«кулінарний взвод» чаклує над вареникамиВже завтра ми відзначатимемо одне з найбільших релігійних свят – світлий день Великодня. З огляду на цю подію кожен з нас готується зустріти його в особливо піднесеній, святковій атмосфері.

А група петрівчанок-волонтерок докладають максимум зусиль, аби тепло і затишок рідної оселі в ці радісні  дні Світлого Христового Воскресіння відчули і наші воїни-земляки, ті, кому доведеться цьогорічні Великодні свята відзначати на блок-постах в суворому й непривітному Донецькому краї.

Вже з початку тижня руками цих ентузіасток зліплено, зварено і заморожено близько трьох з половиною тисяч вареників з потрібкою, картоплею, сиром, капустою. В окремі «щасливі» вареники вкладено невеличкі записочки зі святковими побажаннями, на кшталт таких, як «Щасливого Великодня!», «Повертайтеся живими!» або просто «Ми вас любимо, дорогі наші!»

Починаючи з четверга, представниці петрівського «кулінарного взводу» переходять до смаження котлет та виготовлення інших страв із м’яса до святкового столу. І, напевне, бійцям буде приємно дізнатися, що поруч з дорослими жіночками нарівні з ними за кухонним столом над створенням кулінарних шедеврів для наших солдат чаклували й рученята наймолодшої куховарочки-першокласниці Аліни Деркач.

Ольга Мовчан втішена від того, що паски для воїнів вийшли особливо вдалимиСвій вагомий внесок у пасхальний гостинець воїнам зробили й працівниці дочірнього підприємства «Хлібодар» під керівництвом О.Мовчан. Зокрема, руками самої Ольги Олексіївни, а також її помічниць-пекарів Наталії Лихоусенко, Оксани Щербули та Світлани М’якушко було випечено 150 гарних смачних пасок, які також будуть відправлені на передову.

Приємно, що чимало петрівчан та жителів з різних населених пунктів району не залишаються осторонь благородної справи допомоги й підтримки воїнів. Ось і під час відвідин нашим кореспондентом волонтерського пункту сюди з вантажем свіжої риби прибув житель Олександрівки Юрій Лисенко, кум якого Віталій Дімановський вже близько восьми місяців несе військову службі в зоні АТО, і якраз десь неподалік Волновахи. Тож йому Юрій Миколайович передає палкий привіт, а всім нашим воїнам-землякам – щирі вітання зі святом, а також палкі побажання миру, міцного здоров’я та живими і неушкодженими повернутися додому, до власних родин.

Отож, нехай у світлий день Христового Воскресіння наші воїни відчувають тепло рідного дому, нехай Великодні свята принесуть довгоочікуваний мир на українську землю, а здоров’я, радість і достаток увійдуть в кожну оселю.

Юрій Лисенко потурбувався, щоб на святковому солдатському столі були й смачні страви з риби. 

На знімках: «кулінарний взвод» чаклує над варениками; Ольга Мовчан втішена від того, що паски для воїнів вийшли особливо вдалими; Юрій Лисенко потурбувався, щоб на святковому солдатському столі були й смачні страви з риби.

Фоторепортаж Олександра Доги.