«Ключ від бібліотеки»Скільки в небі зірок,
Скільки в лісі квіток,
Скільки крапель в Дніпрі –
Скільки книг на землі.

Цікаво і змістовно пройшов тиждень шкільної бібліотеки в Петрівській ЗШ І ступеня під девізом «Книги читати - багато знати» , який розпочався святковою лінійкою.

Упродовж тижня учні дізналися про започаткування Всеукраїнського Дня бібліотеки.

Цікавою виявилася екскурсія до шкільної бібліотеки для учнів 1-х класів. В ході екскурсії для школярів було проведено бесіди на тему: «Що таке бібліотека?», «Привила користування бібліотекою». У 4-х класах пройшли бібліотечні уроки «Бібліотека – джерело інформації», «Енциклопедії, словники – наші помічники».

З метою виховання бережливого ставлення до навчальної книги в школі створені пости бережливих. Систематично здійснюються покласні рейди-перевірки підручників.

Найкраще зберігаються підручники учнів 1-А, 1-Б, 1-В, 2-А, 2-Б, 2-В, 3-А, 3-Б класів. 

У бібліотеці діє «Книжкова лікарня». Школярі із задоволенням ремонтують книги, продовжуючи їм життя.

Для учнів 1-3 класів змістовно проведено виховний захід «Ключ від бібліотеки». Мешканці країни Книгарії пригадали читачам правила поводження з книгою.

Школярикам сподобалися конкурси та вікторини на тему: «До нас у гості завітала казка», «Хто багато читає – той багато знає», Для учнів 3-х класів був ще й організований конкурс малюнків на тему: «Мій улюблений казковий герой».

Спілкування з книгою допомагає нашим учням оволодіти знаннями, сприяє вихованню у них поваги до рідної мови, шанобливого ставлення до державних цінностей, національно-культурних надбань нашого народу, формуванню духовності та активної життєвої позиції, готовності жити у демократичному суспільстві.

Тамара Коробка, бібліотекар Петрівської ЗШ І ступеня