Виборці Петрівщини вже безліч разів змушені були під час виборів віддавати свої голоси за нікому не відомих людей. Обіцяли, звичайно, всі вони багато: і газ у кожну оселю, і автомобільні траси європейського зразка, і небувалий розвиток інфраструктури району… Обіцяного, як мовиться, три роки чекають, Україна ж чекає вже 23 роки, коли матимемо дієздатний парламент, члени якого дбатимуть про розвиток держави, а не власне благополуччя.

І ось, нарешті, серед наших земляків з’явилася людина, достойна бути народним обранцем, яка має для цього всі необхідні якості – освіту, досвід, розуміння діяльності державного механізму. Це Іван Павлович Жилка.

Народився він в Петровому у простій селянській родині. В дитинстві більшість хлопчиків мріють стати льотчиками, моряками, офіцерами, космонавтами, Іван же бачив себе дипломатом. Справа в тому, що його старший брат Олександр, як спеціаліст високого класу у галузі навігації надзвукових літальних апаратів, часто бував у закордонних відрядженнях, розповідав про далекі країни. Тож мрію про закордонні подорожі Іван пов’язував з професією дипломата. Після закінчення школи мав намір вступати в Московський інститут міжнародних відносин, але йому порадили не морочити голову, бо у цьому елітному навчальному закладі квота для Кіровоградської області становить аж… одне місце, яке, як правило, вже наперед визначалося для дітей чи онуків першого секретаря обкому партії, голови облвиконкому чи іншого представника обласного керівництва (це, до слова, ілюстрація твердження комуністів про доступність освіти для будь-якого громадянина). Тому вступив до Одеського університету ім. Мечникова на юридичний факультет. 

Указ

Президента України № 735/2014

Про призначення С.Кузьменка головою Кіровоградської обласної державної адміністрації

Призначити СЕРГІЯ АНАТОЛІЙОВИЧА КУЗЬМЕНКА головою Кіровоградської обласної державної адміністрації.

Президент України Петро ПОРОШЕНКО

16 вересня 2014 року

Шановні фармацевти!

Районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають вас із професійним святом. 

В районі сформовано розгалужену аптечну мережу, яка пропонує широкий асортимент високоефективних та безпечних лікарських засобів. Наші фармацевти постійно працюють над поліпшенням якості обслуговування населення, дбають, аби аптечні заклади нашого району ставали своєрідними центрами здоров’я, де кожен відвідувач може отримати кваліфіковану консультацію та допомогу. Впевнені, що ваші професійні навички, уміння творити добро будуть запорукою нових вагомих успіхів фармацевтичної галузі району.

Щиро бажаємо вам, шановні працівники фармації, міцного здоров’я, щастя і добра. Нехай ваша праця збагачується новим досвідом, а кожен прожитий день сповнюється гордістю за обрану професію. 

Олександр АНІСІМОВ, голова районної державної адміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Шановні лісівники Петрівщини!

Районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають вас із професійним святом.

Ліс – це безцінний дар і особливе багатство нашої країни. На сьогоднішній день основним завданням працівників лісового господарства та природоохоронних установ є збереження та примноження лісових насаджень, а також їх рекреаційної привабливості для нинішніх і прийдешніх поколінь. 

У професійне свято працівників лісу ми приєднуємося до привітань на адресу всіх, хто не байдужий до проблем лісового господарства, хто своєю працею і турботою сприяє його збереженню та примноженню, хто просто любить, береже і рятує ліс. 

Щастя, злагоди, невичерпної енергії, нових успіхів у збереженні і примноженні лісових насаджень Петрівщини!

Олександр АНІСІМОВ, голова районної державної адміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Дорогі ветерани Великої Вітчизняної війни, шановні учасники партизанського руху! Прийміть сердечні вітання з нагоди Дня партизанської слави.

У цей день ми з вдячністю і любов’ю вшановуємо колишніх партизанів і підпільників, усіх, хто в роки Другої світової війни став до нерівного бою з фашистськими окупантами.

У партизанських загонах, у підпіллі ви вершили подвиг заради життя майбутніх поколінь. Честь і слава та низький уклін вам, дорогі ветерани, за вашу бойову звитягу й важку працю у повоєнні роки.

Щиро бажаємо вам міцного здоров’я, щастя, бадьорості духу, мирного неба, щастя, добра і благополуччя!

Олександр АНІСІМОВ, голова районної державної адміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Ми вже не раз повідомляли про діяльність волонтерського руху «Допоможемо воїнам Петрівщини». Власне, зі збиранням коштів, продуктів харчування і різноманітних речей для воїнів проблем немає: підприємці, громадські організації, жителі району охоче беруть участь в цій постійно триваючій акції. Вже не раз ми доставляли нашим хлопцям благодійні вантажі. Треба бачити – як вони радіють цьому. Причому, не стільки самим вантажам (хоча все, що отримують, їм дуже потрібне) як вісточкам з малої батьківщини, зустрічі з земляками. 

Та останнім часом виникли проблеми саме з доставкою вантажу. Справа в тому, що для цього не підходить будь-який автотранспорт. Для поїздки у місцевість, наближену до зони бойових дій, підходять високоманеврені автомобілі з невеликими габаритами типу міні-автобусів, які зазвичай називають «Бусами». Тому звертаюся до керівників підприємств, установ, організацій, фізичних осіб, що мають такі транспортні засоби, з проханням про допомогу. Пальним для поїздки ми можемо забезпечити. Нині доставка чергової партії гуманітарного вантажу залежить тільки від наявності автотранспорту.

З пропозиціями прошу звертатися до мене особисто за телефоном 097 620 47 93.

Алла ГОРНІСТОВА, голова районного волонтерського руху «Допоможемо воїнам Петрівщини»

У вівторок Верховна Рада України та Європейський парламент синхронно ратифікували Угоду про асоціацію. Президент Петро Порошенко та спікер ВР Олександр Турчинов назвали цей день історичним.

За проект закону про ратифікацію проголосували 355 депутатів українського парламенту.

«Євроінтеграція стала національною ідеєю України»

«З часів другої світової війни жодна нація за прагнення бути європейцями не платила такої високої ціни», - наголосив президент України Петро Порошенко у Верховній Раді перед голосуванням.

За словами українського лідера, за це рішення заплатили своїм життям «Небесна сотня» та 882 українських вояків у зоні АТО.

Отримана допомогаКоли наша країна переживає тяжкі часи, а військові потребують, як ніколи, допомоги простих людей, новостародубці не залишаються осторонь. З нашого дружнього села Новий Стародуб було мобілізовано 8 хлопців-патріотів. За кожного з них переживають і турбуються не тільки рідні, а й усе наше село.

За сприяння жителів села та підприємців для потреб української армії були зібрані кошти для придбання бронежилетів  для наших  односельчан, які в даний час беруть участь в антитерористичній операції на Сході України. На сьогоднішній день було закуплено три бронежилети: один придбав за власні кошти директор ПСП «Зарічне» Андрій Миколайович Давидовський, другий - керівник ТОВ «Агрофірма «Маяк» Володимир Петрович Кузнецов, третій придбаний за кошти жителів вул. Дімітрова с. Новий Стародуб, які разом зі своїм депутатом сільської ради Михайлом Ярославовичем Соколом зібрали 2765 гривень. Фінансову допомогу також надали: ФГ «Михайло», директор Михайло Семенович Чепуров – 1000 грн., СФГ «Фіалка», директор Юрій Миколайович Місюра – 1000 грн., жителі села Червоносілля та депутат сільської ради Катерина Григорівна Слонь – 1040 грн. Завдяки керівнику філії ТОВ «Верес» Василю Миколайовичу Осовському були придбані та передані хлопцям такі необхідні речі, як нижня білизна - 12 шт., майки – 11 шт., футболки – 22 ш. труси - 12 шт., носки - 37 пар, рукавиці - 30 пар, станки одноразові - 20 шт., блок запальничок, цигарки – 3 блоки. Активну участь у наданні допомоги  взяв підприємець Олександр Нохимович Володарський, який передав хлопцям 30 кг макаронних виробів, 30 кг крупів та 5 л соняшникової олії.

1939-1945 Ніколи зновуВідзначення Міжнародного дня пам’яті жертв фашизму започатковано у 1962 році саме у вересні (друга неділя), тому що на цей місяць припадають дві пов’язані з Другою світовою війною дати - день її початку і її повного завершення.

День пам’яті жертв фашизму - це День пам’яті десятків мільйонів людей, які загинули в Другій світовій війні: мільйонів солдатів, яких фашистські лідери зіштовхнули один з одним, але ще більше - мирних жителів, які гинули під бомбами, від хвороб та від голоду.

Втрати України від фашизму

Україна входить до числа країн, найбільш постраждалих від фашизму в роки Другої світової війни - як від воєнних дій, так і від військових злочинів. Прямі втрати населення — вбиті та померлі від поранень або голоду, зниклі безвісти — складають понад 8 мільйонів осіб.

Розпорядження

голови Петрівської районної ради Кіровоградської області

від 16 вересня 2014 року № 30-р

Про скликання сорок другої  сесії районної ради шостого скликання

Відповідно до пункту 1 частини 6, частини 7 статті 55, частини 8 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розділу ІІ, пункту 13.6 розділу ХІІІ Регламенту Петрівської районної ради шостого скликання:

1. Скликати сорок другу сесію районної ради шостого скликання 26 вересня  2014 року на 10.00 годину в сесійній залі районної ради за адресою: смт Петрове,  вул. Жовтнева, 20.

2. На обговорення винести наступні питання:

Антитерористична операція на сході нашої держави триває вже не перший місяць. Поряд із прийняттям законів для посилення обороноздатності країни до законодавства вносять точкові зміни, що безпосередньо стосуються гарантій соціального і правового захисту осіб, задіяних у зоні АТО. Зважаючи на істотне оновлення законодавства за останній час, «Голос України» вирішив поновити серію публікацій матеріалів, у яких йтиметься про права та належні державні гарантії учасників антитерористичної операції з урахуванням останніх змін, про соціальний захист вимушених переселенців, про компенсаційні та інші виплати, що їм належать, допомогу на дітей, отримання пенсій, зарплат та соцвиплат поза межами місць реєстрації цих людей тощо.

Усі задіяні матимуть статус. Проте...

На початку липня цього року Верховною Радою України внесено зміни до статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», якими значно розширюється коло осіб, які вважаються учасниками бойових дій.

Відтепер до таких осіб належать:

Ю.Тимошенко з однодумцями«Батьківщина» - єдина з українських партій дала на виборах дорогу молодим, розумним та перспективним. У неділю, 14 вересня, делегати з’їзду затвердили виборчий список партії. В першій десятці абсолютно нові для української політики обличчя.

До бою готові

ХІІІ з’їзд «Батьківщини» відбувся на подвір’ї центрального офісу партії в Києві. «Під час війни не на часі витрачати гроші, знімати залу, організовувати пишні заходи, тому ми вирішили використати те місце, яке у нас є», - пояснили в штабі «Батьківщини».

Подію висвітлювали дві сотні журналістів, на з’їзд приїхали 184 з 210 запрошених делегатів, більше 400 гостей. У тому числі представники духовенства, дипломати, громадські діячі. Дуже багато молоді, людей, яким не виповнилося ще й 35.

Валентина СибіраБагатьох людей хвилює питання статусу військовослужбовців, які беруть участь у антитерористичній операції на Сході України. В законодавство, яке регулює цей сектор правових відносин, внесено певні зміни. За роз’ясненнями з цього приводу ми звернулися до начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Валентини СИБІРИ.

- Валентино Григорівно, що говориться у законодавстві про учасників АТО?

- У відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України №413 від 20 серпня 2014 року статус учасника бойових дій надається військовослужбовцям (резервістам, військовозобов’язаним) та працівникам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення та перебували безпосередньо в районах проведення АТО.

А.Дуброва та Н.Рудяченко з дітьмиЗа такою темою в Петрівській ЗШ І ступеня з 8 по 12 вересня пройшов тиждень знань Правил дорожнього руху. Почався тиждень зі шкільної лінійки, присвяченої відкриттю тижня. Педагог-організатор оголосила заходи, конкурси на задану тематику.

Списування тексту, написання диктантів на тему: «Правила поведінки дітей на вулиці», твори, конкурс малюнків, складання кросвордів – це заходи, які були проведені упродовж тижня.

11 вересня у школі відбулася зустріч з начальником  Петрівського ДАІ - Андрієм Миколайовичем Дубровою та інспектором ДАІ – Наталією Костянтинівною Рудяченко. Наталія  Костянтинівна розповіла учням 3- 4 класів про правила поведінки дітей на вулиці і про дотримання правил пішоходами. Також учні переглянули презентацію про дотримання безпеки на дорогах. В кінці зустрічі учні  задали запитання працівникам ДАІ.

Днями у сесійній залі РДА відбулися загальні збори ветеранів Петрівського кар’єру. Перед початком роботи з нагоди шістнадцятиріччя організації віршами та піснею їх привітали вихованці дитячого садочку «Рудана».

На порядок денний було винесено ряд питань, головним з яких стало обрання нового голови та активу ветеранської організації. Усі добре знають Іларіона Івановича Глущенка, який досить довго займав цей пост. Ним було виконано дуже багато роботи, його шанують та цінують усі члени організації й поза нею. Він із величезним задоволенням продовжив би працювати, але в його віці це вже непросто. У своєму виступі Іларіон Іванович закликав усіх ветеранів та їх організації робити внески, адже саме за рахунок них організація буде впевнено стояти на ногах. Ось, наприклад, у цьому році на День металурга за рахунок таких внесків грошовою премією у розмірі 100 грн були нагороджені активісти організації. Навіть ті, які не мали змогу з’явитися на свято. Тож ті кошти, які вносяться, витрачаються на добрі справи.

Після привітань та слів подяки від голови районної ради Світлани Тилик та голови спілки ветеранів України Петрівського району Олега Гіюка, шляхом голосування головою найбільшої ветеранської організації району була обрана Людмила Яківна Северинчик.

З перемоги з рахунком 3:1 над принциповими суперниками – футболістами «Буревісника» зі Знам’янського району (донедавна, нагадаємо, фіналістами Кубку Кіровоградської області, а ще до того – кількарічними лідерами аматорського футболу Кіровоградщини) розпочали свої виступи у фінальній частині Чемпіонату України серед аматорів футболісти ФК «Агрофірма «П’ятихатська».

До речі, вперше в історії Петрівщини фінальна частина змагань такого рівня проходять у нашому районі на старенькому, але такому, що нещодавно отримав нове, якісно зовсім інше життя стадіоні «Інгулець». На ньому буде зіграно чотири матчі фінальної частини. Ще два матчі за участі учасників нашої фінальної групи відбудуться в сусідній Головківці, на стадіоні «УкрАгроКому».

Учасники іншої ж фінальної групи «Б» мірятимуться силами в містах Винники та Жовква, що на Львівщині.