учасники заходуСаме під таким гаслом відбулося засідання круглого столу з нагоди Міжнародного дня усиновлення. Участь у цій зустрічі взяли: кандидат у депутати Верховної Ради України Анатолій Дорофєєв, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Ірина Лугова, завідувач сектору опіки, піклування та усиновлення райдержадміністрації Оксана Науменко, директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Стулій, благочинний району, настоятель Свято-Покровської церкви, ієрей Дмитро Городецький, психолог відділу освіти райдержадміністрації Сніжана Агафонова, прийомні сім’ї Копиріних, Новаків, Ужви, Швець та родини опікунів Олени Салій та Лариси Захарової.

На початку зустрічі з привітальним словом до її учасників звернулася Ірина Лугова, яка зазначила, що свято Міжнародного дня усиновлення порівняно молоде. В Україні воно відзначається з 2009 року.

Ієрей Дмитро Городецький нагадав, що свято усиновлення в Україні ми відзначаємо разом з великим християнським святом Віри, Надії, Любові та їх матері Софії, які є біблійним прикладом високої моральності, сімейної злагоди, любові та вірності.

Кандидат у депутати Анатолій Дорофєєв також привітав присутніх зі святом, подякував за запрошення на таку теплу сімейну зустріч і висловив повагу батькам, які наважилися виховувати прийомних дітей, адже це великий труд та відповідальність.

Засідання пройшло жваво та плідно. Сніжана Агафонова запропонувала родинам гру, в якій діти й батьки розповідали, як вони звертаються один до одного в колі сім’ї. Ця гра викликала багато емоцій, деякі присутні розчулилися до сліз.

Потім Оксана Стулій провела веселі ігри, розділивши присутніх на дві команди: діти й батьки. Вони вигадували казку з щасливим кінцем та писали побажання. В основному, серед малечі було чути побажання миру й щастя, що у наші дні є досить актуальним.

І насамкінець родини представили виконане домашнє завдання – творчу роботу на тему «Мир у родині – мир у країні». Діти підготували плакати, малюнки, вироби з підручних матеріалів, декламували патріотичні вірші.

Батькам були вручені подяки голови райдержадміністрації Олександра Анісімова, який теж планував бути на зустрічі, але з поважних причин не зміг з’явитися, тож подяки й подарунки кожній дитині від його імені вручала Ірина Лугова.

Загалом же зустріч пройшла в дуже теплому й дружелюбному настрої, адже всі відчували себе однією великою родиною.

Яна БОЙКО