рахунок в матчі відкриває Олександр СафоновУпевненою перемогою наших футболістів з рахунком 3:0 завершився перший чвертьфінальний матч Кубку України серед аматорів між командами ФК «Агрофірма «П’ятихатська» та «Зорею» (Білозір’я Черкаської області). Власне, ще не встиг диктор по стадіону закінчити знайомити глядачів зі складами команд, як рахунок в грі вже було відкрито: навісний фланговий простріл в чудовому стрибку головою замкнув Олександр Сафонов. Голкіпер гостей хоч і зреагував на цей удар, але м’яч виявився з розряду тих, що «не беруться». Здавалося, що швидкий успіх деморалізує гостей і перемога вже, як мовиться, буде «в кишені». Проте «Зоря» довела, що не випадково вважається одним із лідерів аматорського футболу України, адже, не знітившись від стартової невдачі, також перейшла до гострих атакувальних дій, і вже за п’ять хвилин свою майстерність мусив демонструвати наш воротар Денис Бобров, парируючи в падінні гострий удар в нижній кут воріт.

Надалі ж гра проходила з перемінною ініціативою: територіально більше на половині господарів перебували гості, хоча, схоже, це було зумовлено тактикою нашого тренерського штабу, адже за відсотком володіння м’ячем гравці «П’ятихатської» не поступалися черкащанам, натомість намагалися «підловити» суперника на контратаках. Десь в середині другого тайму гравці «Зорі» були близькими, щоб зрівняти рахунок: спершу потужний удар нападника гостей відбила поперечина воріт, а за кілька хвилин по тому м’яч таки опинився у сітці «П’ятихатської», однак арбітр зустрічі – харків’янин Артем Ноздрачов цілком справедливо його не зарахував, адже взяття воріт відбулося з грубим порушенням правил щодо нашого голкіпера. А хвилин за десять до закінчення гри, відбивши наступ суперника та змусивши його витратити останні сили, п’ятихатці несподівано знову підвищили темп і ще двічі до фінального свистка добилися успіху: спочатку вийшовши сам на сам з голкіпером, майстерно розпорядився м’ячем Євген Фальковський, а вже у доданий час влучним ударом з лівого флангу «замкнув» багатоходову комбінацію Євген Білоусов.

Отож перед матчем-відповіддю, який відбудеться 8 жовтня в Білозір’ї, наші футболісти мають досить солідний гандикап, що дозволяє з упевненістю очікувати півфіналу, в якому, в разі остаточного успіху, вони зустрінуться з переможцем пари «Балкани» (Зоря, Одеської області) – «Мир» (Горностаївка, Херсонської області). В першому чвертьфіналі виїзну перемогу з рахунком 2:0 здобули футболісти «Миру», але, як стверджують футбольні знавці, «Балкани» також є досить потужним колективом, здатним в гостях виступити переконливіше, ніж удома. Насамкінець повідомимо, що анонсований раніше фінал Чемпіонату України серед аматорів, у якому, нагадаємо, зустрінуться ФК «АФ «П’ятихатська» та «Рух» (Винники, Львівська область) через успішний виступ п’ятихатців у Кубку переноситься з 4-го жовтня на інший день (про це повідомимо додатково). А 4-го жовтня наша перша команда на стадіоні «Інгулець» прийматиме «Вентуру-плюс» з Новомиргорода. Там же, наступного дня – 5 жовтня «П’ятихатська-2» вкотре поміряється силами з кіровоградською «Гідросилою».

Володимир КІФЕНКО

На знімку: рахунок в матчі відкриває Олександр Сафонов.