хореографічний колектив Петрівської ЗШ І ст.Кілька днів тому в Петрівському НВК пройшов традиційний районний фестиваль учнівської художньої самодіяльності «Інгулецька росинка». Змагалися представники Центрального та Луганського освітніх округів.

Як завжди, свої таланти демонстрували виконавці у вокальному, хореографічному, театральному та естрадному жанрах чотирьох вікових категорій.

Юні артисти старанно готувалися, тож всі виступили вдало. Як зазначила голова журі фестивалю, директор центру дитячо-юнацької творчості В.Бойко, підводячи підсумки концертних виступів, у порівнянні з минулим роком і талантів побільшало, і їхня виконавська майстерність зросла. Це радує, але і юним артистам, і їхнім наставникам ще слід працювати над підвищенням сценічної майстерності, а також над репертуаром, який не завжди відповідає вікові виконавців.

Серед лауреатів є і «ветерани» фестивалю, які вже не вперше беруть у ньому участь і ставали переможцями, і дебютанти. Фестиваль – це, перш за все, можливість показати свої здібності, вийти на районну сцену, подивитися на творчість ровесників і набратися досвіду. За великим рахунком, тут немає переможених, бо сам факт участі у творчому змаганні районного рівня – це вже перемога. Для когось це залишиться приємною згадкою на все життя, а для когось – першим невеликим кроком до справжньої сценічної майстерності, можливо, і до великої сцени.

«Божественна комедія» у виконанні лялькового театру Луганської ЗШ І-ІІІ ст.

Всі учасники були відзначені дипломами за активну участь і перемогу у різних номінаціях. Це юні вокалісти Ліза Демакова (Петрівський ДНЗ «Сонечко»), Софія Ленська (Петрівський ДНЗ «Рудана»), Марина Андрющенко (Луганська ЗШ І-ІІІ ступенів), Марія Сапок ((ЦДЮТ), вокальні ансамблі «Соловейко» (ЦДЮТ) і «Перлина» (ЦДЮТ). Запам’ятався виступ тріо «Bright» (Петрівський НВК) та дуету Влада Мєдвєдєва і Денис Магльований (Луганська ЗШ І-ІІІ ступенів), театрального колективу Червонокостянтинівської ЗШ І-ІІІ ступенів. Широко був представлений на фестивалі хореографічний жанр. Вдало виступили колективи Петрівської ЗШ І ступеня, Богданівської ЗШ І-ІІ ступенів, Червонокостянтинівської ЗШ І-ІІІ ступенів.

А переможцями у своїх вікових групах стали Таня Волосянко з Богданівської ЗШ І-ІІ ступенів, яка чудово прочитала поезію Т.Шевченка «Тополя», солісти-вокалісти Влада Адамюк (ЦДЮТ), Олеся Глазачева (Петрівська ЗШ І ступеня), Денис Магльований (Луганська ЗШ І-ІІІ ступенів), Анна Демакова (Петрівський НВК), вокальні ансамблі Зеленської ЗШ І-ІІІ ступенів, «Перлина» (ЦДЮТ), «Teenage» (Петрівський НВК), дуети: Тетяна Луніна та Ірина Нестеренко (ЦДЮТ) і Владислав Пилипчик та Владислав Шульга (Червонокостянтинівська ЗШ І-ІІІ ступенів), театральний колектив Луганської ЗШ І-ІІІ ступенів (ляльковий театр), гуморист Вадим Альошин (Луганська ЗШ І-ІІІ ступенів), хореографічний колектив «КриCats».

Анатолій РЯБОКОНЬ.

мініатюру «Язиката Хвеська» виконують учасники театрального колективу Червонокостянтинівської ЗШ І-ІІІ ст. на сцені тріо «Bright»  дует В.Мєдвєдєва і Д.Магльований гуморист В.Альошин всі учасники фестивалю

На знімках: хореографічний колектив Петрівської ЗШ І ст.; «Божественна комедія» у виконанні лялькового театру Луганської ЗШ І-ІІІ ст.; мініатюру «Язиката Хвеська» виконують учасники театрального колективу Червонокостянтинівської ЗШ І-ІІІ ст.; на сцені тріо «Bright»; дует В.Мєдвєдєва і Д.Магльований; гуморист В.Альошин; всі учасники фестивалю.

Фото автора.