ляльковий театр «Капітошка»Дивовижна і загадкова країна-театр. Це справжнє мистецтво! Таке живе, таке жваве, приваблююче святом і таємницею, людяне, близьке кожному.

Наш ляльковий театр «Капітошка» працює в Луганській ЗШ І-ІІІ ст. і передбачає участь гуртківців у всіх етапах підготовки сценічного твору: від чистого аркуша паперу та шматка пластиліну - до прем’єри. Такий підхід сприяє гармонійному розвитку творчої особистості.

Шкільний театр – це чудова гра веселих, дружніх, цілеспрямованих і винахідливих дітей. У цій захоплюючій грі беруть участь Кирило Панов, Віталій Попатенко, Олена Морозова, Юлія Федотова, Олена Федорко, Гліб Пархомчук, Тетяна Ганзіна, Анастасія Шмагайло, Олександр Міхно, Ернест Харкоміца, Яна Петрусенко. Вони найактивніші вихованці, які проявляють ініціативу, уміння вигадувати, творити, бути завжди життєрадісними та допитливими.

У репертуарі нашого театру є казочки, етюди, повчальні історії для дошкільнят, естрадні міні-вистави. Зараз працюємо над постановкою «Божественної комедії» за твором Ісідора Штока. Ця історія про те, як Бог створив землю і все живе на ній. У режисерський задум вистави входить постановка складних сцен з використанням «живого» плану, де актор спілкується з лялькою на ширмі.

Декорації і музичне оформлення доповнюють і роблять виставу неповторною, дивовижною, сприяють розкриттю ідеї, підсилюють почуття героїв, створюють настрій і ритм вистави.

Нехай наш театр зовсім не схожий на справжній, але кожного разу ми відчуваємо величезну радість і отримуємо справжнє творче задоволення.

Наталія Бовкун, керівник гуртка «Капітошка» ЦДЮТ