Футбольний сезон 2015 – на лінії старту!

Добігає кінця процес підготовки футболістів ФК «Інгулець» до нового сезону. Минулого тижня черговий етап такої підготовки позначився ще одним спарингом – товариським поєдинком з командою української першої ліги «Гірник» з Кривого Рогу. Ця зустріч, що відбулася на одному зі штучних полів сусіднього міста, завершилась мінімальною перевагою господарів з рахунком 1:0, однак наші гравці також показали непоганий рівень гри, хоча особливо видовищною вона не стала через не зовсім футбольну погоду: того дня (зазначений поєдинок був зіграний в неділю, 29-го березня) увесь день йшов дощ, який і завадив обом командам продемонструвати повною мірою арсенал майстерності та фізичної готовності до офіційних зустрічей в своїх чемпіонатах.

Фактично, до початку офіційного сезону нашим гравцям залишається зіграти лише один матч – заключний поєдинок у виступах на Кубок ім. Миколи Кудрицького.

Суперник, з яким 7-го квітня доведеться грати на його полі – дніпропетровська команда «Альфа і Омега» - не найскладніший з-поміж усіх тих, з ким довелося зустрічатися цього року. Однак гра може виявитися якраз однією з найскладніших, адже, як ми вже зазначали в одному з попередніх номерів, саме в ній і вирішуватиметься доля Кубку. Водночас відчувається, що Федерація футболу Дніпропетровської області дуже вже не хоче віддавати цей трофей на Кіровоградщину. Принаймні це спадає на думку після перегляду звітів про виступи команд на офіційному сайті Федерації та репортажів дніпропетровських 9-го та 34-го телеканалів, де відчувається відверта прихильність лише до однієї зі сторін і це, судячи по всьому, не наші футболісти. Тож, повторимося, нашим гравцям, аби вибороти Кубок (а нас влаштовує тільки перемога), очевидно, доведеться змагатися не лише з суперниками, а й з арбітражем, а, можливо, й з якимись регламентними маніпуляціями. Ну що ж, якщо «Інгулець» готує себе до серйозної боротьби в сезоні – він має бути готовим і до подібних речей, а значить – працювати так, щоб бути сильнішим за суперника на голову, аби уже ніякі махінації й маніпуляції не завадили досягати поставленої мети.

А тепер про офіційні виступи. Як відомо, старт змагань нового чемпіонату в другій професійній лізі, на участь нашої команди в якій ми усі з вами дуже сподіваємося, розпочнеться лише в другому півріччі. Однак це зовсім не означає, що уболівальники Петрівщини до того часу залишатимуться без чудового футбольного видовища. Зокрема, уже з 15 квітня стартує Кубок Кіровоградської області з футболу, заявки на участь в якому подали поки що 8 команд: ФК«Інгулець» (Петрове), «Буревісник» (Петрове, Знам’янського району), ФК «Головківка» (Олександрійського району), «Вентура плюс» (Новомиргород), «Олімпік» (Кіровоград), ФК «Новоукраїнка», «Буревісник» (Богданівка, Знам’янського району) та «Новгородка». Вже незабаром відбудеться жеребкування, в ході якого визначаться кубкові пари та команди, яким пощастить виступати господарями (переможець кожної пари визначатиметься за підсумками одного поєдинку – тобто гри-відповіді, щоб потрапити до наступного етапу, не буде).

Крім того 18 або 25 квітня (точну дату буде визначено трохи пізніше) стартує чемпіонат Кіровоградської області серед команд І групи, де окрім ФК «Інгулець» заявлені «Буревісник» (Петрове, Знам’янського району), ФК «Головківка» (Олександрійський район), «Вентура плюс» (Новомиргород), «Олімпік» (Кіровоград) та «Гідросила» (Кіровоград). Якщо до старту першості кількість заявок на участь не зросте, то чемпіонат в І-й групі проходитиме в 4 кола (по дві гри вдома і по дві – на виїзді).

Водночас ще одна команда з Петрівщини, яка в офіційному протоколі значиться під «старою» назвою – ФК  АФ «П’ятихатська» (с. Володимирівка, Петрівський район) братиме участь в чемпіонаті області серед команд ІІ-ї групи, де її суперниками стануть ФК «Новоукраїнка», «Тясмин» (Олександрівка), ФК «Долинська», «Буревісник» (Богданівка, Знам’янський район), «Арсенал» (Новоархангельськ), «Вись» (Мала Виска), «Локомотив» (Знам’янка), «Новгородка» та «Старт» (Іванківці, Знам’янського району). Дату початку чемпіонату серед команд ІІ-ї групи також буде оголошено додатково, однак відомо, що це має бути або 19 квітня, або 26 квітня).

Після того, як обласною федерацією буде складено календар ігор, ми обов’язково його опублікуємо для зручності уболівальників Петрівщини.

Отож чекаємо яскравого футбольного видовища.