Сергій КузьменкоГолова облдержадміністрації Сергій Кузьменко дав інтерв’ю кіровоградському «Радіомайдану». Говорив очільник регіону про необхідність дбати за наших вояків, які повернулися зі сходу, про те, що влада зобов’язана забезпечити соціальний захист усім жителям Кіровоградщини з огляду на ріст цін і тарифів, а також заспокоїв, що в сезоні 2015-2016 в області буде все гаразд із продовольчою безпекою.

– Сергію Анатолійовичу, зрозуміло, що головне питання, яке сьогодні турбує людей і, безперечно, ви з цим погодитеся, – це мир у державі. Нині біда на сході, але і ми не застраховані від загрози. Як влада турбується про те, щоб зменшити ризики і підвищити безпеку тих, хто живе на Кіровоградщині?

– Сьогодні питання безпеки – номер один. І Президент на всіх нарадах говорить, що наше першочергове завдання – це захист країни. Тому, безумовно, сьогодні весь державний апарат, правоохоронні органи, вся країна працює на оборону…

Перш за все, це посилена охорона наших сіл і міст, патрулювання. Ми неодноразово зверталися до громадян, щоб вони не соромилися, краще зайвий раз зателефонували і повідомили, що  щось бачать нетипове, що якась сумка їм здається підозрілою, ніж допустити біду. До речі, такі виклики почас-тішали у декілька разів. Служба з надзвичайних ситуацій разом із правоохоронними органами працюють, виїздять, перевіряють…

тут побували «заготівельники» металобрухту

Допоки вандали почуватимуться безкарно?


Нещодавно уся наша держава відзначала скорботну річницю загибелі славних героїв Небесної сотні – чистих і благородних душею кращих синів і доньок України, котрі віддали своє життя за її майбутнє, за те, щоб усі ми хоч на крок стали ближчими до створення нормального цивілізованого суспільства.

Чи виправданими були жертви? Наскільки наше суспільство заслуговує на те, щоб в боротьбі за його права, за його кращу долю хтось приніс у жертву своє життя чи здоров’я? Відверто кажучи, з огляду на кричущі факти вандалізму, що прокотилися райцентром останніми днями, з цього приводу з’являються серйозні сумніви… Ми заявляємо про свій європейський вибір, але навіщо цивілізованій Європі багатомільйонна спільнота, в якій вільно почуваються, не боячись ні Божої кари, ні відповідальності перед Законом злодії, погромники, вандали усіх сортів та ґатунків.

Йосипівська сільська рада

перший сільський голова Лідія Бондар та депутат районної ради Людмила Колісник (1999 рік)Центром цієї наймолодшої в районі сільської ради є село Йосипівка, за історичними довідками, зібраними місцевою сільрадою, засноване ще в середині ХVІІІ століття. Його землі межують з Дніпропетровщиною, тому колись воно належало до П’ятихатського району цієї області, власне, як і значна більшість площ нинішньої Петрівщини. А восени 1929 року було організовано колгосп імені Ворошилова, який невдовзі увійшов до складу нашого району. Першим головою сільської ради тоді працював Микола Демидович Шульга. У серпні 1941 року колгосп припинив своє існування в зв’язку з окупацією території німецькими загарбниками. За часи Великої Вітчизняної війни загинуло 138 йосипівців, котрі на різних фронтах захищали нашу Батьківщину.

У жовтні 1943 року після звільнення сіл Йосипівка та Зелений Гай (що також входить до Йосипівської сільської ради), колгосп Ворошилова та артіль «Трудова» відновили свою роботу. Тоді перед колгоспниками стояло завдання збільшити виробництво продукції рослинництва і тваринництва та продаж її державі. У 1950 році колгосп «Трудова» влився в колгосп «Зоря комунізму», який через рік об’єднався з колгоспом імені Ворошилова. Далі господарство з травня 1957 року входило до складу радгоспу «Пятихатський», а з грудня 1963 року стало третім відділком радгоспу «Петрівський».З 1999 року на території села була утворена самостійна Йосипівська сільська рада, першим головою якої стала Лідія Гайфулівна Бондар. 

Внаслідок організаційних змін у сільському господарстві в 90-х роках на території сільської ради утворилося сільськогосподарське підприємство ПСП «Йосипівка», яке займалося рослинництвом та тваринництвом. У господарстві спорудили млин та крупорушку, була облаштована і олійниця для потреб господарства. Очолював «Йосипівське» Василь Шаров. Згодом частина пайовиків звідси перейшли до Івана Великого, який заснував ФГ «Сім вітрів». У 2006 році спільними зусиллями сільгосппідприємств і громади село було газифіковане.

Шановні петрівчани 

та жителі району!

У вас є талант, але ніхто про це не знає? 

Приходьте на кастинг талантів - про вас заговорить вся Петрівщина! 

Заявки на участь приймаються з 1 квітня по 20 квітня 2015 року в районному Будинку культури.

По закінченню відбіркового туру кращі із кращих візьмуть участь у ІІ конкурсі «Петрівщина має таланти», що відбудеться 16 травня 2015 року в Парку відпочинку.

Умови конкурсу:

Конкурс проводиться у три тури.

Перший відбірковий тур конкурсу (кастинг) відбудеться у районному Будинку культури 28 квітня 2015 року з 9.00 до 17.00 год.

Другий тур (півфінал) відбудеться 16 травня 2015 року в Парку відпочинку

Третій тур (фінал, гала-концерт) – 6 червня 2015 року в Парку відпочинку

Вік учасників необмежений.

На переможців конкурсу чекає грошова винагорода для здійснення ваших найзаповітніших мрій!

З А П Р О Ш У Є М О бажаючих стати учасниками конкурсу у всіх видах та жанрах мистецтва!

Оргкомітет

учасники конкурсу молодих освітянНастала весна, навчальний рік наближається до свого завершення. Як завжди о цій порі на Петрівщині пройшов районний конкурс «Міс освітянка та містер освітянин – 2015». 

Учителю! Ти йдеш по цій землі

І слід стає твій крок за кроком

Яскравим вогником у сутінках пітьми,

А все життя для тебе є уроком.

Ці слова, які прозвучали під час відкриття конкурсу, можна вважати його девізом, бо відображають суть вчительської праці, яка є постійним уроком не тільки для школярів, а й для педагога.

В конкурсі взяли участь Ксенія Кузьменко – вчитель української мови та літератури Іскрівської ЗШ І-ІІІ ступенів, Мирослава Мартинюк – вчитель початкових класів Ганнівської ЗШ І-ІІІ ступенів; Діана Товмач – вихователь Ганнівської ЗШ І-ІІІ ступенів, Тетяна Мотовилець – вчитель початкових класів Ганнівської ЗШ І-ІІІ ступенів, Володимир Якимович – вчитель географії Балахівської ЗШ І-ІІІ ступенів та Ігор Чебаненко – вчитель географії Богданівської ЗШ І-ІІІ ступенів.

Це звернення педагогічного та учнівського колективів Володимирівської ЗШ І-ІІІ ступенів ми публікуємо повторно, оскільки попереднього разу було неточно вказано номер картки Приватбанку, на який потрібно перерахувати кошти (замість шістнадцятизначного числа, яке використовується в розрахункових картках Привату, було вказано лише 12 останніх цифр).

Втішно, що на цю невідповідність вказали наші читачі, які зробили спробу перерахувати кошти, але платежі через вказану причину не пройшли. Це вже вчергове свідчить про те, що в нашому районі проживають небайдужі люди – чутливі й уважні до чужої біди.

Протягом двох тижнів на Кіровоградщині працівники підрозділів Управління Державної міграційної служби України в області проводили профілактичні заходи з виявлення нелегальних мігрантів.

Під час заходів щодо нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант» особлива увага була приділена перевіркам місцевих ринків, вокзалів, автостанцій, навчальних закладів та гуртожитків. 

За цей період працівники УДМС в Кіровоградській області разом з працівниками правоохоронних органів, органів влади та місцевого самоврядування виявили 15 нелегальних мігрантів, відносно 11 іноземців прийнято рішення про повернення їх до країн походження.

Сезон простуд і грипу

Грип, мабуть, одне з найнебезпечніших захворювань з групи гострих респіраторних вірусних інфекцій. Що ж потрібно знати, щоб зустріти цю недугу у всеозброєнні?

ОРВІ і грип – це тема, яка завжди нас хвилює, особливо, коли настають холоди. Цього сезону ми чекаємо 3 серотипи вірусу. Як ніколи гостро хвилює питання профілактики. Рекомендую всім пройти вакцинацію. Прищепитися необхідно вже зараз, тому що повинно пройти близько місяця, перш ніж виробляться антитіла. Навіть після вакцинації немає 100% гарантії, що людина не захворіє. Категорично не рекомендую займатися самолікуванням. Препарати, особливо дітям, повинен призначати лише лікар.

Дітям до 2-х років при грипі показано виключно стаціонарне лікування.

Футбольний сезон 2015 – на лінії старту!

Добігає кінця процес підготовки футболістів ФК «Інгулець» до нового сезону. Минулого тижня черговий етап такої підготовки позначився ще одним спарингом – товариським поєдинком з командою української першої ліги «Гірник» з Кривого Рогу. Ця зустріч, що відбулася на одному зі штучних полів сусіднього міста, завершилась мінімальною перевагою господарів з рахунком 1:0, однак наші гравці також показали непоганий рівень гри, хоча особливо видовищною вона не стала через не зовсім футбольну погоду: того дня (зазначений поєдинок був зіграний в неділю, 29-го березня) увесь день йшов дощ, який і завадив обом командам продемонструвати повною мірою арсенал майстерності та фізичної готовності до офіційних зустрічей в своїх чемпіонатах.

Якщо до вас у двері дзвонить міліція, не лякайтесь. Швидше за все, дільничний інспектор міліції завітав до вас, щоб познайомитися.

У Петрівському районі дільничні інспектори проводять масштабну операцію під назвою «Візит», у рамках якої вручають візитки з інформацією про дільничного, котрий обслуговує підзвітну територію, робочими телефонами, графіками прийому керівництва райвідділу міліції, днями та годинами особистого прийому громадян. Разом з цим, ваш дільничний повідомить Вам, як не стати жертвою шахраїв, вручить листівку-застереження із основними видами шахрайства. Як показує практика, подібні заходи значно спрощують механізм взаємодії дільничного інспектора міліції з місцевими жителями.

Петрівський РВ У ДСНС в області з 01 по 30 березня 2015 року  проводив конкурс на кращий літературний твір «Захистимо країну від лиха». Переможець був нагороджений цінним подарунком.

***

Петрівським РС У ДСНС України у Кіровоградській області разом з віділом освіти, 26 березня 2015 р було проведено районний етап фестивалю Дружин юних пожежників, який проходив в Петрівському НВК.

Переможці були нагороджені цінними подарунками.

Андрій Бочаров, провідний інспектор Петрівського РС У ДСНС у Кіровоградській області

З приходом теплих весняних днів у наших лісах з’являються тендітні первістки оновленої землі - первоцвіти. Але разом із весняною природою прокидаються від зимової сплячки і збирачі квітів, які у великій кількості заготовляють їх і збувають тим, хто ще не усвідомлює важливості збереження довкілля та сприяє такому вандальному квітковому бізнесу. Заради грошей щороку знищують тисячі цих рослин, зокрема й десятки видів рідкісних - червонокнижних.

На виконання вимог Законів України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про рослинний світ», «Про Червону книгу України» та з метою попередження та припинення несанкціонованої торгівлі рідкісними рослинами, Петрівською міліцією з березня по травень 2015 року проводяться профілактичні заходи під умовною назвою «Первоцвіт». Петрівським районним відділом міліції створюються спільні патрульні наряди з працівників міліції та громадськості для притягнення до адміністративної відповідальності осіб, які збирають, перевозять та торгують первоцвітами, занесеними до Червоної книги України. Під час заходів особлива увага правоохоронців звертатиметься на місця можливого продажу рідкісних рослин: стихійні ринки, вулиці та інші місця.