Трудова СлаваТак склалося, що цього року наша районка відзначає вже другий свій ювілей.У лютому ми святкували 80 років з дня виходу першого номера. А 50 років тому районна газета вперше вийшла у світ з новою назвою – «Трудова слава». Зараз відомо, що на найвищому рівні, а тоді це був рівень ЦК КПРС, було прийнято рішення, згідно з яким провінційні видання не мають права використовувати у своїх назвах слово «комуніст». У газеті не було жодних пояснень щодо цього, невідомо й хто автор нової назви (швидше за все її також вигадали десь «нагорі»).

І ось вже пройшло півстоліття, за які невпізнанно змінилися держава і все наше життя, давно повернулося таке сумне явище, як безробіття, тим, хто має роботу, вже не до слави – вистачило б платні хоча б на шматок хліба і найнеобхідніше. Разом з тим, сьогодні дехто настирливо пропонує змінити назву газети. Як не дивно - це деякі члени КПУ. Дивною є їхня непослідовність: якщо мова йде про пам’ятники і назви вулиць, то вони наполягають на тому, що відмовлятися від них не можна, бо це наша історія. А ось стара назва газети їм чомусь, як кістка поперек горла, хоча шанобливе ставлення до праці, до трудящих людей є прикметною ознакою взагалі будь-якого нормального суспільства, а не лише побудованого на засадах комуністичної ідеології.

Тож ми, працівники редакції, а також і засновники газети – районна рада - не маємо наміру змінювати назву. Так, газета змінилася, вона змінювалася разом з країною, відображаючи це на своїх сторінках. Кажуть, що кожен народ має таких керманичів, на яких заслуговує. Україна у 1991 році обрала Кравчука, бо ще перебувала у полоні комуністичних ілюзій. Потім – Кучму, бо, спостерігаючи тотальний розвал і занепад, повірила його популізму, маючи надію, що «міцний господарник» покладе край негараздам. Коли «кучмізм» вкрай допік, люди повірили обіцянкам Ющенка, який розповідав про те, що багаті поділяться з бідними, Україна увійде в сім’ю європейських народів, а бандити сидітимуть в тюрмах. Виявилося, що це були побрехеньки політичного нездари, тож українці вдалися до інших крайнощів – уже обрали своїм лідером «двічі не судимого» бандита. Нинішня влада також не з неба впала, ми також її обрали, бо, певне, заслуговуємо на нинішньому історичному етапі саме на неї. Як, мабуть, окремі жителі Донбасу заслуговують на те, що на їхній землі точиться страшна і безглузда війна, адже це вони самі її покликали на свою землю,здираючи державну символіку з державних установ та виходячи на мітинги з гаслами «Путин, защити!» (від кого, від чого?), «Путин, введи войска!». Ну ось Путін і ввів…

Гортаючи давні сторінки «Трудової слави»

члени партактиву після «круглого столу»Здавна існує таке прислів’я: «Краще один раз побачити, ніж сто разів почути». Робота фотокореспондента якраз і підтверджує цю істину та є з числа тих, що створюють літопис сьогодення, яке з часом стає історією. Кожна молода людина, вибираючи професію, хоче мати не лише гідну заробітну плату, а й справу, яка б приносила не лише задоволення собі, а й користь громаді. Але трапляється, що сама доля підштовхує нас до вірного вибору і часто вносить свої корективи до подальшого життя, змінюючи його кардинально.

Моє співробітництво з редакцією газети «Трудова слава» в якості позаштатного сількора розпочалося ще 1973 року,коли я працював інструктором по спорту в колгоспі «Перше Травня». Тоді молодь вибрала мене ще й комсоргом, тож невдовзі у «Комсомольському прожекторі» з’явилися перші мої фотознімки. Згодом кращі з них та окремі замітки були опубліковані у районці. А вже через рік мав співбесіду з її тодішнім редактором І.Г. Лохвицьким. Не зважаючи на мій тоді ще зовсім юний вік, Іван Григорович призначив мене на посаду фотокореспондента. Відтоді вже кілька десятиліть, готуючи матеріали до газети, я звик бачити через фотооб’єктив усі етапи соціально-економічного розвитку нашого району, а також став свідком сумних років його занепаду. Так день за днем, рік за роком поповнювався власний архів знімками визначних подій і свят, портретами земляків, серед яких більшість працівників сільського господарства та інших галузей  виробництва, зокрема робітників Балахівського вугільного розрізу, Петрівських залізорудних кар’єрів, та фотознімками будівництва житла і об’єктів соціальної сфери в районі. Пов’язавши своє життя з журналістикою, постійно знаходжусь у творчому пошуку задля того, щоб якомога лаконічніше відобразити щоденні важливі події та вдало вихопити з виру життя яскравий і динамічний фотокадр, якими вважаю й тут представлені, що були у різні роки опубліковані на сторінках районки. 

Чи дочекається торжества Закону і справедливості луганська громада?

Певне, найбільше уваги в ході розгляду питань, винесених на порядок денний сорок шостої сесії районної ради шостого скликання, яка відбулася наприкінці минулого тижня, депутати приділили обговоренню інформації прокурора району та начальника райвідділу УМВС України в Кіровоградської області про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території Петрівського району за ІІ півріччя 2014 року. Після того, як обидва з доповідачів, зокрема прокурор району Віктор Апостолов та начальник Петрівського РВ УМВС Євгеній Чуйко ознайомили присутніх зі статистикою, котра характеризує криміногенну ситуацію в районі та види і способи впливу на неї з боку наглядової та правоохоронної структур, до обох доповідачів виникло ряд питань, зокрема й не зовсім приємних. З чого можна було зробити висновок, що якраз з ефективністю боротьби зі злочинністю ми маємо деякі проблеми. Зокрема Ганнівський сільський голова Ніна Цапенко, звертаючись до начальника РВ УМВС, зізналася, що останнім часом в Ганнівській територіальній громаді за допомогою до правоохоронців уже вирішили не звертатися, оскільки усі попередні звернення, зокрема по факту руйнації автобусних зупинок, лавочок, урн, крадіжки їх металевих елементів так і залишилися без реагування. Євгеній Чуйко визнав існування проблеми, зазначивши, що відповідальний за дану територіальну громаду дільничний інспектор уже звільнений з лав працівників УМВС за неналежне виконання своїх обов’язків. Загалом же головний міліціонер району обіцяє, що надалі подібні випадки без реагування правоохоронців не залишатимуться, хоча й зазначив, що здійснювати кримінальне провадження було б значно простіше, аби по кожному з об’єктів, які стають предметом злочинних посягань, були оформлені належним чином документи про право власності. Тоді б розпочинати слідчі дії можна було б на підставі існуючої і добре відпрацьованої процедури.

Профспілки, прокидайтеся...

Останнім часом у нашій країні відбувається чимало змін в суспільно-політичному, громадському і культурному житті. Деякі з цих змін обнадіюють, вселяють сподівання на те, що щось-таки, нарешті, в державі почне робитися, аби кожен з нас з гордістю і втіхою усвідомлював себе громадянином великої європейської країни. Великої не лише за розміром та місцем розташування, а й за організацією та способом життя в ній усіх її громадян. Інші зміни навпаки – засмучують і навіть викликають розпач. Приміром, хіба міг хтось із нас собі уявити ще кілька років тому, що стосунки з нашим найбільшим сусідом - країною, яку багато хто з нас вважав братською, найріднішою, - колись не просто зіпсуються, а стануть глибоко ворожими, такими, які вже навряд чи комусь вдасться залагодити, принаймні в найближчій перспективі.

Водночас, є й такі сфери суспільної життєдіяльності, де потреба змін давно назріла й навіть перезріла, однак якраз там нічого не міняється. Одна з таких сфер – це профспілки, на соціальну активність яких багато хто сподівався ще у перші роки державної незалежності, вважаючи, що саме профспілки мають стати тією рушійною силою, яка й обумовить розвиток стрімких прогресивних процесів у державі, зокрема в частині взаємостосунків між роботодавцями та найманими працівниками. На жаль, ці очікування так і не справдилися… Чому? До певної міри, оцінюючи ситуацію, так би мовити, зсередини, пояснити це пробує Лілія Йосипівна Куницька – голова райкому профспілки працівників АПК. Короткий аналіз цього вона зробила під час свого виступу на районній звітно-виборній конференції, який ми пропонуємо увазі читачів районки.

Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є конституційним обов’язком громадян України.

Військова служба є державною службою особливого характеру, яка полягає у професійній діяльності придатних до неї за станом здоров’я і віком громадян України, пов’язаній із захистом Вітчизни. Час проходження військової служби зараховується громадянам України до їх страхового стажу, стажу роботи, стажу роботи за спеціальністю, а також до стажу державної служби.

Порядок проходження громадянами України військової служби, їх права та обов’язки визначаються Законом України “Про військовий обов’язок і військову службу”, Постановою Кабінету міністрів України від 21 березня 2002 р. №352 «Про затвердження Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом» та іншими нормативно-правовими актами.

Асортимент продукціїАсортимент продукції на виробництві Петрівської виправної колонії управління ДПтС України в Кіровоградській області №49 різноманітний. Установа спеціалізується на виробництві виробів з металу, деревини та наданні послуг промислового характеру. Тут виготовляють обладнання для дитячих майданчиків, садово-паркове устаткування та багато іншого.

Нещодавно для упорядкування культурно-масових місць відпочинку нашого району засуджені, що відбувають покарання в установі, розпочали виготовлення паркових лавок.

Головною перевагою виробництва установи є сучасна, орієнтована на ринок стратегія розвитку та постійний пошук нових замовлень. Ми співпрацюємо з фізичними особами не лише району, а й області. Виробництво динамічно розвивається, проводиться розширення асортименту обладнання на дитячі майданчики та інші види продукції.

Петрівська виправна колонія №49 готова до співпраці з різними юридичними та фізичними особами для задоволення потреб ринку, з метою розширення обсягів та номенклатури продукції, що виготовляється, забезпечення продуктивної зайнятості засуджених та розвитку власного виробництва.

Наталія Бурлак, Петрівська виправна колонія №49

хореографічний колектив Петрівської ЗШ І ст.Кілька днів тому в Петрівському НВК пройшов традиційний районний фестиваль учнівської художньої самодіяльності «Інгулецька росинка». Змагалися представники Центрального та Луганського освітніх округів.

Як завжди, свої таланти демонстрували виконавці у вокальному, хореографічному, театральному та естрадному жанрах чотирьох вікових категорій.

Юні артисти старанно готувалися, тож всі виступили вдало. Як зазначила голова журі фестивалю, директор центру дитячо-юнацької творчості В.Бойко, підводячи підсумки концертних виступів, у порівнянні з минулим роком і талантів побільшало, і їхня виконавська майстерність зросла. Це радує, але і юним артистам, і їхнім наставникам ще слід працювати над підвищенням сценічної майстерності, а також над репертуаром, який не завжди відповідає вікові виконавців.

У 6 класі Володимирівської ЗШ І-ІІІ ступенів навчається Юлія Олександрівна Маркевичус, у якої виявлено деформацію правої нижньої кінцівки. Після обстеження у Київському інституті травматології та ортопедії НАМН України лікарі встановили діагноз: вірусна деформація правого колінного суглоба, вкорочення правої нижньої кінцівки. 10 грудня 2014 року Юля перенесла операцію. Їй зробили корегуючу остеотомію правого стегна та тимчасово заблокували латеральну зону росту в нижній третині правого стегна. Вартість даної операції становила 20 тис. грн. На даний час дівчинка знаходиться вдома під постійним наглядом лікаря ортопеда-травматолога. Для неї організовано індивідуальне навчання. У червні календарного року Юлії необхідно провести наступну операцію. Але дівчинка виховується однією мамою, з якою вони мешкають у будинку дідуся та бабусі, й потрібних коштів на другу операцію рідні не мають.

Педагогічний та учнівський колективи Володимирівської ЗШ І-ІІІ ступенів, рідні дівчинки звертаються до всіх, хто має чуйне серце та добру душу, з проханням надати посильну фінансову підтримку Юлії Олександрівні Маркевичус та її мамі для проведення чергової операції.

Кошти просимо надсилати на картку Приватбанку № 8823 1240 7186, видану на ім’я мами дівчинки Маркевичус Тетяни Володимирівни.

Щиро дякуємо всім небайдужим.

З метою формування відповідального та свідомого ставлення молодих людей до вибору професії, активізації власних зусиль у працевлаштуванні та професійному самовизначенні з урахуванням потреб ринку праці, підвищення суспільної престижності робітничих професій, ознайомлення молоді з послугами державної служби зайнятості, посилення ролі соціальних партнерів у вирішенні питань зайнятості та професійної орієнтації молоді з 06 по 24 квітня 2015 року стартує профорієнтаційна акція для молоді «Обирай професію – будь успішним!».

Запрошуємо усіх охочих до участі в заходах, які організовуються районним центром зайнятості та спрямовані на допомогу молоді в працевлаштуванні, а також у визначенні власного професійного майбутнього.

Оргкомітет районного центру зайнятості

Петрівська районна державна адміністрація повідомляє про оприлюднення проекту регуляторного акта «Про затвердження Порядку розміщення, встановлення технічних елементів (пристроїв) телекомунікаційних мереж (Інтернету, кабельного телебачення) слабкострумного обладнання, супутникових антен, охоронних засобів та вартості відшкодування витрат за використання елементів будинків житлового призначення та споруд, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ Петрівського району Кіровоградської області суб’єктами підприємницької діяльності, які займаються відповідною діяльністю» з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань.

Проект регуляторного акта та відповідний аналіз регуляторного впливу розміщені на офіційному веб-сайті районної державної адміністрації (http://petrovo.kr-admin.gov.ua/) в розділі «Регуляторна політика», а також будуть розміщені в найближчому номері районної газети «Трудова слава».

Зауваження і пропозиції приймаються в письмовому та електронному вигляді протягом одного місяця з дня оприлюднення проекту регуляторного акта та відповідного аналізу регуляторного впливу.

Розробник проекту регуляторного акта – відділ економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури Петрівської районної державної адміністрації.

Поштова та електронна адреси розробника проекту регуляторного акта – каб. № 104, вул. Жовтнева, 20, смт Петрове, Кіровоградська обл., 28300, 

e-mail: ekonomika-rda@yandex.ua, inbox1@petrovo.kr-admin.gov.ua

тел. 9-62-62.

Геннадій Горбанець, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури районної державної адміністрації

Балахівська селищна рада оголошує конкурс на вакантну посаду головного спеціаліста з питань бухгалтерського обліку – головного бухгалтера Балахівської селищної ради.

Вимоги до кандидата: вища освіта за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста або не нижче другого рівня вищої освіти та стаж роботи за фахом не менш як два роки, володіння державною мовою.

Прийом документів: з 01 квітня по 03 травня 2015 року.

При проведені конкурсу здійснюється іспит кандидатів на заміщення вакантних посад.

Інформація щодо участі у конкурсі, конкретних функціональних обов’язків та умов оплати праці надається кадровою службою селищної ради додатково.

Документи приймаються з дня оголошення про проведення конкурсу за адресою: 28314 смт. Балахівка, вул. Жовтнева, 6, тел. 0976154284.