Шановні працівники та ветерани Служби Безпеки України!

Районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають вас із нагоди професійного свята – Дня Служби безпеки України.

Ми високо цінуємо ваш професіоналізм, вагомий внесок у справу забезпечення  підтримки державних рішень, утвердження авторитету Закону, уміння бути на висоті вимог та викликів часу.

Нехай і надалі турбота про інтереси держави, її людей надихають вас у справі служіння рідному народові!

Олександр АНІСІМОВ, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Районна державна адміністрація та районна рада висловлюють всім співробітникам та службовцям внутрішніх військ  України вдячність за сумлінне виконання службових завдань.

Сподіваємось, що у своїй діяльності ви завжди керуватиметеся патріотизмом, професіоналізмом, високою відповідальністю за долю кожної людини, за сьогодення і майбутнє України.

Бажаємо вам у цей неспокійний час здоров’я, відваги, мужності, нехай любов рідних та друзів додає вам сил віддано служити народу України.

Олександр АНІСІМОВ, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Шановні гвардійці!

Щиро вітаю вас із святом – з Днем Національної гвардії України.

Віддаю належне вашому професіоналізму і відданості справі. Ви доблесно виконуєте поставлені перед вами завдання, нерідко ризикуючи власним життям. Ви стали зразком честі, вірності присязі, привернули увагу суспільства до правоохоронної системи, зміцнили повагу до людей, які зі зброєю в руках захищають мир і спокій, виконують надскладні бойові завдання.

Від імені депутатського корпусу обласної ради та усіх кіровоградців передаю слова вдячності і поваги всім, хто охороняє громадський порядок і захищає територіальну цілісність України.

Бажаю вам козацького здоров’я, бадьорості духу, родинного затишку і, найголовніше, мирного неба!

З повагою, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

Шановні театральні діячі та працівники театрів!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди Міжнародного дня театру. Це свято майстрів театрального мистецтва і всіх глядачів, яких об’єднує любов до прекрасного.

Театральне мистецтво - вічне, а гра акторів є зрозумілою незалежно від мови спілкування. Емоції, які актори передають у зал, дуже потужні - ви можете змусити нас сміятись чи плакати, любити чи ненавидіти, задуматись над філософією життя.

Вітаю всіх театральних діячів, працівників театру, усіх, чиє життя пов’язане з театральною сферою з цим святом. Бажаю творчих успіхів, вдячних глядачів, збільшення заробітної платні, невичерпного натхнення і мирного неба нам усім!

З повагою, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

Районна державна адміністрація та районна рада сердечно вітають працівників театру і усіх причетних до театрального мистецтва!

Невід’ємною умовою духовного розвитку нації були й залишаються культура, мистецтво та народна творчість, які єднають мільйони прихильників неповторної пісні, чарівної музики і запального танцю, душевних віршів.

Тож прийміть наші побажання міцного здоров’я, щастя, невичерпних духовних сил, благополуччя та нових звершень у нелегкій, але такій потрібній людям праці - збереженні української культури.

Олександр АНІСІМОВ, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Неодноразово обіцяв голова обласної ради Олександр Чорноіваненко і саме так окреслив головне завдання органів влади на 2015 рік на одній з апаратних нарад. І вже є перші результати роботи обласної влади з залучення іноземних інвестицій. Область виграла грант від Представництва Європейського Союзу в Україні на суму 640,8 тисяч євро.

Контракт з Європейським Союзом підписав голова обласної ради Олександр Чорноіваненко. 13 березня відбулося підписання Меморандуму між обласною радою та обласною державною адміністрацією стосовно реалізації проекту «Побудуємо майбутнє разом!». Від обласної ради документ підписував Олександр Чорноіваненко, від обласної державної адміністрації – Сергій Кузьменко. – Плідна співпраця усіх, хто причетний до розробки проекту, дозволила отримати такий результат, - зазначив голова обласної ради і подякував усім, хто працював над розробкою проекту.

На цьому наголосив новообраний голова обласної асоціації органів місцевого самоврядування, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, розпочавши свій виступ перед делегатами четвертої конференції обласної асоціації, і закликав сільських, селищних, міських голів, голів районних рад до спільної плідної роботи.

На початку заходу Микола Ковальчук, відповідно до статуту, склав повноваження голови асоціації, і делегати обрали головою обласної асоціації Олександра Чорноіваненка.

Після низки кадрових змін у керівному складі обласної асоціації органів місцевого самоврядування делегати перейшли до обговорення питання щодо децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування.

- Хочу, щоб ми сьогодні один одного почули і внесли свої пропозиції щодо змін до законодавства, - зазначив Олександр Чорноіваненко. Після чого представники органів місцевого самоврядування області в обговоренні відкрито й щиро висловлювали власні позиції щодо подій у державі, а особливо нагальної необхідності внесення змін до чинного законодавства України. Також делегати обговорили актуальні питання, які виникають у процесі впровадження нового бюджетного та податкового законодавства.

Петрівська районна державна адміністрація повідомляє, що на території області з метою захисту інтересів споживачів, передусім соціально незахищених верств населення, недопущення необґрунтованого зростання цін на ринку основних продовольчих товарів діє розпорядження голови Кіровоградської облдержадміністрації від 5 травня 2011 року № 386-р «Про регулювання цін на основні продовольчі товари», відповідно до якого встановлено граничні торговельні надбавки до оптової ціни виробника на наступні товари:

макаронні вироби, крупи, цукор, яловичину, свинину і м’ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко, сир, сметану, масло вершкове, олію соняшникову, яйця курячі – не вище 15 відсотків без урахування витрат з їх транспортування у міжміському сполученні;

борошно та хліб – не вище 10 відсотків без урахування витрат з їх транспортування у міжміському сполученні.

Розпорядження

голови Петрівської районної державної адміністрації Кіровоградської області

від 18 березня 2015 року № 76-р

Про розроблення детального плану території для розміщення бази відпочинку «Ласкаючий вітерець» на території Богданівської сільської ради Петрівського району Кіровоградської області (за межами населеного пункту)

Відповідно до статті 6, пункту 5 статті 13, пункту 1 статті 20 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», пункту 4 статті 10, статті 19 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 травня 2011 року №555, Порядку розроблення містобудівної документації, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 16 листопада 2011 року №290, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 20 грудня 2011 року за №1468/20206 та розглянувши клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю «Спілка мандрівників» від 18 лютого 2015 року:

1. Замовити розроблення детального плану території для розміщення бази відпочинку «Ласкаючий вітерець» на території Богданівської сільської ради Петрівського району Кіровоградської області (за межами населеного пункту).

2. Виступити Замовником розроблення детального плану території для розміщення бази відпочинку «Ласкаючий вітерець».

В.Паладько веде засідання громадської ради.Війна – надзвичайно тяжке випробування, долати її наслідки доводиться впродовж багатьох років. Пригадую, в Олександрії, в якій я виріс, майже до кінця 50-х років минулого століття у центрі міста залишалося ще чимало зруйнованих під час війни будинків. Страх перед війною ще довго зберігався у людській пам’яті, тож всі сприймали, як належне, заходи з підготовки інфраструктури і населення до дій в умовах війни, застосування ворогом ядерної, хімічної чи біологічної зброї. Та й міжнародна ситуація, протистояння між двома військово-політичними таборами, котрі очолювали СРСР та США, – так звана «холодна» війна, яка кілька разів мало не перетворилася на «гарячу», змушувала постійно бути напоготові. У кожному населеному пункті було обладнано достатню кількість бомбосховищ і протирадіаційних укриттів, регулярно проводилися навчання і змагання рятувальних загонів (вони зазвичай називалися санітарними дружинами), з допомогою ЗМІ і публічних лекцій інструктувалося населення щодо дій під час надзвичайних ситуацій.

Відповідно до ст. 48 Закону України «Про зайнятість населення» масовим вивільненням з ініціативи роботодавця (крім випадку ліквідації юридичної особи) є одноразове або протягом одного місяця:

- вивільнення 10 і більше працівників на підприємстві, в установі та організації з чисельністю від 20 до 100 працівників;

- вивільнення 10 і більше відсотків працівників на підприємстві, в установі та організації з чисельністю від 101 до 300 працівників.

Показником масового вивільнення працівників є також вивільнення протягом трьох місяців 20 і більше відсотків працівників на підприємстві, в установі та організації незалежно від чисельності працівників.

Районна державна адміністрація, районна рада та управління соціального захисту населення райдержадміністрації щиро вітають Євдокію Володимирівну Кудріну, якій нещодавно виповнилося 90 років, з ювілеєм. 

Нехай Господь дарує Вам ще багато світлих і радісних днів життя. Бажаємо здоров’я, благополуччя і достатку, уваги та тепла від рідних і близьких, всіх, хто Вас оточує.

Євдокія Володимирівна народилася 12 березня 1925 року в с. Верхня Сосна Красногвардійського району Бєлгородської області (Росія). Трудову діяльність розпочала після закінчення війни у Верхньососенській сільській раді. Працювала діловодом, пізніше – секретарем сільської ради.

Життя Євдокії Володимирівни склалося так, що їй довелося змінити чимало професій. Була робітницею на виробництві і на залізниці, працювала листоношею і формувальницею на фаянсовому заводі. З 1981 року перебуває на пенсії. 

В Україну, на Петрівщину, Євдокія Володимирівна переїхала на постійне місце проживання у 1996 році, проживає в Ганнівці. Вона чуйна, доброзичлива і привітна людина, тож користується повагою односельців.

(Закінчення. Поч. у № 21)

З районного бюджету за 2014 рік проведено видатки з урахуванням субвенції з державного бюджету, склали у сумі 86576,7 тис. грн, у тому числі по загальному фонду – 80985,3 тис.грн, по спеціальному фонду – 5591,4 тис. грн.

Касові видатки (без трансфертів з держбюджету) склали у сумі 58500,5 тис. грн., або 91,4% до уточненого плану, у тому числі по загальному фонду використано 53449,8 тис. грн (96,6%), по спеціальному фонду – 5050,7 тис. грн. (58,5%).

За рахунок залучення залишків коштів, що склалися на початок 2014 року, видатки районного бюджету протягом року були збільшені по загальному фонду на суму 538,3 тис. грн. (погашення кредиторської заборгованості, що склалася станом на 01 січня 2014 року), по спеціальному фонду - на суму 3425,0 тис. грн.

Набрала чинності нова норма Кодексу законів про працю України щодо відповідальності роботодавців за використання найманої праці без юридичного оформлення, а також виплату зарплати “в конвертах”. Відповідні зміни прийнято Верховною Радою Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці» (N 77-VIII, 28.12.2014), що набрав чинності з 01 січня 2015 року.

Зазначається, що відтепер юридичні та фізичні особи-підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу в разі:фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичної роботи повний робочий час та виплати зарплати (винагороди) без нарахування і сплати єдиного соціального внеску – у 30-кратному розмірі мінімальної зарплати (на даний час – 36 540.00 грн.), встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення;

ляльковий театр «Капітошка»Дивовижна і загадкова країна-театр. Це справжнє мистецтво! Таке живе, таке жваве, приваблююче святом і таємницею, людяне, близьке кожному.

Наш ляльковий театр «Капітошка» працює в Луганській ЗШ І-ІІІ ст. і передбачає участь гуртківців у всіх етапах підготовки сценічного твору: від чистого аркуша паперу та шматка пластиліну - до прем’єри. Такий підхід сприяє гармонійному розвитку творчої особистості.

Шкільний театр – це чудова гра веселих, дружніх, цілеспрямованих і винахідливих дітей. У цій захоплюючій грі беруть участь Кирило Панов, Віталій Попатенко, Олена Морозова, Юлія Федотова, Олена Федорко, Гліб Пархомчук, Тетяна Ганзіна, Анастасія Шмагайло, Олександр Міхно, Ернест Харкоміца, Яна Петрусенко. Вони найактивніші вихованці, які проявляють ініціативу, уміння вигадувати, творити, бути завжди життєрадісними та допитливими.

Тиждень, що минув, для футбольних уболівальників Петрівщини був позначений виключно приємними емоціями. Спершу миттєвості радості і приємного хвилювання нам подарували футболісти київського «Динамо» та дніпропетровського «Дніпра», котрі завдяки яскравим і видовищним перемогам над, відповідно, англійським «Евертоном» та голландським «Аяксом»пробилися до чвертьфіналу Ліги Європи, чого вже давно ми не спостерігали у нашому футбольному господарстві. Але найбільш приємною сенсацією позначився кінець тижня: минулої неділі у Запоріжжі, на стадіоні «Торпедо», на полі, яке цього сезону стало «домашнім» для луганської «Зорі» (після того, як у рідному Луганську почали відбуватися відомі трагічні події) футболісти ФК «Інгулець» здобули перемогу в товариському поєдинку над цією командою Прем’єр-Ліги з рахунком 1:0.

Чи міг хтось спрогнозувати такий результат ще тиждень тому? А ще рік тому взагалі уявити, що команда, яка захищає кольори нашого Петрівського району, зустрічатиметься в очному поєдинку з одним із фаворитів Прем’єр-Ліги України? В одному з попередніх наших матеріалів ми вже зазначали, що і Олександр Поворознюк, і створена ним чудова футбольна команда вміють приємно дивувати. Але такого успіху, зізнаємося, мабуть, мало хто з нас очікував. Тим більше, що «Зоря» грала майже в оптимальному на сьогодні бойовому складі, а крім того – команда перебуває, як мовиться, «на ходу», адже не випадково в поточній першості в її послужному списку перемоги над грандами вітчизняного чемпіонату – дніпропетровським «Дніпром» з рахунком 2:1 та донецьким «Шахтарем» з рахунком 1:0. А з лідером першості – київським «Динамо» луганчани розійшлися «бойовою» нічиєю 2:2. І ось на «Інгульці», як мовиться, «зламали зуби».

Нині, коли настав час канікул у школярів, для турботливих батьків головним болем постає питання, як організувати дозвілля своєї дитини у період їхньої відсутності. Адже дуже важливо, щоб маленький нащадок залишався у безпеці, а його вільний час був проведений ще і з користю.

Погодьтеся, канікули - найкращий період у житті кожного школяра. Колись і ми самі з великим нетерпінням очікували їх, оскільки знали, що попереду багато вільного часу для спілкування із друзями, ігор на подвір’ї, перегляду улюблених програм і просто байдикування. Тепер про це мріють наші діти. Та окрім усього, залишаючись вдома без догляду, вони прагнуть використати таку нагоду, щоб зробити щось або погратися тими “іграшками”, якими батьки забороняють користуватися.

Дитяча винахідливість не має меж, і в прямому, і в переносному значенні. І вже, напевне, ви не зможете втримати малого “дослідника” у чотирьох стінах квартири або будинку, особливо, коли на вулиці так заманливо світить сонечко. Не залишайте дітей надовго без нагляду, як би ви їм не довіряли, або хоча б час від часу наглядайте за ними. У полі зору вашої дитини будь-якої хвилини можуть опинитися такі небезпечні іграшки, як сірники, отруйні речовини, і навіть вибухонебезпечні предмети. Особливо радимо бути уважними, якщо поблизу є водоймища. Крім того, щоб бути впевненим у тому, що за вашої відсутність дитині не загрожує небезпека, навчайте їх правилам безпечної поведінки, у тому числі й на власному прикладі.

17 березня 2015 року на території Петрівської ЗШ І ступеня в смт Петровому проходила акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти.»

В програму дня входили:

- показові виступи рятувальників ДПРЧ – 32 У ДСНС України у Кіровоградській області; 

- демонстрація аварійно-рятувального автомобіля; 

- естафети дитячих команд; 

Переможці за підсумками змагань отримали цінні подарунки, а головне - ще раз згадали правила поведінки під час різних надзвичайних ситуацій.

Андрій Бочаров, провідний інспектор Петрівського РС У ДСНС у Кіровоградській області

Держфінінспекція в Кіровоградській області упродовж січня-лютого 2015 року забезпечила усунення порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів. на суму 2.96 млн. грн. З них відшкодовано і поновлено втрат на суму 2.53 млн. грн. та забезпечено надходження фінансових ресурсів до бюджетних установ і організацій на суму 0.43 млн. грн.

Відповідно до переданих матеріалів ревізій правоохоронними органами розпочато 3 досудових розслідування.

За результатами контрольних заходів органами місцевого самоврядування керівниками підприємств, установ, організацій прийнято 10 управлінських рішень відповідно до яких 9 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності, у т. ч. 1 особу звільнено із займаної посади.

Прес-служба Державної фінансової інспекції в Кіровоградській області