Отримана допомогаКоли наша країна переживає тяжкі часи, а військові потребують, як ніколи, допомоги простих людей, новостародубці не залишаються осторонь. З нашого дружнього села Новий Стародуб було мобілізовано 8 хлопців-патріотів. За кожного з них переживають і турбуються не тільки рідні, а й усе наше село.

За сприяння жителів села та підприємців для потреб української армії були зібрані кошти для придбання бронежилетів  для наших  односельчан, які в даний час беруть участь в антитерористичній операції на Сході України. На сьогоднішній день було закуплено три бронежилети: один придбав за власні кошти директор ПСП «Зарічне» Андрій Миколайович Давидовський, другий - керівник ТОВ «Агрофірма «Маяк» Володимир Петрович Кузнецов, третій придбаний за кошти жителів вул. Дімітрова с. Новий Стародуб, які разом зі своїм депутатом сільської ради Михайлом Ярославовичем Соколом зібрали 2765 гривень. Фінансову допомогу також надали: ФГ «Михайло», директор Михайло Семенович Чепуров – 1000 грн., СФГ «Фіалка», директор Юрій Миколайович Місюра – 1000 грн., жителі села Червоносілля та депутат сільської ради Катерина Григорівна Слонь – 1040 грн. Завдяки керівнику філії ТОВ «Верес» Василю Миколайовичу Осовському були придбані та передані хлопцям такі необхідні речі, як нижня білизна - 12 шт., майки – 11 шт., футболки – 22 ш. труси - 12 шт., носки - 37 пар, рукавиці - 30 пар, станки одноразові - 20 шт., блок запальничок, цигарки – 3 блоки. Активну участь у наданні допомоги  взяв підприємець Олександр Нохимович Володарський, який передав хлопцям 30 кг макаронних виробів, 30 кг крупів та 5 л соняшникової олії.

Завдяки небайдужим жителям було зібрано та доставлено військовим 1500 кг продуктів: картоплі - 400 кг, сала - 19 кг, жиру свинячого – 6 літрів, соняшникової олії – 15 літрів, мінеральної води – 10 паків, меду - 15 кг. Крім того,  дуже багато люди надали консервованої продукції .

Доставку цих продуктів та інших необхідних речей забезпечили волонтери від нашого села Владислав Куліш та Андрій  Пугач автомобілем підприємця Ткаченко Наталії Григорівни, який був заправлений за рахунок ПСП «Зарічне» та філії ТОВ «Верес». 

Не забувають жителі сіл Новостародубської сільради і про сім’ї мобілізованих хлопців. Так кожній сім’ї була надана грошова допомога в сумі 500 грн. за рахунок коштів зібраних жителями.

Від імені виконавчого комітету та хлопців-бійців з нашого села від щирого серця дякуємо всім небайдужим людям та підприємцям, які взяли активну участь у наданні допомоги військовим. Хочу висловити окремо велику подяку приватним підприємцям Вікторії Олександрівні Гетманюк та Наталії Григорівні Ткаченко за активну участь у зібрані допомоги для наших військових.  

Ми й надалі будемо сподіватися на вашу допомогу та підтримку.   

Слава Україні! Героям слава!

З повагою сільський голова Віктор Заїка.