Гортаючи давні сторінки «Трудової слави»

члени партактиву після «круглого столу»Здавна існує таке прислів’я: «Краще один раз побачити, ніж сто разів почути». Робота фотокореспондента якраз і підтверджує цю істину та є з числа тих, що створюють літопис сьогодення, яке з часом стає історією. Кожна молода людина, вибираючи професію, хоче мати не лише гідну заробітну плату, а й справу, яка б приносила не лише задоволення собі, а й користь громаді. Але трапляється, що сама доля підштовхує нас до вірного вибору і часто вносить свої корективи до подальшого життя, змінюючи його кардинально.

Моє співробітництво з редакцією газети «Трудова слава» в якості позаштатного сількора розпочалося ще 1973 року,коли я працював інструктором по спорту в колгоспі «Перше Травня». Тоді молодь вибрала мене ще й комсоргом, тож невдовзі у «Комсомольському прожекторі» з’явилися перші мої фотознімки. Згодом кращі з них та окремі замітки були опубліковані у районці. А вже через рік мав співбесіду з її тодішнім редактором І.Г. Лохвицьким. Не зважаючи на мій тоді ще зовсім юний вік, Іван Григорович призначив мене на посаду фотокореспондента. Відтоді вже кілька десятиліть, готуючи матеріали до газети, я звик бачити через фотооб’єктив усі етапи соціально-економічного розвитку нашого району, а також став свідком сумних років його занепаду. Так день за днем, рік за роком поповнювався власний архів знімками визначних подій і свят, портретами земляків, серед яких більшість працівників сільського господарства та інших галузей  виробництва, зокрема робітників Балахівського вугільного розрізу, Петрівських залізорудних кар’єрів, та фотознімками будівництва житла і об’єктів соціальної сфери в районі. Пов’язавши своє життя з журналістикою, постійно знаходжусь у творчому пошуку задля того, щоб якомога лаконічніше відобразити щоденні важливі події та вдало вихопити з виру життя яскравий і динамічний фотокадр, якими вважаю й тут представлені, що були у різні роки опубліковані на сторінках районки. 

Сергій АНДРУСЕНКО


в редакції газети про нас пишуть повний кавалер орденів Шахтарської Слави І.О.Петров та кавалер трьох орденів Трудового Червоного Прапора доярка Л.Т.Вірченко на урок у нову школу новобудови райцентру по своїх стежках кінець трудового дня скорботна мить біля пам’ятника загиблим землякамдепутат Верховної Ради УРСР, письменник П.А.Загребельний під час зустрічі з громадою району

На знімках: члени партактиву після «круглого столу»; в редакції газети про нас пишуть; повний кавалер орденів Шахтарської Слави І.О.Петров та кавалер трьох орденів Трудового Червоного Прапора доярка Л.Т.Вірченко; на урок у нову школу; депутат Верховної Ради УРСР, письменник П.А.Загребельний під час зустрічі з громадою району; новобудови райцентру; по своїх стежках; кінець трудового дня; скорботна мить біля пам’ятника загиблим землякам.

Фото автора.