Нині, коли настав час канікул у школярів, для турботливих батьків головним болем постає питання, як організувати дозвілля своєї дитини у період їхньої відсутності. Адже дуже важливо, щоб маленький нащадок залишався у безпеці, а його вільний час був проведений ще і з користю.

Погодьтеся, канікули - найкращий період у житті кожного школяра. Колись і ми самі з великим нетерпінням очікували їх, оскільки знали, що попереду багато вільного часу для спілкування із друзями, ігор на подвір’ї, перегляду улюблених програм і просто байдикування. Тепер про це мріють наші діти. Та окрім усього, залишаючись вдома без догляду, вони прагнуть використати таку нагоду, щоб зробити щось або погратися тими “іграшками”, якими батьки забороняють користуватися.

Дитяча винахідливість не має меж, і в прямому, і в переносному значенні. І вже, напевне, ви не зможете втримати малого “дослідника” у чотирьох стінах квартири або будинку, особливо, коли на вулиці так заманливо світить сонечко. Не залишайте дітей надовго без нагляду, як би ви їм не довіряли, або хоча б час від часу наглядайте за ними. У полі зору вашої дитини будь-якої хвилини можуть опинитися такі небезпечні іграшки, як сірники, отруйні речовини, і навіть вибухонебезпечні предмети. Особливо радимо бути уважними, якщо поблизу є водоймища. Крім того, щоб бути впевненим у тому, що за вашої відсутність дитині не загрожує небезпека, навчайте їх правилам безпечної поведінки, у тому числі й на власному прикладі.

Шановні батьки! Не залишайте дітей без нагляду!

Дбайте про безпеку своїх дітей, дотримуючись правил безпечної поведінки в побуті. 

Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, не залишайте напризволяще кинуті сірники, запальнички. Контролюйте, що вони роблять у вільний час, не залишайте їх без догляду.

Пам’ятайте, що життя наших дітей залежить тільки від нас самих!

Андрій Бочаров, провідний інспектор Петрівського РС У ДСНС у Кіровоградській області