичайно, тоді деякі новини потраплятимуть на сторінки районки ледь не з тижневим запізненням, та все ж сьогодні вже досить значна кількість періодичних видань виходять у формі тижневика, зрештою їх читачі звикають до такого ритму, й він їх задовольняє. Серед переваг такого графіка могло б бути те, що усі наші читачі одночасно б отримували районку, незалежно від того, проживають вони в райцентрі, а чи у віддаленому селі. Звичайно, день виходу газети таким чином припадатиме лише на другу половину тижня, тобто це має бути або четвер, або субота. Втім остаточно рішення про перехід на одноразовий випуск ми прийматимемо лише порадившись з вами - нашими передплатниками, адже цілком логічно, щоб газета підлаштовувалася під зручності читача, а не читач під можливості газети. Але для цього нам потрібно почути вашу думку. Відтак просимо її висловити за одним з двох телефонів: 9-73-57 або 9-70-60. Можливо, більшість із вас усе ж віддадуть перевагу дворазовому випуску, бодай і з затримкою доставки, або ж щоб її вихід співпадав з днями перевезення, тобто, щоб і до поштових скрниньок вона надходила щочетверга і щосуботи. Ми це також не виключаємо і обов’язково врахуємо. Словом, найближчий місяць ще виходимо як і виходили, водночас просимо телефонувати і повідомляти, з яким запізненням розноситься газета конкретно у Вашому населеному пункті, а також як Ви ставитися до ймовірності переходу на одноразовий здвоєний випуск, та в який з названих днів, якщо не заперечуєте, аби газета стала тижневиком, Вам зручніше було б її отримувати.

Отож протягом місяця ми ще вивчатимемо статистику ваших звернень, після чого більшістю голосів наших читачів і приймемо остаточне рішення.

З повагою колектив редакції.