Журналіст нашого видання поспілкувався із кандидатом у народні депутати по 103 виборчому округу Ігорем Володимировичем Лавреновим, щоб з’ясувати його позицію із різноманітних питань державної політики.
- Ігоре Володимировичу, які саме економічні проекти Ви плануєте реалізувати на окрузі уже в найближчій перспективі?
Промислово-фінансова група «Фінанси та кредит» вже працює над відновленням розробки найбільшого родовища бурого вугілля - розрізу «Костянтинівський», промислові запаси бурого вугілля якого перевищують 42 млн. тонн.
Реалізація проекту з відновлення буровугільного комплексу передбачає створення в Олександрії нового підприємства за гроші іноземного інвестора - англійської компанії. Цей інвестор, з яким ми вже активно співпрацюємо, починає набір на роботу дирекції споруджуваного підприємства з 100% іноземним капіталом і статутним фондом 1 мільйон гривень.
Буквально з середини жовтня ми починаємо прийом на роботу керівних кадрів. Це нове підприємство буде відновлювати видобуток вугілля в розрізі «Костянтинівський». Одночасно з набором людей ми готуємо дозвільну документацію, отримуємо ліцензії, проводимо навчання.
Ми вже уклали контракти з компанією «Феррекспо», куди входить Полтавський ГЗК, який, починаючи з 2019 року, буде закуповувати у нас 1,5 млн. тонн вугілля на рік, а з 2021 року - 2,5 млн. тонн. Полтавський ГЗК входить в нашу фінансово-промислову групу «Фінанси і кредит» і є найбільшим виробником і експортером окатишів в СНД.
Крім того, ми вже розробили проект, який передбачає створення підприємства з газифікації видобутого вугілля, тобто перетворення його в синтетичне газоподібне паливо. Відповідне обладнання, а це спе-ціальні газогенеруючі енергоблоки, ми вже замовили у німецької компанії SIEMENS.

Історія проведення Міжнародного дня боротьби з бідністю нерозривно пов’язана з датою 17 жовтня 1987 року. В той день більше ста тисяч чоловік зібралися на площі Трокадеро в Парижі, де в 1948 році була підписана Загальна декларація прав людини, щоб віддати данину пам’яті жертв убогості, насильства і голоду. Присутні заявили, що убогість є порушенням прав людини, і підтвердили необхідність спільними зусиллями добиватися дотримання цих прав..

З тих пір люди самих різних станів, переконань і соціального походження щорічно 17 жовтня прагнуть підтвердити незмінність своєї позиції і продемонструвати солідарність з незаможними. 

Хочеться наголосити, що бідність не можна подолати порожніми обіцянками, тільки спільними зусиллями ми зможемо досягти бажаного – безбідного життя кожної української родини. Намагайтеся бути сильними, не опускайте руки. Адже на світі ще є добрі люди, для яких чужі проблеми так само важливі, як і свої.

Олександр АНІСІМОВ, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

П.І.БорідченкоЦими днями трудовий колектив ТОВ «Агрофірма «Фортуна» вітав свого колегу П.І.Борідченка з 60-річним ювілеєм. А наче ще вчора, здавалося б (так швидко промайнув час!), після закінчення зооветеринарного технікуму в 1975 році  Павло Іванович разом з дружиною Катериною Макарівною прибули до тодішнього колгоспу імені Леніна. Обоє працювали у тваринницькій галузі ветеринарами. Вже пізніше Павло Іванович здобув вищу профільну освіту і очолив ветеринарну службу. Майже за 40-річний стаж роботи в одному господарстві ювіляр за свою професійність, здобув визнання та повагу колективу, а за сумлінну і добросовісну працю має трудові нагороди. Його фото неодноразово розміщувалося на районній Дошці пошани та на Дошці пошани «Агрофірма «Фортуна», а за активну громадську позицію Павло Іванович обирався депутатом районної ради. Генеральний директор ТОВ «Агрофірма «Фортуна» Л.І.Назарук щиро і тепло привітав колегу і пригадав, як у свій час Павла Івановича «сватали» на посаду голови профкому сільгосппідприємства, а він відповів: «То не моя справа, - і додав, - а хто ж буде дбати про тварин та лікувати їх?». А тепер Павло Іванович має  багато додаткових обов’язків у сільгосппідприємстві, з якими успішно справляється. Тож Леонід Іванович зазначив, що ця людина по-справжньому любить свою справу, адже знає його ще з молодих років, тому що подружжя Назаруків та Борідченків разом розпочали трудову діяльність в тодішньому колгоспі. 

З дружиною Катериною Макарівною ювіляр збудував будинок, мають гарний фруктовий сад, разом виростили та виховали сина і доньку, допомогли здобути омріяні професії, а нині разом ростять онучат.

Сергій АНДРУСЕНКО.

найзворушливі вітання - від першокласників.Хто такий учитель? Людина, яка дає конкретні знання чи людина, яка взяла на себе величезне завдання — виховувати людей?

Учитель має бути розумною, гуманною особистістю. Досвід свідчить, що він повинен володіти психологією, знанням свого предмета, щоб викликати в учнів бажання вчитися. 

«Праця учителя проходить у світі дитинства - ось про що не можна забувати ні на хвилину. А це особливий світ, який ні з чим не порівняєш. Потрібно знати його, вчитися в нього, щоб в кожному учителеві сяяла і ніколи не гаснула маленька іскорка дитини», - писав В.О. Сухомлинський. Саме даної поради великого педагога-гуманіста дотримуються учителі, які працюють в Петрівській ЗШ І ступеня.

зона АТОЯ люблю мою Батьківщину

Через 23 роки незалежності стало очевидним, що не всі розуміють, що таке Батьківщина: для одних її не існує взагалі, інші вважають, що Батьківщина там, де їм добре, деякі кажуть: «А що дала мені Україна, за що я повинен її любити?».

Моя Батьківщина – це місце, де я народився і виріс, де живуть моя сім’я і друзі. Моя Батьківщина – могили моїх предків і моїх бойових побратимів. Це - мої командири і товариші по військовій службі. Це наш народ – добрий, працьовитий і терплячий, скільки його не б’ють, не обманюють, не принижують, а він однак знаходить в собі силу підійнятися з колін з гордо піднятою головою.

Моя Батьківщина мені нічого не винна, це я їй винен, це я зобов’язаний зробити її щасливою і вільною, безпечною і комфортною!

Я захищатиму мою країну і боротимуся з її ворогами зовнішніми і внут-рішніми.

Починати треба з себе

До цього часу народні обранці, за рідкісним винятком, м’яко кажучи, забували про свої передвиборчі обіцянки і програми, за якими їх обирали, а якщо казати прямо і чесно, то просто обдурювали своїх виборців, як шахраї, користуючись їхньою довірою. Тому перше що зроблю - це ініціюю прийняття простого і ефективного механізму відкликання депутата у разі обману ним виборців, невиконання передвиборчих обіцянок або ігнорування волі своїх виборців. По-друге, це скасування депутатської недоторканості – рівна відповідальність для всіх!

Петрівська районна державна адміністрація повідомляє про оприлюднення проекту регуляторного акта «Про внесення змін до методики розрахунку орендної плати за майно спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району» з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань.

Проект регуляторного акта та відповідний аналіз регуляторного впливу розміщені на офіційному веб-сайті районної державної адміністрації в розділі «Регуляторна політика», а також будуть розміщені в найближчому номері районної газети «Трудова слава».

Зауваження і пропозиції приймаються в письмовому та електронному вигляді протягом одного місяця з дня оприлюднення проекту регуляторного акта та відповідного аналізу регуляторного впливу.

Розробник проекту регуляторного акта – відділ економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури Петрівської районної державної адміністрації.

Поштова та електронна адреси розробника проекту регуляторного акта – каб. № 104, вул. Жовтнева, 20, смт Петрове, Кіровоградська обл., 28300, e-mail: ekonomika-rda@yandex.ua, inbox1@petrovo.kr-admin.gov.ua, тел. 9-62-62.

Геннадій Горбанець, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури районної державної адміністрації

На початку жовтня в Кіровограді відбулося відкриття агропромислової виставки «AgroExpo - 2014», організованої Міністерством аграрної політики і продовольства, Кіровоградською ОДА, Асоціацією виробників сільськогосподарської техніки «Украгромаш», Торгово-промисловою палатою України, Федерацією роботодавців України та Асоціацією аграрних інженерів України. Цей захід поєднався з «Покровським ярмарком», в якому взяли участь делегації з усіх районів та міст області. Делегацію Петрівщини очолював голова райдержадміністрації О.Анісімов.

На ярмарку можна було придбати різноманітну продукцію: від продуктів харчування - до сувенірів, виробів народних умільців, які тут же демонстрували свою майстерність. А ще ярмарок буяв музикою, піснями і танцями: як біля місць розташування районних делегацій, так і на ярмарковій сцені. Концертний колектив Петрівського районного Будинку культури, до речі, виступив успішно і був нагороджений дипломом оргкомітету заходу.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

Уряд спростив процедуру призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають со-ціальні послуги, затвердивши зміни до відповідного Порядку (затверджено постановою КМУ N558 від 29.04.2014 р.). Нагадаємо, що право на отримання такого відшкодування мають непрацюючі фізичні особи, які постійно надають соціальні послуги громадянам похилого віку, інвалідам, дітям-інвалідам, хворим, не здатним до самообслуговування, котрі потребують постійної сторонньої допомоги (крім осіб, що обслуговуються соціальними службами). Розмір компенсації варіюється від 7 до 15% прожиткового мінімуму (для працездатних/непрацездатних осіб) в залежності від групи інвалідності особи, якій надаються соціальні послуги.

Відтепер компенсація може призначатися та виплачуватися також і за місцем перебування особи, якій надаються соціальні послуги (раніше – лише за місцем проживання). Ці нововведення стануть у пригоді мешканцям АР Крим та Сходу України, які були змушені покинути свої домівки.

В опозиції проаналізували порушення, котрі використовує влада в ході виборчої кампанії  2014 року. І були налякані її масштабами

Нинішні вибори вже обійшлися державній скарбниці в мільярд гривень. Виділення такої суми з куцого кризового бюджету прем’єр Яценюк пояснив високою місією – «перезавантажити владу».

Але поки що складається враження, що влада збирається за бюджетні гроші легалізувати та «перезавантажити» себе самих в свої ж крісла.

тепер ні дощ, ні сніг нам не страшніДнями в Петрівській ЗШ І ступеня був організований суботник, в якому взяли  участь працівники школи та батьки учнів.

Метою даного зібрання було облаштування пішохідної доріжки від зупинки шкільного автобуса до воріт школи, адже існуюча стежка в період осінньої негоди часто перетворювалася в непролазне багно. Отож ми щиро дякуємо приватним підприємцям Г.І. Огиру за підвіз щебеню та відсіву, а Ю.І. Больботу за підвіз піску та надання бетонозмішувача. Також вдячні оператору бетонозмішувальної машини Б.С. Ставілі за оперативність виконання даної роботи. Батькам учнів С.І.Полтавцю, Р.П.Гонець, В.М.Бакуну, О.Й. Ясковцю, Є.М. Щуру, Г.А. Кудрявцеву, В.А. Канатенку, І.М. Годуну, С.Ю. Єрушеву, О.А. Ключко, І.Г. Новику за активну участь в суботнику.

Ю.В.Стець, голова піклувальної ради Петрівської ЗШ І ст.

На знімку: тепер ні дощ, ні сніг нам не страшні.

«Ключ від бібліотеки»Скільки в небі зірок,
Скільки в лісі квіток,
Скільки крапель в Дніпрі –
Скільки книг на землі.

Цікаво і змістовно пройшов тиждень шкільної бібліотеки в Петрівській ЗШ І ступеня під девізом «Книги читати - багато знати» , який розпочався святковою лінійкою.

Упродовж тижня учні дізналися про започаткування Всеукраїнського Дня бібліотеки.

Цікавою виявилася екскурсія до шкільної бібліотеки для учнів 1-х класів. В ході екскурсії для школярів було проведено бесіди на тему: «Що таке бібліотека?», «Привила користування бібліотекою». У 4-х класах пройшли бібліотечні уроки «Бібліотека – джерело інформації», «Енциклопедії, словники – наші помічники».

У рамках відзначення Дня міста Кіровограда відбувся ІІІ-й Центральноукраїнський музейно-туристичний фестиваль. У програмі заходу відбулися презентації робіт кожного міста та району області у напрямку розвитку туристичної галузі, організації роботи «зелених» садиб, музейних закладів та підтримки майстрів декоративно – ужиткового мистецтва.

Під час роботи фестивалю відвідувачі мали змогу ознайомитися із туристичними цікавинками свого краю та отримати продукцію із зазначенням контактної інформації про відпочинок.

Історичні та географічні умови зумовили появу такого фестивалю, адже складовими частинами його є вивчення і популяризація історичного минулого, відродження культурно-мистецьких традицій та підтримання дружніх зв’язків з іноземними державами.

Ця жахлива звістка миттєво облетіла не лише наш район, але й усю державу: минулої п’ятниці, 10 жовтня, на 45-му році, у розквіті сил і енергії від рук зловмисників трагічно обірвалося життя голови селянського фермерського господарства «Сім вітрів», депутата Петрівської районної ради Івана Дмитровича Великого.

І.Великий народився 19 листопада 1969 року в селі Йосипівці. Після закінчення місцевої школи, а потім Ерастівського сільськогосподарського технікуму, вирішив присвятити життя хліборобській справі, однак, не отримавши належного застосування своїм знанням і умінням в колективному підприємстві, одним з перших у районі створив власне сільськогосподарське фермерське господарство «Сім вітрів». З роками, за рахунок приєднання паїв (а пайовиками господарства ставали не лише жителі місцевої територіальної громади, але й селяни з ближніх сіл сусідньої Дніпропетровщини), «Сім вітрів» стало одним з найпотужніших і економічно найблагополучних господарств, яке особливого розвитку почало набувати після здобуття І.Великим у 2000-му році вищої освіти на агрономічному факультеті Дніпропетровського аграрного університету.

Іван Дмитрович щиро і віддано захоплювався спортом: був одним із засновників жовтоводського спортивного клубу «Бусідо», навчав східним єдиноборствам юних спортсменів, сам неодноразово брав участь у змаганнях: раніше в якості учасника, згодом – як тренер і як суддя міжнародної категорії.

На хвилі 105,5 FM - слухайте новини району, області та всієї України.

Тимчасова сітка мовлення редакції районного радіо:
Середа - з 14 до 15 години;
П’ятниця - з 14 до 15 години.

Привітати дорогу вам людину з днем народження, ювілеєм, одруженням пропонує програма «Пісня в дарунок» (замовлення приймаються за 2 дні до ефіру).

Вартість послуги:
Юридичні особи – 75 гривень;
Фізичні особи – 55 гривень.

Оголошення та інформаційні повідомлення на радіо - оперативно, ефективно, недорого!

Рекламу на хвилі 105,5 почують не тільки в нашому районі, а й  в сусідніх.

АКЦІЯ НА РЕКЛАМУ!

З 10 жовтня по 10 листопада «Смішні ціни».

Вартість 1 рекламного ролика (40 сек.) – 5-10 гривень (окрім політичної агітації та реклами).

Наша адреса: вул. Літвінова,19.

Тел.: 9-70-60

E-mail: Petrove105.5@yandex.ru

ЗАПРОШУЄМО ДО ПЛІДНОЇ СПІВПРАЦІ!

 

З 01 жовтня по 31 жовтня 2014 року на території Кіровоградської області  проводиться Місячник добровільної здачі зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв. 

Працівники міліції радять жителям району скористатися нагодою та здати незареєстровану зброю органам влади, з метою уникнення відповідальності за її незаконне зберігання. 

Зокрема, за носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передачу чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років. А носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу караються штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або арештом на строк від трьох до шести місяців, або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років. Звертатися за тел.. 096-82-93-345 (інспектор дозвільної системи Роман Копійка).

Анна Пащенко, інспектор по роботі з населенням та ГФ.