Ця жахлива звістка миттєво облетіла не лише наш район, але й усю державу: минулої п’ятниці, 10 жовтня, на 45-му році, у розквіті сил і енергії від рук зловмисників трагічно обірвалося життя голови селянського фермерського господарства «Сім вітрів», депутата Петрівської районної ради Івана Дмитровича Великого.

І.Великий народився 19 листопада 1969 року в селі Йосипівці. Після закінчення місцевої школи, а потім Ерастівського сільськогосподарського технікуму, вирішив присвятити життя хліборобській справі, однак, не отримавши належного застосування своїм знанням і умінням в колективному підприємстві, одним з перших у районі створив власне сільськогосподарське фермерське господарство «Сім вітрів». З роками, за рахунок приєднання паїв (а пайовиками господарства ставали не лише жителі місцевої територіальної громади, але й селяни з ближніх сіл сусідньої Дніпропетровщини), «Сім вітрів» стало одним з найпотужніших і економічно найблагополучних господарств, яке особливого розвитку почало набувати після здобуття І.Великим у 2000-му році вищої освіти на агрономічному факультеті Дніпропетровського аграрного університету.

Іван Дмитрович щиро і віддано захоплювався спортом: був одним із засновників жовтоводського спортивного клубу «Бусідо», навчав східним єдиноборствам юних спортсменів, сам неодноразово брав участь у змаганнях: раніше в якості учасника, згодом – як тренер і як суддя міжнародної категорії.

Двічі поспіль обирався депутатом Петрівської районної ради як висуванець від Соціалістичної партії України по одномандатному виборчому округу в п’ятому скликанні та в нинішньому шостому. Щоправда, розійшовшись ідеологічно в баченні стратегічної перспективи Соцпартії з її керівництвом, віднедавна став членом іншої політичної сили, очоливши Петрівську районну організацію по-літичної партії «УДАР» Віталія Кличка. Входив до складу постійної комісії районної ради з питань економіки бюджету, фінансів та підприємницької діяльності. 

В останні місяці про Івана Дмитровича Великого дізналися ще й як про ініціативного волонтера, що активно займався наданням допомоги нашим воїнам в зоні АТО. Сам особисто десятки разів супроводжував машини із зібраним для бійців вантажем на передову, а часом навіть бував там зі спеціальною місією: вивезти поранених чи виміняних полонених з самого пекла. Тож особливо гірко усвідомлювати, що залишившись неушкодженим там, де смерть чатує на кожному кроці, він не зміг уникнути її в рідному, здавалося б, спокійному і добре знайомому місті.

Світла пам’ять про Івана Дмитровича Великого назавжди збережеться в серцях його друзів, товаришів, колег.

Петрівська районна рада, районна державна адміністрація, колеги-депутати районної ради 6-го скликання.