Тиждень, що минув, для футбольних уболівальників Петрівщини був позначений виключно приємними емоціями. Спершу миттєвості радості і приємного хвилювання нам подарували футболісти київського «Динамо» та дніпропетровського «Дніпра», котрі завдяки яскравим і видовищним перемогам над, відповідно, англійським «Евертоном» та голландським «Аяксом»пробилися до чвертьфіналу Ліги Європи, чого вже давно ми не спостерігали у нашому футбольному господарстві. Але найбільш приємною сенсацією позначився кінець тижня: минулої неділі у Запоріжжі, на стадіоні «Торпедо», на полі, яке цього сезону стало «домашнім» для луганської «Зорі» (після того, як у рідному Луганську почали відбуватися відомі трагічні події) футболісти ФК «Інгулець» здобули перемогу в товариському поєдинку над цією командою Прем’єр-Ліги з рахунком 1:0.

Чи міг хтось спрогнозувати такий результат ще тиждень тому? А ще рік тому взагалі уявити, що команда, яка захищає кольори нашого Петрівського району, зустрічатиметься в очному поєдинку з одним із фаворитів Прем’єр-Ліги України? В одному з попередніх наших матеріалів ми вже зазначали, що і Олександр Поворознюк, і створена ним чудова футбольна команда вміють приємно дивувати. Але такого успіху, зізнаємося, мабуть, мало хто з нас очікував. Тим більше, що «Зоря» грала майже в оптимальному на сьогодні бойовому складі, а крім того – команда перебуває, як мовиться, «на ходу», адже не випадково в поточній першості в її послужному списку перемоги над грандами вітчизняного чемпіонату – дніпропетровським «Дніпром» з рахунком 2:1 та донецьким «Шахтарем» з рахунком 1:0. А з лідером першості – київським «Динамо» луганчани розійшлися «бойовою» нічиєю 2:2. І ось на «Інгульці», як мовиться, «зламали зуби».

Втім, характеризуючи перебіг звітної гри, її, певне, доречно означити давньою футбольною приказкою: «Порядок б’є клас». Іншими словами, тренерський штаб «Інгульця», усвідомлюючи дещо різний досвід командної гри, який мають обидва з колективів, налаштували своїх підопічних свідомо віддати ініціативу суперникові, натомість, налагодивши грамотний відбір м’яча в центрі поля, зобов”язали терзати оборону господарів різкими контратаками. Одну з таких контратак, після «сольного» флангового проходу Богдана Скоцького, замкнув влучним пострілом у ворота «Зорі» потенційний новачок команди. Це сталося вже на 80-й хвилині гри, тож «Зорі», аби відігратися, залишилося ще близько 10 хвилин. Втім, наша команда вистояла, записавши в свою історію одну з найбільш яскравих сторінок і створивши справжню сенсацію у вітчизняному футбольному співтоваристві.

Власне, високих оцінок за звітну гру заслуговують усі, без винятку, гравці «Інгульця», однак особливо хотілося б відзначити надійну і впевнену гру нашого голкіпера – Дениса Боброва, котрий кілька разів урятував команду від підступних потужних ударів суперників, а на 60-й хвилині парирував пенальті, який виконував чи не найнебезпечніший форвард луганчан Джаба Ліпартія.

Здається, упевненість голкіпера передалася й усім іншим гравцям нашої команди, тож, не знітившись перед авторитетом суперників, вони довели гру до перемоги.

Наступний свій поєдинок ФК «Інгулець» проведе в середу, 25 березня, фактично вирішальним поєдинком в боротьбі за Кубок ім. Миколи Кудрицького з командою «Колос» з м.Зачепилівки Харківської області. Про перебіг цього поєдинку ми розповімо в наступному номері. Водночас сподіваємося, що звіт про вказану зустріч для наших уболівальників також буде позначений  виключно  радісними і піднесеними емоціями.