Неодноразово обіцяв голова обласної ради Олександр Чорноіваненко і саме так окреслив головне завдання органів влади на 2015 рік на одній з апаратних нарад. І вже є перші результати роботи обласної влади з залучення іноземних інвестицій. Область виграла грант від Представництва Європейського Союзу в Україні на суму 640,8 тисяч євро.

Контракт з Європейським Союзом підписав голова обласної ради Олександр Чорноіваненко. 13 березня відбулося підписання Меморандуму між обласною радою та обласною державною адміністрацією стосовно реалізації проекту «Побудуємо майбутнє разом!». Від обласної ради документ підписував Олександр Чорноіваненко, від обласної державної адміністрації – Сергій Кузьменко. – Плідна співпраця усіх, хто причетний до розробки проекту, дозволила отримати такий результат, - зазначив голова обласної ради і подякував усім, хто працював над розробкою проекту.

Проект під назвою «Побудуємо майбутнє разом» у рамках програми Європейського Союзу «Підтримка громад, що опинилися в зоні конфлікту в Україні» передбачає створення належних умов для проживання внутрішньо переселених осіб та отримання дошкільної освіти їхніми дітьми.

У рамках реалізації проекту планується відремонтувати гуртожиток професійно-технічного училища № 36 і дитячий садочок в смт Новгородці. Система у гуртожитку буде блочною: на блоці декілька кімнат, кухня та санвузол. Капітально відремонтований гуртожиток буде розрахований на 150 сімей переселенців. Також планується створити робочі місця для переселенців на першому поверсі гуртожитку.

Загальний обсяг коштів, необхідний для реалізації проекту складає 711,8 тисяч євро, з них: кошти Європейського Союзу – 640,8 тисяч євро (90 відсотків), 10 відсотків - кошти обласного та місцевих бюджетів області. 27 січня обласна рада передбачила в обласному бюджеті 410 тисяч гривень на співфінансування.

Цей документ був підготовлено за фінансової підтримки Європейського Союзу. За зміст цього документу повну відповідальність несе Кіровоградська обласна рада і ні за яких обставин він не може розглядатися як такий, що відображає позицію Європейського Союзу.