У рамках відзначення Дня міста Кіровограда відбувся ІІІ-й Центральноукраїнський музейно-туристичний фестиваль. У програмі заходу відбулися презентації робіт кожного міста та району області у напрямку розвитку туристичної галузі, організації роботи «зелених» садиб, музейних закладів та підтримки майстрів декоративно – ужиткового мистецтва.

Під час роботи фестивалю відвідувачі мали змогу ознайомитися із туристичними цікавинками свого краю та отримати продукцію із зазначенням контактної інформації про відпочинок.

Історичні та географічні умови зумовили появу такого фестивалю, адже складовими частинами його є вивчення і популяризація історичного минулого, відродження культурно-мистецьких традицій та підтримання дружніх зв’язків з іноземними державами.

Творча група нашого району, під керівництвом начальника відділу культури та туризму Петрівської райдержадміністрації Наталії Подкопаєвої, креативно та професійно підійшла до участі у зазначеному фестивалі і, як результат, здобула найціннішу нагороду – щиру любов відвідувачів фестивалю та найбільший гурт людей біля палатки-експозиції нашого району.

У програмі фестивалю проходили конкурси: міні-виставок «Музейні перлини Кіровоградщини»; відеопризентація «Мандрівка рідним краєм»; музейних видань туристично-краєзнавчого спрямування «На згадку і з любов’ю»; сувенірної продукції «Від щирого серця».

Майстер-класи від майстрів декоративно-ужиткового мистецтва забезпечили Наталія Кашевєрова – соломоплетіння, Юрій Скобєлєв – різьба по дереву, Ірина Зелінска – тістопластика та природні матеріали. Також надали для презентації свої сувенірні експонати з різьби по дереву Віктор Сторожук та Василь Кравцов, Таміла Рябець – лялька-мотанка, Сидоренко Марія Анатоліївна – вишивка, Юрій Сонник - воскові картини, Ганна Проценко – килим ручної роботи «Несе Галя воду» та Володимир Псаревський - випалювання по дереву. 

В конкурсі відеопрезентацій Петрівський район демонстрував фільм «Там, де Інгулець-ріка простелилася», і саме цей конкурс став переможним. Делегацію відділу культури і туризму Петрівської райдержадміністрації нагороджено Дипломом переможця за зайняте І місце презентацій туристичних маршрутів « Мандрівка рідним краєм» та дипломом за активну участь у ІІІ Центральноукраїнському музейно-туристичному фестивалі.

Захід такого масштабу проводиться на Кіровоградщині вже втретє і сподіваємося, що і надалі постійно проходитиме, адже наш край заслуговує, щоб глибше відкрити його перед світом: унікальні природні багатства, самобутність історії, культури, народних звичаїв і традицій, безцінними рекреаційними ресурсами та привітними і щирими людьми, має всі умови для розвитку туристичної індустрії.

Світлана Сапок, директор Петрівського районного музею історії