З перемоги з рахунком 3:1 над принциповими суперниками – футболістами «Буревісника» зі Знам’янського району (донедавна, нагадаємо, фіналістами Кубку Кіровоградської області, а ще до того – кількарічними лідерами аматорського футболу Кіровоградщини) розпочали свої виступи у фінальній частині Чемпіонату України серед аматорів футболісти ФК «Агрофірма «П’ятихатська».

До речі, вперше в історії Петрівщини фінальна частина змагань такого рівня проходять у нашому районі на старенькому, але такому, що нещодавно отримав нове, якісно зовсім інше життя стадіоні «Інгулець». На ньому буде зіграно чотири матчі фінальної частини. Ще два матчі за участі учасників нашої фінальної групи відбудуться в сусідній Головківці, на стадіоні «УкрАгроКому».

Учасники іншої ж фінальної групи «Б» мірятимуться силами в містах Винники та Жовква, що на Львівщині.

Тепер повернімося безпосередньо до подій першого ігрового дня. Першими в нашій групі «А» на газон стадіону «Інгулець» вийшли помірятися силами футболісти ФК «Зоря» (Білозір’я Черкаської області) та ФК «ОДЕК» (м. Оржів, Рівненської області). В майже рівному напруженому протистоянні дещо удачли-вішими виявилися спортсмени з Рівненщини, які зуміли забити гол на 65-й хвилині гри в ворота суперників, а затим відстояли прийнятний для себе результат. Слід зазначити, що черкащани не скористалися стовідсотковою нагодою звести рахунок внічию: на 71-й хвилині за порушення правил в межах карного майданчика в ворота «ОДЕКа» було призначено пенальті, однак півзахисник черкащан Леван Кошадзе не зумів переграти голкіпера суперників.

На головний же для петрівчан поєдинок дня підтягнулося уже значно більше уболівальників, причому місця на трибунах зайняли не лише місцеві любителі футболу, але й чимала група уболівальників зі Знам’янки, які прибули до Петрового як окремим автобусом, так і кількома легковиками. Приємно, що хоча обидві групи підтримки команд палко і натхненно уболівали кожна за своїх улюбленців, однак, в цілому, на стадіоні зберігалася доволі дружня, по-справжньому спортивна атмосфера, тож присутні на матчі правоохоронці залишилися без роботи, а відтак також мали можливість спокійно насолоджуватися якісним футбольним видовищем. 

Болільники ж, окрім звичаних вигуків на підтримку своїх футболістів, ще й час від часу розважали себе скандуванням патріотичних гасел – якщо петрівчани заводили: «Слава Україні!», то знам’янці відповідали їм традиційним: «Героям слава!», а далі кілька разів по ходу гри вони мінялися «ролями».

Практично з першої ж хвилини гри ініціативу захопили наші футболісти і вже в дебюті мали кілька нагод відкрити рахунок, але вперше це вдалося лише на десятій хвилині: після того, як голкіпер гостей Карпов вкотре відбив черговий удар по своїх воротах, першим на добивання встиг Андрій Вдо-віченков. Решта ігрового часу першого тайму також минули за повної ігрової і територіальної переваги п’ятихатців, однак подвоїти рахунок після розіграшу кутового влучним ударом головою захиснику господарів Данилу Мамонову вдалося вже на останній хвилині перед перервою. В другому таймі футболісти «Буревісника» зуміли скоротити розрив у рахунку, повернувши інтригу в хід гри та надію своїм уболівальникам. До речі, гол у ворота своїх колишніх одноклубників забив ще донедавна  гравець «П’ятихатської» Сергій Твердоух. Однак трохи більше, ніж за десять хвилин, згадуваний уже Андрій Вдовіченков, зручно обробивши м’яч, завдав невідпорного удару з-за меж штрафного майданчика, на який воротар гостей зреагував зі значним запізненням. Отож остаточний рахунок 3:1 на користь наших футболістів.

На момент друку цього номера має відбутися ключовий поєдинок в групі між «П’ятихатською» і «ОДЕКом», адже, в разі перемоги в ньому, наші спортсмени достроково можуть стати переможцями групи і гарантувати собі вихід на переможців групи «Б», в якій змагаються команди «Електроважмаш» (м. Харків), «Колос» (Ковалівка, Київська область), «Рух» (Винники, Львівська область) та «Балкани» (Зоря, Одеська область). На цю хвилину відомі два результати зустрічей у вказаній групі: «Колос» з мінімальним рахунком 1:0 здолав «Електроважмаш», а «Рух» з таким же рахунком (1:0) переграв гостей з «Балкан».

А після того, як читачі районки уже матимуть змогу тримати цей номер в руках, на стадіоні «Інгулець», в суботу, 20 вересня, відбудеться заключний матч фінальної частини Чемпіонату України серед аматорів між командами «Зоря» (Білозір’я) та ФК «АФ «П’ятихатська». Початок гри – о 16 год. 30 хвилин. Тож запрошуємо всіх підтримати футболістів, які цього року за результатами, а головне - за якістю гри мають непогані шанси побороти за найголовніший приз Чемпіонату.

Разом з тим, звертаємо вашу увагу, що призначена на цей день гра Чемпіонату Кіровоградської області між АФ «П’ятихатською» та кіровоградським «Олімпіком» переноситься, про дату і час проведення цієї зустрічі повідомимо додатково. А в неділю, 21 вересня, ФК «АФ «П’ятихатська-2» зустрінеться з футболістами з ФК «Технолюкс» в рамках дванадцятого туру Чемпіонату області.

Володимир Кіфенко.