Анатолій ДорофеєвЧим  довше крокуєш дорогою життя, тим більше стикаєшся з тим, що світ не такий добрий, як ми уявляли його собі у дитинстві. Дуже часто люди бажають «нагрітися» на твоїй довірливості. Змальовують гарні перспективи заробітків чи гідного існування, а насправді, тільки і думають, як виманити твої гроші, слово, довіру. Чи раз продавці у магазині обраховували нас, замовник робіт не виплачував платню, а народний обранець, навіть, і не думав виконувати свої обіцянки? Гадаю, що я не єдиний, кого ввели в оману. Світ не досконалий.

Але не все так погано. Гадаю, що світ навколо нас не перетворився на хаос тільки завдяки людям, які тримають своє слово і вірні простим людським цінностям. Людям, які згуртовують навколо себе громаду і ведуть її до успіху. Людям, які у скрутну годину не відступаються, а справу доводять до логічного завершення.

Анатолій Дорофеєв, директор ТОВ «Агродар ЛТД» - вдалий господарник, батько п’ятьох дітей, меценат. Пройшовши шлях від гірника до директора підприємства, жодного разу не зрадив своєму слову. 

Наразі мені стало цікаво, чому люди співпрацюють з ТОВ «Агродар ЛТД» і, безпосередньо, з Анатолієм Дорофеєвим.

Владислав Олексієв, керуючий комбайнового парку: «Я працюю на підприємстві вже три роки, і бачу, як людина системно підходить до роботи. Жодного разу на «Агродар ЛТД» не затримали зарплату. Робітники зареєстровані, і офіційно сплачуються всі видатки до бюджету».

Валентина Василівна Сидоренко: «Я довірила свій земельний пай цьому підприємству, тому що вони пропонують вигідні умови і жодного разу не затримали виплат. Плюс до всього, у нашому селі школярі харчуються за рахунок підприємства, а село отримує різносторонню допомогу. І ми не єдині. Всюди, де ТОВ «Агродар ЛТД» має орендовані землі, всюди йде допомога. Підприємець дійсно дбає про людей, які йому довірились».

Василь Михайлович Гуменюк: «Я другий рік працюю водієм у ТОВ «Агродар ЛТД», гадаю, що багатьом підприємцям треба повчитися дбайливому ставленню до техніки та будівель, як це заведено на нашому підприємстві. Всі роботи, пов’язані з обслуговуванням або оновленням парку, виконуються точно по команді та вчасно. Будівлі, що мали великий термін морального та технічного зносу, - реставровані та відновлені, що дає людям змогу якісно виконувати свою роботу. А це запорука високої платні, і, як наслідок, добробуту».

Борис Борисович Ткаченко: «Я вже десять років співпрацюю з цим підприємством, мої підлеглі обслуговують там комп’ютерну техніку. Жодного разу ТОВ «Агродар ЛТД» не порушили умов договору. А в бізнесі це головне. Якщо не маєш довіри до ділового партнера, то рано чи пізно твоє підприємство прийде у занепад. З тобою просто ніхто не буде співпрацювати».

Наталя Олексіївна Лисиця: «Я - мати двох дітей-першокласників. Вони навчаються у  школі №19. Я реально хвилювалася за них, коли діти мали йти з нового корпусу школи у старий, щоб вчитися працювати з комп’ютерною технікою. А це майже два кілометри. І як же я зраділа, коли дізналася, що Анатолій Юрійович Дорофеєв придбав оргтехніку для нашої малечі».

Олександр Миколайович Харченко, військовослужбовець у відставці: «Я - активіст громадського руху, і знаю про добродійні справи Дорофеєва. Щоправда, він сам на цьому ніколи не піариться. Тому, окрім тих, кому він допоміг, про це мало хто в місті знає. А зроблено багато. Він придбав тепловізори, бронежилети та каски, що рятують життя олександрійців, які йдуть на війну. Анатолій Дорофеєв за власний кошт скуповує і одяг для солдат, аби ті були забезпечені необхідним, і не думали, що Батьківщина лишила їх напризволяще. Анатолій Юрійович ніколи не відмовляє волонтерам у допомозі силам АТО».

Григорій Павлович Міхно, с. Андріївка: «Наше село має давні і добрі стосунки з «Агродаром», і від нашої співпраці виграли обидві сторони. Підприємство стабільно працює на нашій землі, а ми маємо доброго господарника та мецената, який, у разі потреби, допоможе сільській громаді, не чекаючи від того зиску. У розмові з Анатолієм Юрійовичем я піднімав цю тему, на що він відповів, що позиція підприємства ТОВ «Агродар ЛТД» і його особиста полягає у тому, що бізнес має нести соціальну відповідальність перед громадою та державою взагалі. І такий підхід виражається у системності, вже не один рік підприємство піклується про наших односельчан».

Таких прикладів маса. Де б не працював ТОВ «Агродар ЛТД» чи Анатолій Дорофеєв особисто, всюди чутно лише позитивні відгуки. Всі, хто з ним працювали чи працюють досі - знають: Дорофеєв завжди тримає своє слово. Можливо, і звучить це трохи пафосно, але так воно є. Можливо, завдяки цьому і тримається невеликий шматок світу, і не рухнув у прірву хаосу, можливо, що саме ця людина здатна змінити життя оточуючих на новий лад. Жоден, хто пішов за ним, як за лідером, не пожалкував. І це підтверджено тисячами людських життів, що залежать від його дій, як керівника та мецената. А в найближчому часі - і політика державного рівня. Маю надію, що таких людей, як директор ТОВ «Агродар ЛТД» Анатолій Дорофеєв, буде у нашому житті більше.

Марина РИШИНА