Анатолій КузьменкоЯк кожен із вас, я твердо вірю в краще майбутнє. Вірю в те, що для утвердження справедливості потрібно на законодавчому рівні встановити порядок, який би стимулював, а не стримував позитивні зміни.

Я готовий узяти на себе відповідальність за долю України, тому звертаюся до вас за підтримкою на виборах до Верховної Ради. 

Жити по-новому!

Народ потребує якісно нової влади, спроможної забезпечити розбудову країни та модернізацію держави.

Я свідомо прийняв рішення балотуватися у народні депутати України за підтримки потужної політичної сили «Блок Петра Порошенка», бо в особі Президента бачу лідера, здатного консолідувати навколо себе фахівців і патріотів. Сьогодні, як ніколи, Президент потребує злагодженості у роботі з Верховною Радою, в яку прийдуть люди, яким ви довіряєте, які мають чітке бачення шляхів зміцнення Української Національної Держави, забезпечення добробуту громадян та вирішення конкретних проблем своїх виборців.

«Жити по-новому» – це гордитися тим, що ми – українці

 

Жити вільно!

Настав час змін. Вірю, що завдяки вашій мудрості у державі буде сформовано Верховну Раду, що проводитиме активну, миротворчу зовнішню і внутрішню політику в інтересах збереження цілісності та розбудови України як держави провідних європейських цінностей та стандартів, держави вільної і незалежної економічно, енергетично і духовно.

Анатолій ДорофеєвЧим  довше крокуєш дорогою життя, тим більше стикаєшся з тим, що світ не такий добрий, як ми уявляли його собі у дитинстві. Дуже часто люди бажають «нагрітися» на твоїй довірливості. Змальовують гарні перспективи заробітків чи гідного існування, а насправді, тільки і думають, як виманити твої гроші, слово, довіру. Чи раз продавці у магазині обраховували нас, замовник робіт не виплачував платню, а народний обранець, навіть, і не думав виконувати свої обіцянки? Гадаю, що я не єдиний, кого ввели в оману. Світ не досконалий.

Але не все так погано. Гадаю, що світ навколо нас не перетворився на хаос тільки завдяки людям, які тримають своє слово і вірні простим людським цінностям. Людям, які згуртовують навколо себе громаду і ведуть її до успіху. Людям, які у скрутну годину не відступаються, а справу доводять до логічного завершення.

Анатолій Дорофеєв, директор ТОВ «Агродар ЛТД» - вдалий господарник, батько п’ятьох дітей, меценат. Пройшовши шлях від гірника до директора підприємства, жодного разу не зрадив своєму слову. 

Наразі мені стало цікаво, чому люди співпрацюють з ТОВ «Агродар ЛТД» і, безпосередньо, з Анатолієм Дорофеєвим.

Владислав Олексієв, керуючий комбайнового парку: «Я працюю на підприємстві вже три роки, і бачу, як людина системно підходить до роботи. Жодного разу на «Агродар ЛТД» не затримали зарплату. Робітники зареєстровані, і офіційно сплачуються всі видатки до бюджету».

Флаги України та НАТОРосійська агресія проти України ще раз засвідчила, що в сучасному світі жодна країна не здатна самотужки забезпечити власну безпеку. Як би не мілітаризувалася українська економіка, наш оборонний потенціал не буде достатнім проти російської воєнної машини. Всі наші сусіди по Східній Європі за останні п’ятнадцять років приєдналися до системи колективної безпеки НАТО і лише Україна, залишаючись під тиском Росії, не може забезпечити свою безпеку.

Влада завжди пояснювала свою нерішучість «небажанням суспільства», хоча його необізнаність була владі вигідною.

З розв’язанням путінської агресії проти України кардинальним чином змінилися настрої в суспільстві щодо перспективи членства в НАТО. Нині від 50 до 70% українців виступають за це.

аби люстраційний закон було ухвалено, Олександру Турчинову довелося ставити його на голосування сім разівЧиновники, що працювали за режиму Януковича, та керівники міліції, які залишалися на службі під час протистоянь на Майдані з кінця 2013 року по 22 лютого 2014-го, в найближчі 10 років не зможуть обіймати посади в держорганах. Верховна Рада 16 вересня нарешті ухвалилаЗакон «Про очищення влади». Його вже підписав спікер ВР Олександр Турчинов та завізував прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

Про те, що система влади в Україні потребує цілковитого очищення, говорили чи не на кожних виборах. Проте кожна нова влада робила тільки перестановки у владних кабінетах, і вся система продовжувала працювати за старою схемою. 

Багато що в цій системі не мінялося ще з часів СРСР. Саме тому працювати в органах державної влади в найближче десятиліття не зможуть і ті, хто ще при Союзі обіймав керівні посади в КПРС, комсомолі або КДБ.

Районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають вас з нагоди професійного свята – Дня працівника освіти.

Педагог – професія благородна і дуже відповідальна, адже учитель своїм серцем, розумом формує завтрашній день – людину, суспільство, зрештою – цивілізацію.

Низький уклін вам за натхненну і самовіддану працю. Нехай ваше життя стелиться барвистим рушником здоров’я, оптимізму та успіхів, достатку і щастя, бо не руками, а серцями своїми сієте щодня цілющі зерна любові, бо не водою, а невичерпною жагою життя скроплюєте тендітні паростки майбутнього!

Олександр АНІСІМОВ, голова районної державної адміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Щиро вітаю Вас з Днем працівників освіти!

Низький уклін Вам, дорогі педагоги, за професіоналізм, витримку, терпіння, за любов до обраної справи і багатство душі. Ваша благородна професія займає одне з найчільніших місць у нашому житті, на Вас покладене надзвичайно відповідальне й почесне завдання – формування нової генерації громадян. Ви здійснюєте зв’язок часів і поколінь, виховуєте патріотів рідної землі, творите завтрашній день України. 

Бажаю Вам миру і злагоди, міцного здоров’я і достатку, творчих успіхів і невичерпної енергії. Нехай ніколи не згасає світло Вашої душі, а найвищою нагородою для Вас будуть людська шана та подяка. 

З повагою Анатолій КУЗЬМЕНКО, кандидат у народні депутати

Сердечно вітаємо вас з професійним святом – Днем працівників освіти!

Бути вчителем, вихователем, наставником – це душевне покликання, обране за велінням серця, наполеглива, чесна, натхненна праця, що збагачує світ мудрістю, знаннями, милосердям, людяністю.

Ми щиро вдячні вам за постійну самопожертву і щоденну самовіддачу, благородну любов і турботу, віддане служіння улюбленій справі, терпіння, розсудливість, наполегливість і високий професіоналізм. Зичимо міцного здоров’я на довгі літа, щастя, невичерпної снаги, добробуту, відчуття втіхи і насолоди від результатів улюбленої праці.

Григорій МОСКАЛЕЦЬ, начальник відділу освіти райдержадміністрації.

Людмила ГОРБАНЕЦЬ, голова районної профспілки працівників освіти і науки.

Ніна ВанінаЛюдська пам’ять має властивість фільтрувати інформацію, відсуваючи у далекі закутки свідомості неприємні події та ситуації і, навпаки, - зберігаючи те, що, як кажуть, гріє душу, допомагає зберігати оптимізм, віру у краще. Серед того, що ми впродовж усього життя згадуємо із задоволенням, приємні і радісні події, перемоги на життєвому шляху, добрі друзі, улюблені вчителі. 

Саме такою людиною – вчителькою, яку люблять і поважають вже багато поколінь нинішніх і колишніх її учнів, є Ніна Іванівна Ваніна. У неї також свого часу була улюблена вчителька – Катерина Гаврилівна Степова, яка надзвичайно цікаво викладала географію. Батьки Ніни Іванівни теж були педагогами, тож ця професія стала для неї спадковою, а фах обрала завдяки улюбленій вчительці.

Закінчивши школу з золотою медаллю, здала на «п’ятірку» екзамен з профілюючого предмета і, підтвердивши таким чином, що медаль не «липова», а цілком заслужена, стала студенткою Мелітопольського педагогічного інституту.

.Москалець вручає нагороду Н. Корж З нагоди Дня працівників освіти в залі засідань районної ради відбувся святковий захід, на який були запрошені представники навчальних закладів району.

Присутніх привітали зі святом керівники району Олександр Анісімов та Світлана Тилик.

- Ви святі люди, – зазначив Олександр Іванович. - Серед ваших учнів відомі люди, захисники Вітчизни. Це ви дали їм путівку в життя, дали знання, навчили патріотизму. Тож хочу вам низько вклонитися і побажати миру, щастя і благополуччя.

Світлана Олександрівна також побажала мирного неба, щастя і достатку:

- Всі ми родом з дитинства, пам’ятаємо своїх вчителів. Ваша праця втілюється у конкретні справи, тож заслуговує на людську вдячність. Нехай всі наші хлопці повернуться додому живими і неушкодженими, і запанує, нарешті, спокій в нашій єдиній країні, – промовила вона.

Наталія КоролевськаОдин з лідерів «Опозиційного блоку» Наталія Королевська закликала уряд негайно погасити заборгованість з виплати заробітних плат. 

Ситуація на ринку праці в нашій країні стрімко погіршується. Все більше ознак того, що в Україні знову наступив 2009 рік, коли в розпал світової фінансової кризи реальний ВВП України впав на 15%. 

Згідно з офіційними даними Держкомстату, тільки в серпні заборгованість зросла на 31,3%, а з початку року - на 89,2%. 

Влада пояснює зростання заборгованості «проблемами з війною». 

До вересня заборгованість з виплати зарплат в країні виросла на 54%. Сьогодні українцям уже «заборгували» 1,5 млрд гривень. При цьому, в Донецькій області заборгованість зросла на 100,5%, в Луганській - на 287,5%. 

Але звідки взялася заборгованість у Чернівецькій (зростання на 46%), Запорізькій (на 20,7%) та Волинській (на 17,6%) областях? Війни там немає, вся відповідальність за накопичення боргів повністю лежить на уряді. 

У катастрофічному становищі опинилися, перш за все, бюджетники. Та й приватний сектор, який не залежить від бюджету безпосередньо, несе втрати. 

Багатьох, фактично, змушують трудитися даром, відправляють в примусові відпустки, а потім викликають на безкоштовну роботу. Але ж у цих людей теж є сім’ї, їх треба годувати! 

учасники заходуСаме під таким гаслом відбулося засідання круглого столу з нагоди Міжнародного дня усиновлення. Участь у цій зустрічі взяли: кандидат у депутати Верховної Ради України Анатолій Дорофєєв, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Ірина Лугова, завідувач сектору опіки, піклування та усиновлення райдержадміністрації Оксана Науменко, директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Стулій, благочинний району, настоятель Свято-Покровської церкви, ієрей Дмитро Городецький, психолог відділу освіти райдержадміністрації Сніжана Агафонова, прийомні сім’ї Копиріних, Новаків, Ужви, Швець та родини опікунів Олени Салій та Лариси Захарової.

На початку зустрічі з привітальним словом до її учасників звернулася Ірина Лугова, яка зазначила, що свято Міжнародного дня усиновлення порівняно молоде. В Україні воно відзначається з 2009 року.

С. Я. КирнацЦими днями рідні, друзі та ветерани-афганці вшановують пам’ять С. Я. Кирнаца, якого ось уже два роки немає серед нас. Сергій Якович тривалий час очолював районну організацію УСВА, працював на підприємствах Криворізького гірничо-збагачувального комбінату, обирався депутатом Петрівської районної ради, був у активі громадських справ, очолював громадську раду при районній державної адміністрації. А ще надавав багато значення військово-патріотичному вихованню молоді та входив до складу правління обласної організації УСВА, де теж плідно працював. Всі, хто знав Сергія Яковича, пам’ятають його як людину толерантну, доброї і щирої душі. 

У батьківській хаті, де часто бував Сергій, рідні свято бережуть пам’ять про нього, а він мовби спостерігає за старенькими батьками з великого портрета на стіні. Вони дуже любили свого сина, а він любив їх. Тато пригадує, що Сергій був дуже скромним і ніколи не суперечив батькам, хоч інколи їх погляди на життя розбігалися. «Наша родина приїхала до Петрового з міста Комсомольськ-на-Дніпрі в 70-х роках. Тут і зростав Сергійко, дуже любив автосправу, ще в три роки разом зі мною сідав за кермо автомобіля, а в 12 вже самостійно міг управляти ним. Тож і не дивно, що згодом став водієм-професіоналом і навіть старші товариші та колеги зверталися до нього за порадою, але це вже було після служби у Збройних Силах СРСР», - згадує батько.

рахунок в матчі відкриває Олександр СафоновУпевненою перемогою наших футболістів з рахунком 3:0 завершився перший чвертьфінальний матч Кубку України серед аматорів між командами ФК «Агрофірма «П’ятихатська» та «Зорею» (Білозір’я Черкаської області). Власне, ще не встиг диктор по стадіону закінчити знайомити глядачів зі складами команд, як рахунок в грі вже було відкрито: навісний фланговий простріл в чудовому стрибку головою замкнув Олександр Сафонов. Голкіпер гостей хоч і зреагував на цей удар, але м’яч виявився з розряду тих, що «не беруться». Здавалося, що швидкий успіх деморалізує гостей і перемога вже, як мовиться, буде «в кишені». Проте «Зоря» довела, що не випадково вважається одним із лідерів аматорського футболу України, адже, не знітившись від стартової невдачі, також перейшла до гострих атакувальних дій, і вже за п’ять хвилин свою майстерність мусив демонструвати наш воротар Денис Бобров, парируючи в падінні гострий удар в нижній кут воріт.

4 жовтня виповнюється 2 роки від дня гіркої втрати дорогого сина, батька, брата – СЕРГІЯ ЯКОВИЧА КИРНАЦА. Вічної пам’яті, Царства небесного та вічного спокою тобі, наш любий. Просимо усіх, хто любив, знав і пам’ятає нашого Сергія, - пом’янути його добрим словом.

Батько, мама, діти, сестра.

Колектив дачників садового товариства ділянки №2 та жителі вул. Жовтневої, Будьонного, Ворошилова щиро дякують голові районної ради Світлані Олександрівні Тилик, начальнику Петрівського кар’єру, депутату районної ради Олександру Вікторовичу Тилику та депутату районної ради Василю Георгійовичу Береславському за розуміння, підтримку та допомогу в облаштуванні дороги від вулиці Жовтневої до кладовища. Чуйне серце і безкорислива допомога цих людей вкотре доводять, що у нашому селищі є справжні господарі, небайдужі до проблем громади.