Якщо до вас у двері дзвонить міліція, не лякайтесь. Швидше за все, дільничний інспектор міліції завітав до вас, щоб познайомитися.

У Петрівському районі дільничні інспектори проводять масштабну операцію під назвою «Візит», у рамках якої вручають візитки з інформацією про дільничного, котрий обслуговує підзвітну територію, робочими телефонами, графіками прийому керівництва райвідділу міліції, днями та годинами особистого прийому громадян. Разом з цим, ваш дільничний повідомить Вам, як не стати жертвою шахраїв, вручить листівку-застереження із основними видами шахрайства. Як показує практика, подібні заходи значно спрощують механізм взаємодії дільничного інспектора міліції з місцевими жителями.

Операція «Візит» є дуже важливою. До дільничного люди в селі звертаються з усілякими проблемами й бідами, які він, по можливості, намагається вирішити. Часто доводиться врегульовувати різні конфліктні ситуації, втихомирювати сімейні чвари, виступати своєрідним миротворцем. Також ця операція допомагає розкрити значну частину вчинених злочинів на території обслуговування.

Підтримувати порядок на дільницях правоохоронцям допомагають громадські помічники дільничного інспектора міліції та діючі громадські формування. Завдяки такій тісній співпраці значно скоротилася кількість правопорушень, а міліція в районі дійсно стоїть на захисті інтересів громади.

Олег Мамалига, начальник сектору дільничних інспекторів міліції – майор міліції